יש אנשים כאלה אני ../images/Emo13.gif
הייית שם והייתי שם. דרום אמריקה (גיל 30, טיול של 6 חודשים): * המדינות האנדיות זולות - פרו, אקוורדור ובוליביה (ואולי גם קולומביה, לא הייתי). צ'ילה ארגנטינה וברזיל פחות זולות. * אתה חייב לדעת קצת ספרדית אחרת נורא קשה להסתדר. פשע הוא דבר שבשיגרה, אנחנו נתקלנו בו 3 פעמים על בשרינו בטיול הזה ופגשנו עוד כמה חברים שחזרו עם הרפתקאות פשע משלהם. * מזג האויר באנדיות קריר בהרים, שזה רוב הטיול בפרו ובוליביה. דרום ארגנטינה וצ'ילה קרות גם בקיץ שלהן (קרוב לקוטב הדרומי). * אוכל די מונוטוני בכל המדינות האלה, רק שיפור באגף הבשר בארגנטינה, ויצאת דופן היא ברזיל, שם האוכל מעולה. * נסיעות מאוד ארוכות ממקום למקום, ולא תמיד כי המרחק גדול אלא כי הדרכים נוראיות והאוטובוסים מגעילים. בדרום ארגנטינה וצ'ילה מקובל לשכור רכב - וזה הופך הכל ליקר. יתרונות בולטים: תחושת חופש ענקית הנובעת מהמחיר הנמוך שאתה משלם להמון דברים, מה שנותן תחושה של כיף ללא סוף. בעולם שלישי אתה תמיד מרגיש שווה יותר, זה מתנשא, אבל כך גם המקומיים מסתכלים עליך (ככה או בתור ארנק). נופים משתנים מחופים טרופיים להרים מושלגים. מערים סואנות לכפרים מבודדים. ג'ונגלים, נהרות, רפטינג, טרקים... מגוון רחב הפסיפיק (גיל 26, 9 חודשים כולל הודו וסינגפור) הייתי רק באוסטרליה וניו-זילנד אבל: * מחיה יקרה יחסית (אוכל, לינה ובילויים) * אוסטרליה מאוד גדולה וריקה, אם אתה רוצה לצאת מהחוף המזרחי היותר עמוס ביישובים, תצטרך לקנות רכב. יש בזה יתרונות וחסרונות אבל לא ניכנס לעומק זה עכשיו. * מעבר ממדינה למדינה, בעיקר פיג'י, טונגה ושאר האיים מאוד מייקר את הטיול * בגלל יוקר המסעדות אתה מבשל אוכל בגסט האוס או אוכל סנדביצ'ים רוב הזמן יתרונות בולטים: שפה אנגלית בכל מקום. אפשרות מעבר במדינה אחת או יותר באסיה (וגם שלא בא לך על הודו [אלוהים יודע למה] זה לא משהו שהייתי מבטל כל כך מהר). אין מדינה יפה מניו-זילנד, אין מדינה עשירה בנופים ממנה ואין מקום שהייתי רוצה לגור בו יותר משם (ואכן בימים אלה אני מכין את בקשת ההגירה לי ולמשפחתי). איים טרופים הם יתרון ללא צורך בהסבר. והכי חשוב: הביטחון האישי. אין סכנות של שוד, גניבה, ביזה ואונס בכל פינה. מה עדיף ? לא יודע, אבל הינה לך קצת יתרונות וחסרונות. אם היית שואל אותי מה עדיף המזרח או דרום אמריקה - הייתי אומר "המזרח" בלי להניד עפעף. אבל לא שאלת