השארת כיתה

tomersiboni

New member
השארת כיתה

שלום ידידיי,
הילד שלי עוד לא התבגר לגמרי, הוא חוגג שנתיים בקרוב..
אבל לצערי, אחותי המתבגרת שעולה לכיתה י"ב הצליחה להביא את עצמה למצב בו מודיעים לה כי היא נשארת כיתה.
תגידו שדעתי משוחדת אבל אני לא חושב שזו החלטה נכונה..
בכל מקרה כהורים למתבגרים אני מניח שחלקכם נתקל בסיטואציה ותהיתי האם יש מישהו שיוכל לכוון אותי לחוזר מנכ"ל או נוהל רשמי כלשהו של משרד החינוך אשר מפרט את התנאים/התהליך להשארת כיתה.
חפרתי את המאגר והחיפוש שם לא הניב תוצאות.

תודה מראש,

אור2221

New member
להשאיר כיתה? בי"ב? נשמע הזוי

אם זה אמיתי ולכם יש יכולת, שתצא מביה"ס ותעשה בגרויות אקסטרניות. אין כל טעם בהשארת כיתה בגיל הזה, אני מניחה שהיא כבר עשתה חלק מהבגרויות? איך הלך לה?

וחוץ מזה - לא ידעתם? זה נפל עליכם כרעם ביום בהיר?

tomersiboni

New member
חיובי

כרעם ביום בהיר.. ובדיוק בגלל זה אני שואל.. היום פרסמו להם את הציונים ויש לה 4 נכשלים. כל מי שיש לו יותר משני נכשלים צריך להשאר כיתה (כך אמרו להם בכל אופן).
בקיצור, הזוי לגמרי ויש לי תחושה שזה גם לא על פי הנהלים המחייבים של משרד החינוך - לכן אני מחפש את החוזר הרלוונטי.

אור2221

New member
היא עשתה בגרויות בשנה שעברה?

באיזה מקצועות יש לה נכשלים?

אביבקיץ

New member
עם 4 נכשלים, זה לא מאד הזוי

גם לי נראה שמתאים לה או אקסטרני בשביל שתדביק פערים,

או דבר-שקר-כלשהו בשביל למרוח את הזמן, אם לא בא לה ללמוד.

לא יודעת מה הנהלים, אני הייתי ....

אני במקומך, הייתי קודם כל שואלת אותה אם היא יכולה להבין מה המשמעות, אם היא יודעת מה היא רוצה. אח"כ בודקת מה קורה עם הצבא עם הגיוס. האם הם מוכנים לקבל את המצב או שיגייסו אותה גם למשל, באמצע שנת הלימודים הבאה ?
וגם, אל תכעס עליי, אבל, הייתי מעלה את האפשרות של תיכון אקסטרני. ובאופן אישי מאוד אני חושבת שלי היה הרבה יותר טוב אם הייתי מסיימת באקסטרני ולא מתענה בתיכון בו למדתי. אולי הייתי מוכנה להתמודד שוב עם המתמ' ולא הייתי עושה תואר בפתוחה במשך שנים רבות ומבזבזת הרבה יותר כסף. אבל, זה כבר נושא אחר.
שוחח עם הבת שלך. אולי יש לה תובנות שאתה לא מבין כרגע. ואשר לבית הספר: אחריי שתחליטו לך תהפוך שם שולחן, או שתשרוף להם את המועדון כמו שאומרים הגששים.
בהצלחה!

ButtercupA

New member
יש כאן כתבה בנושא

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/044/163.htmlההתיחסות להשארת כיתה היא עד יב'"החוזר קובע כי "תלמיד יעלה לכיתה הבאה רק אם השיג הישגי מינימום מסוימים בכיתתו‭,"‬ ומוסיף כי חוות הדעת של המורה תתבסס על הישגי התלמיד בלימודיו ולא על התנהגותו. חישוב הישגי התלמיד מתבסס על היחס בין מספר יחידות הלימוד לבין הציון שהשיג, כאשר כל כישלון יחסי גורר נקודה שלילית. תלמיד שצובר יותר מ‭13-‬ נקודות לא יעלה מכיתה י' לכיתה י"א, ותלמיד שצבר יותר מ‭12-‬ נקודות לא יעלה מכיתה י"א לכיתה י"ב. במקרי ביניים יוכל התלמיד לגשת לבחינות מעבר כתנאי לעליית כיתה. גורמים במשרד החינוך אומרים כי בין השינויים שחלו בשנים האחרונות, המקשים על יישום החוזר כלשונו, נמצאת גם עליית הדומיננטיות של ההורים ושל זכויות התלמיד. מנגד, במשרד החינוך סבורים כי הנהלים כבר אינם מתאימים לתקופה זו, אך מדגישים כי ההנחיות בחוזר תקפות ומעולם לא בוטלו. "הפרוטוקול נכתב על דעת התאגדות המנהלים, ולא אושר על ידי המשרד‭,"‬ נמסר בתגובה. "מנכ"ל המשרד, ד"ר שמשון שושני, מציין כי מערכת החינוך כיום מציעה אלטרנטיבות רבות לתלמידים מתקשים, כגון כיתות מב"ר, כיתות אומ"ץ, כיתות הכוון ועוד, ולכן אין שום סיבה להשאיר תלמיד כיתה על רקע הישגיו הלימודיים". "ממה שאני מבינה, בעצם תלמיד עם נכשלים פשוט לא יקבל תעודת בגרות ויצטרך לעשות אותה באופן אחר.
בקובץ בקישור הזה (מחוזר מנכ"ל)- ללא תיאור השארת תלמיד-חטיבה עליונה (2).doc
http://educationforums.cet.ac.il/forums/ShowFiles.asp?sFileType=1&FID=27172

כתוב שההורים חייבים להיות מיודעים ואם לא לא יכולים להשאיר כיתה.
בכל מקרה, זה נשמע שהכל מדובר על השארת כיתה עד יב'.
כך שלי נראה שהיא צריכה לעזוב, ללכת לאקסטרני, לבקש דחיית שרות בצבא ולסיים בנפרד מבית הספר.
באותו מקום יש פורום ואתה יכול לשאול שאלה
http://educationforums.cet.ac.il/fo...72&nCategoryID=&nFatherForumID=&nLanguage=972

ButtercupA

New member
עכשיו שמתי לב שהיא עולה ליב' (ולא סיימה)

ובעצם מה שציטטתי כן אמור להיות תקף לגביה.

yellow feather

New member
למה אתה חושב שההחלטה לא נכונה?

אם היא תחזור על השנה של י"א - יש לה קודם כל סיכויים טובים יותר להעלות את ציוני הבגרויות שלה.
אם היא תאלץ להחליף סביבה חברתית אולי היחס שלה ללימודים ישתנה.
במשך השנה הנוספת שהיא תשהה בתיכון - היא תתבגר ומין הסתם יהיה לה קל יותר בצבא.

והכי חשוב - אם היא לא רוצה להשאר כיתה שתתכבד היא בעצמה ותחפש דרכים להמנע מכך - כגון מבחני מעבר, כגון הגשת עבודות או כל מה שבית הספר יטיל עליה - לטווח הרחוק ההתמודדות עם תוצאות המעשים שלה (לא למדה, לא התריעה בבית ולא ביקשה עזרה) רק יועילו לה.

הגנת יתר רק פוגעת בבני הנוער, כי היא מלמדת אותם שאין להם שום צורך להתאמץ - כי יהיה כבר מי שישעט לעזרתם במקרה שיסבכו את עצמם בצרה.

יש נוהל מסודר חדש.

אעלה אותו לכאן מחר. אם אני זוכר נכון, נדרש שימוע אצל מפקחת ביה"ס, והדבר חוקי למהדרין. זה משמש ככלי לבתי ספר שאסור להם הרי להרחיק תלמידים - כך הילד יכול להחליט אם ללמוד שנה נוספת או למצוא לעצמו מקום אחר. בד"כ הם יחפשו מקום אחר.

טעיתי, הנוהל הוא לגבי הרחקת תלמיד

לגבי השארת כיתה אין שינוי, כלומר מה שהובא לעיל. לפי הדברים, נראה לי חוקי לחלוטין ואף מוצדק לגמרי.

ButtercupA

New member
בחוזר מנכל שהבאתי יש התניה לגבי זמן הודעה

מראש.
(יש כאן תמונה)

בתעודה.

נכתב בתעודת מחצית כי עליו לשפר הישגיו במקצועות א/ב/ג על מנת להמשיך לימודיו? התראה בכתב נמסרה.
אצלנו נותנים לכל ילד עם שלושה שליליים מכתב נלווה לתעודה. תופתעי לשמוע שחלקם לא מגיעים, אז הוספנו בתעודה במקום הערת מחנכת - רצ"ב מכתב.

iris mom of two

New member
שאלה לי אליך

יש בית ספר קיץ? אני זוכרת שבזמני ילדים שנכשלו יכלו לתקן ציונים בקיץ. אני רואה את זה בארה"ב, ואני יודעת שזה היה בבית הספר בחיפה בו למדתי.

אני מנהל אותו בירושלים.

אני מנהל את המרכז בירושלים שבו תלמידים לומדים לבגרות, משלימים מקצוע חובה וניגשים בתחילת אוגוסט. אני קולט סביב 300-350 תלמידים מכל בתי הספר, והם לומדים לקראת שאלון יחיד, 5 שעות ביום, חמישה שבועות ונבחנים במועד מיוחד. זה פרוייקט מגניב שמתקיים בכל הארץ.

ספציפית אצלנו יש גם קורסי קיץ, עבודות ומבחנים להשלמת ידע מקצועות בהם נכשל התלמיד. אבל יש בתי ספר שיעדיפו הנשרה על פני שיקום הלמידה, וגם אצלנו אם ארצה להוציא תלמיד יהיה לי קל יותר טכנית להציע לו להישאר כיתה מאשר לעבור תהליך של וועדות החלטה למיניהן.

למעלה