השבועה

השבועה

ממש עכשיו נכנסתי לבית מהמסע לפולין, ואני מרגיש צורך לכתוב לך כאן את המכתב שכתבתי על המטוס בדרך חזרה הביתה.... עברתי את המסע לפולין, עברתי 8 ימים של שינוי. ראיתי קהילות שנשמדו, בתי קברות שמלאים עד אפס מקום, קטאות שקמו ומחנות השמדה וריכוז שטבחו בבני עמי. אני עברתי וראיתי, אז נכון שבהתחלה לא קלטתי, לא הבנתי, לא האמנתי שבני אדם מסוגלים לעשות דבר כזה, ממש, ללא רגשות, ללא מצפון. לבסוף שהגעתי לאושוויץ, לקרמטוריום (המשרפה), נפל לי האסימון, שם קלטתי, שם האמנתי, שם בכיתי בכיה אמיתית, בכיה שאני אזכור לדורות. אני חוזר לבית בתחושה של גאווה יהודית וישראלית, הייתי, אני הייתי, עם דגלי ישראל, וראיתי במיידאנק ליד הר האפר חיילי צבא הגנה לישראל, חיילי צבא הגנה לישראל! אתם מבינים מה זה אומר?! כי אני לא הבנתי עד שהגעתי למיידאנק, אנחנו חיים במדינה דמוקרטית יהודית, לא יאומן! אני עומד כאן, בין שמים וארץ, נשבע לעמי ואלוהי, נשבע להרוגים אחי ואחיותי, נשבע להיות יהודי יותר טוב, נשבע להיות ישראלי יותר טוב, נשבע להיות בן אדם יותר טוב, נשבע להעביר הלאה את רצח בני עמי, נשבע לזכור ואף פעם, אף פעם לא לשכוח!

שינון..../images/Emo28.gif../images/Emo15.gif

תרד כמה שירשורים..אולי אתה תצליח לשכנע את עידנ מה שאני ושיר לא הצלחנו..נראה שאתה הכי תצליח בזה..אתה יודע לדבר,ואתה אולי היחיד מביננו שעוד איכשהוא יודע..
התגעגענו א-ליך..

shiroosh999

New member
גרר.. אני לא אמרתי... ../images/Emo85.gif

שאין לו ניסיון.. פשוט שכדאי לעדינ לא להיות סתומ לדברים אחרים, הוא סותמ את המחשבה שלו במקומ אחד! ולא מנסה לראות את הצד האחר.. לפי מה שהבנתי....

מה זה קשור לענין בכלל?

לא הייתם שם,אני לא אומר שמה שאתם אומרים הוא לא נכון אני פשוט אומר אתם לא יכולים לדעת כלום. ובלי קשר-לדון בעבר לא יעזור! הקונה מטאטה!!!!!!

shiroosh999

New member
גררר...... אבל אני לא מדברת על זה!

הדיון הזה לא עסק בזה שהיינו שם או לא.. אנחנו מביעות דעה!

לא מביעות דיעה,שופטות מה היה שם

ומנתחים א זה כאיל זה קרה אתמול-והייתם מטר מזה. יאלה חחלאס לדבר על זה אין לי עצבים

באמת נפסיק לדבר על זה../images/Emo165.gif../images/Emo28.gif|באג

בעעע..זה מזיכר לי מחדש שיומ הזיכרון עוד יומיים..
עוד יותר עצוב מהשואה

shiroosh999

New member
צודקים.... ../images/Emo85.gif

יומ זיכרונ זה עצוב! לא רוצה לדבר על זה!

האחמית

New member
../images/Emo19.gif|כפית| ../images/Emo24.gif רונוש...

תרגישי חופשייההה להתקשר או לשלוח sms או מה שבא לך מתי שאת רק צריכה...אני תמידדדד פה בשבילךךך אוהבת'ותך המונים

למעלה