השבוע בATP

Niminator

New member
השבוע בATP

רק לפני זה, הבהרה קטנה על שיטת הדירוג של סבב הגברים (ההבהרה היא גם לדירוג 52 השבועות וגם למירוץ): הדירוג של כל שחקן ושחקן מורכב מ18 טורנירים (19 למי שנכנס לאליפות העולם). האם זה אומר שלשחקן מותר לשחק רק 18 טורנירים בשנה? חס וחלילה. 18 הטורנירים מורכבים מהבאים: 4 טורנירי הגראנד סלאם (אוסטרליה, צרפת, אנגליה וארה"ב) 9 טורנירי המאסטרס (אינדיאן וולס, מיאמי, מונטה-קארלו, רומא, האמבורג, קנדה, סינסאנטי, מדריד ופריס) 5 התוצאות הכי טובות מטורנירים אחרים שלא נכללים באלה שלמעלה או באליפות העולם. כלומר טורנירים כמו השלושה שאנו מוצאים השבוע המקסימום של נקודות (אף שחקן בהיסטוריה לא הצליח להשיג אפילו חצי מזה, ורוב הסיכויים הם שאף אחד גם לא יצליח) שאתה יכול לקבל הוא (אלה נקודות מירוץ. נקודות דירוג 52 השבועות הוא זהה, רק שהוא מוכפל פי 5. כלומר ניצחון בגראנד סלאם ייתן לך 1000 נקודות ולא 200): 800 נקודות מהגראנד סלאמים, כי יש 4 וכל אחד נותן 200 נקודות 900 נקודות מטורנירי המאסטרס, כי יש 9 וכל אחד נותן 100 נקודות 150 נקודות מאליפות העולם, כי זה המקסימום שאפשר לקבל עכשיו, הנקודות שאפשר לקבל מחמשת הטורנירים הטובים האחרים שלך יכולים להגיע לסכומים אדירים (רוג'ר פדרר הגיע עם הניקוד שלו בטורנירים האלה ל225, שזה הסכום הגדול ביותר שאני אי פעם ראיתי). בחלק הזה של הדירוג ישנם רק חמישה טורנירים, כלומר אתה יכול לשחק עשרים טורנירים בעונה שהם לא גראנד סלאמים\טורנירי מאסטרס ועדיין לקבל לדירוג רק את חמשת התוצאות הכי טובות שלך. ושוב, אני אתן את הדוגמא של פדרר. פדרר שיחק העונה 9 טורנירים שהם לא גראנד סלאמים\טורנירי מאסטרס. הניקוד שלו מהטורנירים האלה הוא: דובאי: 60 נקודות (ניצח את הטורניר) ויינה: 50 נקודות (ניצח את הטורניר) האלל: 45 נקודות (ניצח את הטורניר) מינכן: 35 נקודות (ניצח את הטורניר) מארסייל: 35 נקודות (ניצח את הטורניר) שטאד: 24 נקודות (הגיע לגמר) רוטרדם: 22 נקודות (הגיע לחצי הגמר) דוחא: 12 נקודות (הגיע לרבע הגמר) סידני: נקודה (הפסיד בסיבוב הראשון) כמו שאתם רואים, לפדרר היו הישגים מדהימים העונה בטורנירים הקטנים, עם חמישה נצחונות בטורנירים. ולפי החוקים, פדרר קיבל לדירוג רק את חמשת התוצאות הטובות שלו, וקיבל סכום אדיר של 225 נקודות. בשביל להרוויח עוד נקודות לקטגוריה הזאת של הדירוג, פדרר יאלץ להשיג יותר מ35 נקודות באחד מהטורנירים (כלומר, הוא יצטרך לנצח טורניר, ואפילו ככה לא בטוח שהוא יעלה את הדירוג שלו, כי יש טורנירים שנותנים רק 35 נקודות למנצח) שהוא ישחק בהם. זה מצב מדהים. למה אני מספר לכם את כל השיעמום הזה? כדי להבהיר לכם שאם פדרר רוצה להרוויח נקודות, הוא יאלץ לנצח את הטורניר שהוא משתתף בו השבוע. אפילו להגיע לגמר לא ישפיע על הדירוג שלו בכלל, וגם אם הוא ינצח את הטורניר שבו הוא משתתף (שמביא 50 נקודות למנצח), הוא ירוויח רק 15 נקודות לדירוג. ועכשיו נעבור לפריוויו.
 

Niminator

New member
באזל, שוייץ:

הטורניר הגדול ביותר השבוע יכול לתת 50 נקודות מירוץ למי שינצח אותו. יותר מרק שווה להתחרות. גמר שנה שעברה: דויד נלבנדיאן ניצח את פרננדו גונזאלז 6-4 6-3 6-2 המדורגים: 1. אנדי רודיק 2. רוג'ר פדרר 3. גיז'רמו קוריה 4. דויד נלבנדיאן 5. יירי נובאק 6. מארק פיליפוסיס 7. מרטין ורקרק 8. טומי רוברדו בטורניר שבו שחקנים כמו פליקס מאנטייה וטים הנמן הם לא מדורגים, אפשר לראות שהשדה חזק בצורה מדהימה. אין הרבה אקשן השבוע בדרמה הגדולה של מי יסיים את העונה במקום הראשון. פדרר, כמו שהסברתי, לא יכול לנוע הרבה השבוע, אז נתעלם ממנו. התוצאה החמישית הטובה ביותר של רודיק היא 24 נקודות (גמר יוסטון), ככה שאם הוא רוצה להרוויח נקודות מהשבוע, הוא יאלץ להגיע לפחות לגמר, וגם אז הוא ירוויח רק 11 נקודות. אם הוא ינצח את הטורניר, הוא ירוויח רק 26 נקודות, ככה שאם רודיק מפסיד לפני הגמר, פררו יישאר מקום ראשון (רק ב4 נקודות), ואם רודיק יגיע לגמר או ינצח את הטורניר, הוא יהיה מקום ראשון, אבל רק בהובלה קלה שלא משנה הרבה. מה שכן משנה השבוע הדירוג, הוא התחרות על שני המקומות האחרונים באליפות העולם. בבאזל מתחרים שני שחקנים שמתמודדים למקומות האלה, והם דויד נלבנדיאן ומארק פיליפוסיס. שני אלה יצטרכו להביא את הטוב שבהם השבוע ובשבוע הבא במאסטרס פאריס.
 

Niminator

New member
סנט פטסבורג, רוסיה:

הטורניר נותן 50 נקודות למנצח והוא קריטי בעיקר לאדם אחד: הגמר הצרפתי (הגמד הצרפתי שהגיע השנה לחצי גמר ווימבלדון, לא הגמר הצרפתי שניצח את טורניר מץ לפני חודש) גמר השנה שעברה: סבסטיאן גרוסז'אן ניצח את מייקל יוז'ני 7-5 6-4 המדורגים: 1. ריינר שוטלר 2. סבסטיאן גרוסז'אן 3. גוסטבו קוארטן 4. מקס מירניי 5. מייקל יוז'ני 6. וינסנט ספאדיאה 7. גאסטון גאודיו 8. מאראט סאפין אם לסבסטיאן גרוסז'אן עדיין יש סיכוי רציני להיכנס לאליפות העולם, זה חייב להיות דרך סנט פטסבורג. ניצחון בטורניר יקרב אותו מאוד למקום השמיני, והוא ממש אוהב לשחק בצרפת, ככה שכנראה יהיה לו טורניר טוב שבוע הבא בפאריס. זה הדבר הרציני היחיד שעומד על הפרק, וכמה נפילות בדירוג העולמי של רוסי מסוים בשם מייקל יוז'ני. אבל שום דבר רציני. זה טורניר ממש גדול לסבסטיאן גרוסז'אן, וגם יש לו הגרלה נוחה. החצי שלו של ההגרלה מלא בחימר. אם הוא לא יגיע לגמר, זאת תהיה הפתעה. אבל אז כנראה יחכה לו שוטלר, שוב.
 

Niminator

New member
שטוקהולם, שוודיה:

הטורניר הקטן ביותר השבוע, שנותן רק 40 נקודות לאלוף, בכל זאת משך שדה משכנע, עם שני מתחרים לאליפות העולם (שאלקן וסרישאפאן) גמר השנה שעברה: פאראדורן סרישאפאן ניצח את מרסלו ריוס 6-7 6-0 6-3 6-2 המדורגים: 1. פאראדורן סרישאפאן 2. סיינג שאלקן 3. ניקולאס מאסו 4. פרננדו גונזאלז 5. מרדי פיש 6. מאריאנו זאבאלטה 7. ויין פריירה 8. ירקו ניימינן שני המתחרים לאליפות העולם, שאלקן וסרישאפאן, יהיו האטרקציה המרכזית בטורניר. שניהם זקוקים נואשות לניצחון בטורניר ע"מ להוות תחרות רצינית במירוץ. שאר המשתתפים לא ממש מעניינים אף אחד כשזה קשור לטורניר הזה, למרות שאחרי מה שמאסו עשה במדריד, אנשים ישימו עליו עין. כמו כן, אף פעם אסור להסיר את העין מעוד שני בחורים מאוד מסוכנים בהגרלה הזאת, שבמקרה הם הפייבוריטים הכי גדולים שלי, טיילור דנט ופרננדו גונזאלז... דנט יתחרה כבר בסיבוב הראשון נגד שאלקן, ואל תתפלאו אם דנט ינצח את שאלקן על המגרש האהוב עליו.
 
ואמוס מאראט !

אבל ברצינות, אני מקווה שסריצ'אפאן יצליח להגיע ליוסטון. אם הסקאד יעפיל זה גם יהיה נחמד, אבל לתאילנדי "מגיע" יותר. כל יתר המתמודדים הבריקו בטורניר או שניים במהלך השנה אבל פרדורן עשה הרבה תוצאות טובות השנה (חוץ מאשר על חימר - שמישהו ילמד אותו מה עושים שם !), שלא לדבר על זה שהעפלה שלו ליוסטון תתן עוד דחיפה משמעותית לטניס באסיה.
 

DRS1234

New member
קדימה סאפין...וסריצ'אפן לא יכול....

לשחק טוב על חימר כי כל המשחק שלו בנוי על 2, 3 חבטות או פחות וווינר אז זה לא הולך ככה על חימר. זה כמו שתגיד לסאמפראס (בזמנו) לא לעלות לוולי
 

Niminator

New member
אין שום קשר!

הסיבה שפאראדורן הוא על חימר כמו שקוסטה הוא על דשא, היא שהוא פשוט לא יודע איך זזים נכון על המשטח. אין שום קשר לחבטות שלו לסגנון משחק שלו. אפילו טים הנמן הגיע לחצי גמר בטורניר מאסטרס על חימר (מונטה קארלו 2002, ליתר דיוק), והמשחק שלו הוא הרבה יותר אנטי-חימר. ורודיק הצליח לנצח טורניר על חימר! אם רודיק יכול לנצח טורניר שלם, סרישאפאן בטוח יכול לנצח כמה משחקים...
 

DRS1234

New member
בטח שהוא יכול...

אבל הוא צריך לעבוד על המשחק שלו כדי שיתאים לחימר אני בטוח שעבדו עם הנמן רודיק וכו. וסרינה ויליאמס יודעת איך לזוז על המשטח? היא זזה בידיוק כמו על המגרש קשה.
 

Niminator

New member
טניס נשים <לא שווה> טניס גברים

בטניס נשים אתה לא צריך לדעת איך לזוז על מגרש מסוים כדי לנצח שחקניות שטובות פחות ממך. סרינה לא יודעת לזוז על חימר בגרוש והיא מנצח את כל מה שמדורגת מחוץ לעשירייה הראשונה בקלות מרובה, אבל עובדה שיש לה בעיות קשות נגד נשים שכן יודעות לזוז על חימר <ג'סטין הנין-הארדן>
 

nitsansh

New member
כצפוי... דנט ניצח את שאלקן

6-3 7-5... ההולנדי איבד כנראה את הסיכוי האחרון להגיע למסטרס... מרק פיליפוסיס פרש מטורניר באזל, וסיכוייו להגיע ליוסטון קטנו... הוא יצטרך כנראה להגיע לגמר בברסי כדי לעלות... עוד תוצאות בולטות היום: באזל: פדרר ניצח בדרבי שוייצרי את רוסה 6-3 6-1. הנמן העיף את ורקרק 6-2 6-3. סנט-פטרבורג: גרוסז'אן עבד קשה כדי לנצח את קובק 6-7 6-3 7-5. קוארטן ניצח את ואהאלי 7-6 6-4. סאפין הפסיד לויסנטה 7-6 4-6 3-6.
 

DRS1234

New member
הפסד 7 רצוף של סאפין בסיבוב ראשון

קשה לי לראות אותו מגן על התואר בברסי והוא הולך לצנוח קשות בדירוג. נקווה ששנה הבאה הוא יחזור בגדול.
 

Niminator

New member
הוא והאאס צריכים להיפגש ולדבר קצת

לשניהם הולך להיות הרבה להשלים שנה הבאה.
 
למעלה