השאלה הנצחית...

Lear22

New member
השאלה הנצחית...

דרום אמריקה או דרום הפסיפיק? עד עכשיו הייתי סגור וגמור על דרום הפסיפיק, אבל העובדה שהמון חברים שלי היו, נמצאים או מתכננים להגיע ל"יבשת" עשה לי קצת חשק לנסוע לשם גם. עשיתי קצת סיבובים באינטרנט וללא ספק יש מה לראות. מה ההמלצות שלכם לטיול של אחרי צבא? האם הטענה שעדיף לעשות את דרום אמריקה כשצעירים יותר אז יש "יותר כוח" למקום הזה מאשר בגיל מבוגר יותר, לעומת דרום הפסיפיק שהוא יותר רגוע כביכול. מה אתם אומרים?

Eldad H

New member
לא הייתי בדרום אמריקה,

אבל בדרום הפסיפיק בהחלט כן! היתרון של דרום הפסיפיק הוא בנוחות (אתה לא צריך לחשוש לכסף שלך בנ"ז) וגם אין בעיה של שפה. כמו-כן, יחד עם דרום הפסיפיק אפשר לשלב גם את המזרח (תאילנד ושכנותיה) או את דרום-מזרח אסיה (אם יש לך דרכון זר) כי זה בכל מקרה בדרך ולא צריך להוסיף עוד סכום לטיסה לשם. החסרון של דרום הפסיפיק זה המחיר היקר. אוסטרליה ונ"ז הן מדינות מערביות מודרניות והמחיר בהתאם, למרות שתמיד אפשר להתנייד עם אוהל, אבל אז מתפשרים על נוחות. את טיעון הגיל אני לא מקבל. כאמור, לא הייתי בדרא"מ, אבל שמעתי על אנשים שגם בגיל 50-60 עושים שם טיולים. בנוסף, יש בניו-זילנד המון טרקים מדהימים שלא ניתן לעשות בגיל 50, גם לא בגיל 40 (למרות שיש יוצאים מן הכלל). טרקים כמו ריס-דארט או טיפוס לבקתת מיולר או בל במאונט קוק הם טרקים מיוחדים לנ"ז שצריך "כח" בשבילם. ואולי הנימוק הכי טוב: תבוא, תראה תמונות ותחליט שדרום הפסיפיק היא התשובה

Lear22

New member
יש בזה משהו, אבל

תמונות זה לא דוגמא לכל מקום אפשר למצוא תמונות מדהימות. אני ממש לא רוצה לנסוע להודו, אבל אבא שלי, שהוא צלם, נסע לשם וצילם תמונות שלא מהעולם הזה. ככה שזה לא אומר

sela v

New member
ואני אומר

למה להסתפק רק באחד אם אפשר שניים? אם אתה לא יודע להחליט. תקנה כרטיס סובב עולם, וככה תוכל לבקר גם באוסטרליה, ומשם להמשיך לדרום אמריקה, וכרטיס סובב עולם לא צריך לעלות הרבה יותר מאשר כרטיס לאוסטרליה.

Lear22

New member
יופי

שמע גבר, זו אולי תשובה מצויינת לאיש היי טק שמרוויח 20 אלף שקל בחודש ורוצה לראות עולם. אבל לא לחייל משוחרר שעובד כל הזמן בשביל הטיול שלו, כי הוא לא רוצה לקחת כסף מאמא ואבא. אין לי כזו פריביגליה. זה לא רק הכסף של הכרטיס אלא גם כל הטיול. כסף כסף כסף... מבין?

kogawa

New member
בחירת יעד

ראשית, הצבת שתי אפשרויות ולמעשה קבעת (בהיותך מוגבל תקציבית) שדרום אמריקה היא האפשרות הראלית היחידה. אז קודם ברר לעצמך מה אתה אוהב ומה הם תחומי העיניין שלך. אם חיות הם עיניינך, סע לאפריקה. אם תרבויות ואנשים, הריכוז הגדול הוא באסיה, אם עולם שלישי דוחה אותך, צפון אמריקה, אוקייניה וארופה טובים יותר, אם טרקים בהרים, אז אנדים והימלאיה, וכן הלאה. על תנעל על יעד, אלא על מה אתה רוצה להשיג בטיולך. בפורום תוכל לקבל חיזוק לכל החלטה, והצעות קונקרטיות לביצוע, אבל גם אם תשאל אותי איזה מקום הכי טוב, תשובתי תהיה סובייקטיווית ומתאימה לי בלבד, ותינתן על סמך מכלול של חוויות ולאו דוקא בשל המקום בו הייתי, וחוץ מזה נסה לענות על השאלה "איזה צבע הכי יפה? ירוק אדום או כחול?" ותראה ששאלתך לאן לנסוע דומה לשאלה זו. התלבטות נובעת תמיד מהחשש לטעות בבחירה בין אפשרויות טובות, כך שלא חשוב במה תבחר, תגלה בחזרתך לארץ שעשית את הבחירה הטובה, ותהנה..

sela v

New member
לאו דווקא

כרטיס לאוסטרליה יעלה לך בסביבות ה-1400 דולר, ובשביל עוד 600 דולר בערך אפשר לקנות כרטיס מסביב לעולם. לכמה זמן אתה רוצה לסע, וכמה כסף אתה מוכן להוציא על הטיול? ולגבי אנשי ההיטק, שמרוויחים 20 אלף שקל בחודש. להם בד"כ אין זמן לטיולים כאלה, והם נוסעים לשבוע לכל היותר.

Lear22

New member
אני יותר כיוונתי למשהו אחר

להאם אנשים פה, שהם בטח יותר מנוסים ממני, יכולים לתת לי את הפלוסים ואת המינוסים של כל אחד מהמקומות, ואולי ככה לעזור לי להחליט. הכוונה היא למה כדאי לנסוע לכאן ולא לכאן, וההיפך. תודה!

Yo-man

New member
יש אנשים כאלה אני ../images/Emo13.gif

הייית שם והייתי שם. דרום אמריקה (גיל 30, טיול של 6 חודשים): * המדינות האנדיות זולות - פרו, אקוורדור ובוליביה (ואולי גם קולומביה, לא הייתי). צ'ילה ארגנטינה וברזיל פחות זולות. * אתה חייב לדעת קצת ספרדית אחרת נורא קשה להסתדר. פשע הוא דבר שבשיגרה, אנחנו נתקלנו בו 3 פעמים על בשרינו בטיול הזה ופגשנו עוד כמה חברים שחזרו עם הרפתקאות פשע משלהם. * מזג האויר באנדיות קריר בהרים, שזה רוב הטיול בפרו ובוליביה. דרום ארגנטינה וצ'ילה קרות גם בקיץ שלהן (קרוב לקוטב הדרומי). * אוכל די מונוטוני בכל המדינות האלה, רק שיפור באגף הבשר בארגנטינה, ויצאת דופן היא ברזיל, שם האוכל מעולה. * נסיעות מאוד ארוכות ממקום למקום, ולא תמיד כי המרחק גדול אלא כי הדרכים נוראיות והאוטובוסים מגעילים. בדרום ארגנטינה וצ'ילה מקובל לשכור רכב - וזה הופך הכל ליקר. יתרונות בולטים: תחושת חופש ענקית הנובעת מהמחיר הנמוך שאתה משלם להמון דברים, מה שנותן תחושה של כיף ללא סוף. בעולם שלישי אתה תמיד מרגיש שווה יותר, זה מתנשא, אבל כך גם המקומיים מסתכלים עליך (ככה או בתור ארנק). נופים משתנים מחופים טרופיים להרים מושלגים. מערים סואנות לכפרים מבודדים. ג'ונגלים, נהרות, רפטינג, טרקים... מגוון רחב הפסיפיק (גיל 26, 9 חודשים כולל הודו וסינגפור) הייתי רק באוסטרליה וניו-זילנד אבל: * מחיה יקרה יחסית (אוכל, לינה ובילויים) * אוסטרליה מאוד גדולה וריקה, אם אתה רוצה לצאת מהחוף המזרחי היותר עמוס ביישובים, תצטרך לקנות רכב. יש בזה יתרונות וחסרונות אבל לא ניכנס לעומק זה עכשיו. * מעבר ממדינה למדינה, בעיקר פיג'י, טונגה ושאר האיים מאוד מייקר את הטיול * בגלל יוקר המסעדות אתה מבשל אוכל בגסט האוס או אוכל סנדביצ'ים רוב הזמן יתרונות בולטים: שפה אנגלית בכל מקום. אפשרות מעבר במדינה אחת או יותר באסיה (וגם שלא בא לך על הודו [אלוהים יודע למה] זה לא משהו שהייתי מבטל כל כך מהר). אין מדינה יפה מניו-זילנד, אין מדינה עשירה בנופים ממנה ואין מקום שהייתי רוצה לגור בו יותר משם (ואכן בימים אלה אני מכין את בקשת ההגירה לי ולמשפחתי). איים טרופים הם יתרון ללא צורך בהסבר. והכי חשוב: הביטחון האישי. אין סכנות של שוד, גניבה, ביזה ואונס בכל פינה. מה עדיף ? לא יודע, אבל הינה לך קצת יתרונות וחסרונות. אם היית שואל אותי מה עדיף המזרח או דרום אמריקה - הייתי אומר "המזרח" בלי להניד עפעף. אבל לא שאלת

sela v

New member
לא היו פה שאלות

השוואה כאלה כבר? אני מנסה לחפש אותן, אבל אני לא מוצא. פתחתי קטגוריה חדשה בנושא בשאלות נפוצות, וכרגע יש רק את התשובה שלך.

Sparker

New member
כמה הערות...

לא הייתי במזרח או באוסט' נ"ז... כן הייתי בדרא"מ. אנשים שהייתי איתם בדרא"מ מסיימים עכשיו טיול במזרח וכמעט כולם מעדיפים את היבשת הלטינית. אבל זה באמת עניין של טעם. כמה הערות לגבי דרום אמריקה...
עניין השפה - דבר ראשון, כולם שם מדברים עברית. אבל באופן כללי, לדעתי טיסה למדינה בה מדברים בשפה זרה מוסיף המון לטיול. זה אתגר, זה מעניין, וזו שפה מדהימה (למרות שבכמה מדינות המבטאים בלתי נסבלים).
עניין המחיר - ארגנטינה הייתה לפני שנה המדינה הזולה בעולם ביחס למודרניות שלה ולמה שאפשר להשיג בה. מחירים כמעט כמו בפרו אבל היצע רחב ומודרני. כיום דברים התייצבו בה, אבל היא עדיין זולה מאוד.
אוכל - מי שלא אכל אסאדו בארגנטינה, לא אכל בשר בחייו
תחבורה - כבישים נוראיים... אבל אוטובוסים טובים ואף טובים ביותר. טיסות בתוך היבשת במחירים סבירים ביחס למרחק. השכרת רכב היא אופצייה נוחה (פחות בלאגן מלקנות אחד) וזולה (אם משווים למחירים של אוטובוסים, ולניידות הבלתי מוגבלת).
עניין הבטחון - ישנם מקומות בטוחים יותר מדרא"מ. אני לא חויתי בעייה כלשהי (חוץ מכמה ריאל שהוציאו לי מהכיסים, אבל לא חווית קרנבל אמיתי אם ידיים של זרים לא היו לך בכיסים...
), וכמעט בכל הסיפורים על שודים וגניבות ששמעתי (ולא היו הרבה), מדובר היה ברשלנות פושעת של המטיילים... שיהיה
בכל מקרה

במזרח לא הייתי אבל...

בדרום אמריקה 10 חודשים לא נגנב כלום... הbife de lomo בארגנטינה יותר טוב מכל סטייק שאכלתי עד היום... (למה בארץ חייבים להמליח כל דבר ולפתם כל חיה???) וברזיל ארץ המיצים suco acai החביב כל כך. שלא לדבר על הjugo especial שיש בשווקים בפרו... יותר טוב מארוכת צהריים
וההמבורגזות ינצחו כל מקדונלדס
אין שום הכרח לשכור רכב (יעלה כמו ליסוע באוטובוסים והרבה פחות מהנה להיות בקופסה עם עוד איזה 3 אנשים...) האוטובוסים בברזיל צילה וארגנטינה מעולים. וצילה וארגנטינה תמיד אפשר לטפוס טרמפים... בקשר לביטחון האישי... הם נמשכים לטיפוס מסויים... אם יש לך מראה של אחד שהמטבע מצוי בכיסו כי אז ינסו לבדוק את כיסך בכל שוק... ובכל מקרה תמיד רצוי שבכיס יהיה רק סכום קטןם ואז אם מישהו יקח לא הפסדת כלום... בכל אופן ממליץ בחום לכל אוהב טבע ותרבות

maz

New member
קצת ../images/Emo45.gif ו../images/Emo31.gif במקומות שאני מכירה

דרום אמריקה:
נופים מדהימים, למי שלא שומר כשרות - אוכל מעולה בעיקר בארגנטינה, תרבות שונה מהמוכר לנו במערב, בעיקר במדינות האנדיות
צורך ללמוד לפחות בסיס בספרדית, סכנה יותר גדולה לשוד אלים מאשר בשאר המקומות, ברוב המקומות קר ובדרך כלל אין חימום (מלבד צ'ילה וארגנטינה). דרום מזרח אסיה (אני יכולה להעיד על נפאל ותיאלנד):
נופים מרהיבים ואפשרות לטרקים נוחים (במיוחד בנפאל) כי יש כפרים שישנים בהם בדרך, תרבויות מיוחדות ושונות ואפשרות להכיר אותן יותר ע"י קורסים במקום, אוכל מיוחד (חיסרון למפונקים בעניין), חופי ים מדהימים לנופש וספורט ימי (בעיקר צלילה) בתאילנד ובהודו, רוב המקומיים מבינים אנגלית.
חם ולח ברוב המקומות (לא בהרים כמובן), אוטובוסים בסדר אבל לא מדהימים לנסיעות הארוכות

koby329

New member
לדעתי, כמי שהיה בשני המקומות

אין כמו דרום אמריקה, שני המקומות משופעים בנופים, הרפתקאות, תרבויות מענינות ובילויים, דרום אמריקה לדעתי מסקרנת יותר מהבחינה התרבותית וגם מבחינות מסויימות באפשרויות שהיא מציעה . אני מדבר על אוסטרליה/ניו זילנד מול דרום אמריקה, במקרה זה יש משהו בנושא של הגיל, אוסטרליה וניו-זילנד מאוד נוחות לטיול ורוב האתרים מאוד נגישים גם לאנשים מבוגרים יותר, דרום אמריקה פחות, מצד שני לך תדע מה יהיה שם בעוד כמה שנים.

Lear22

New member
תודה על כל העזרה!

יש לי שאלה קצת אחרת. ברשותכם. האם כרטיס לדרום אמריקה בחודש של הקרנבל - כשנוחתים מן הסתם בריו - יעלה יותר? אני יודע שהיום כרטיס מגיע לבערך 1200 דולר. יש לי ידידה שטסה עכשיו ועלה לה 5500 שקל. הלוך ושוב פתוח לשנה. כמה הבדל יכול להיות אם אני אגיע לריו בפברואר? הקרנבל מתחיל ב21 בתודה מראש

Yo-man

New member
לא אמור להיות הבדל גדול בכלל

אמנם הקרנבל הוא חתיכת אירוע ומכל העולם באים אליו - אבל דיל שיוצא מישראל (דרך ארה"ב או מדינה באירופה) הוא מספיק רווחי לחברה שמוכרת את הכרטיס שהמחיר לא צריך להשתנות. הוא מספיק יקר גם כך. אבל סוכן נסיעות ידע לענות לך על השאלה הזו לפי נסיון העבר שלו בצורה ודאית ונחרצת יותר ממני.

טיגרישק

New member
שני עולמות ענקיים

שבשניהם יש הכל מהכל אני טילתי שנה באקודור פרו בוליביה וברזיל ולא הספקתי לראות שמינית ממה שיש לראות , טילתי הרבה באירופה ושם אני יכול לתעדף ולאריך זמנים לכול מדינה, אם אתה אוהב לטייל בכל מקום תהנה בלי קשר לגיל לחברים ולזמן

למעלה