השבוע בפורום

oren29at

New member
השבוע בפורום

על מה דיברנו:

- נשים ששומעות ו/או אוהבות רוק, ומדוע נדמה שיש מעט יחסית מהן. זה היה אחלה דיון עומק, כולל סקירה מקיפה של ציףציף על הדרך שבה השתלבו נשים ברוק בשנות השישים והשבעים. מומלץ לקרוא (קישור למאמר- בהמשך).

- אריאל, נציג הפורום באוסטרליה והסביבה, החליט להיפטר מכמה תקליטורים שחינם סר בעיניו במהלך השנים. עד כאן בסדר. הוא גם החליט לשתף אותנו ברשימה. עד כאן בסדר2. הוא כלל בה את Revolver. עד כאן.

אחרי שנבחנו עליו, הסברנו לו איפה הוא טועה, וביררנו איפה הוא גר, הוא הסכים לחשוב על זה, ו"לתת צ'אנס" כהגדרתו לאלבום "Z" של My Morning Jacket. אני לא בטוח שהמסר עבר כמו שצריך, אולי בגלל המרחק הפיזי. ננסה שוב: Revolver, גבר, Revolver !

אפילוג: אני הסברתי למה Tommy לא שווה הרבה, רועי התעצבן עלי, נועה לא הבינה, מיכה צדק, מיכה נהנה מזה שמיכה צדק.

עוד אפילוג: Radio K.A.O.S של רוג'ר ווטרס הוזכר גם הוא בשרשור. לא ברור למה.

- ג'נסיס1: מנהל זקן, מה יש לו בחייו? קידום אינטנסיבי של להקות שהוא אוהב, זה מה. שי להב מ YNET כתב על האלבום חסר השם של ג'נסיס. אני הבאתי את זה לידיעת הציבור. הציבור הגיב בהמוניו. אי שם בלוס אנג'לס, המנהל האישי של פיל קולינס נכנס אל משרדו, וסיפר לו, בצעקות, שבישראל יש איזה באזז מסביב לאלבום שיצא ב 1983, וגם מסביב לשירים שהוא, קולינס, שר בלהקה עוד כשהיה רק המתופף שלה. למרבה הצער, קולינס היה עם גבו אל המנהל, ולא יכל לשמוע את החדשות המרעישות, שכן הוא התחרש קצת בשנים האחרונות. כמה חבל.

-ג'נסיס2: אריאל, נציג הפורום וכו', חזר עבורנו אל האלבום Selling England By The Pound שיצא היום לפני 40 שנה. סקירה נאה הביא הבחור, ודיון נאה מתפתח סביבה עדיין. אי שם ביורקשייר, המנהל האישי של פיטר גבריאל נכנס אל משרדו, וסיפר לו חרש שבישראל יש איזה באזז מסביב לאלבום שיצא ב 1973, ויתכן שגם מסביב לאלבומים ישנים יותר של הלהקה כשהוא, גבריאל, היה הזמר שלה. גבריאל זרק על המנהל מסכה של שועל. כמה חבל.

- קצרים מפה ומשם: צמד הודעות שירי אמריקנה שלי נשארו מיותמות משהו. בפייסבוק, מסתבר, מקימים קבוצות שונות בנושאי מוזיקה, ועכשיו גם אנחנו יודעים על זה. בילויים בירושלים- מרים שאלה, נועה שלנו ענתה.

- אחרון: הודעה אינפורמטיבית על הופעה קרובה של סטיבן ווילסון בארץ יכולה להתפתח לדיון על איכויות המוזיקה של ווילסון, ו/או על מוזיקאים "שכלתנים" בכלל. מי שבא לו להיכנס לזירה הזו- יותר ממוזמן

פלייליסטים חדשים: בגדול, בדיונים של השבוע לא היו הרבה שירים מצורפים, אז עשיתי מעשה, ויצרתי פלייליסט מפוסט ה"אלבומים הנזרקים" של אריאל, להנאתכם (זהירות: עלול להכיל רוג'ר ווטרס). הלינק לערוץ היוטיוב, כרגיל, בראש הדף.

מאמרים חדשים: בגדול, לא היה לי הרבה כח השבוע. אי לכך, יש מאמר ארכיון אחד, אבל שני מאמרים חדשים:

- "ימי הנויז" של רועי התחדש בפרק מס' 10: סיפורו (אם אפשר לקרוא לזה ככה) של ההרכב Throbbing Gristle ושל מנהיגו הבלתי מעורער ג'נסיס-פי-אוררידג'. מבחינתי, כל ג'נסיס מתקבל בברכה פה בפורום.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=552&cId=10363

- כמובטח: המאמר של ציףציף על נשים בעמדות השפעה בעולם הרוק.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=552&aId=108126

- 40 שנה ל Selling England By The Pound- תודה לאריאל.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=552&aId=108134

זה הכל בינתיים, בינתיים זה הכל.

למעלה