השאלה המתבקשת

Mr.Z

New member
השאלה המתבקשת

השאלה שלי מופנית לאלה בליכוד אשר לא מוכנים למדינה פלסטינית, האם יש לכם פיתרון לכך שבעוד מס´ שנים כמות הערבים שממערב לירדן תעלה על כמות היהודים ובעצם תהיה כאן או מדינה לא דמוקרטית או מדינה ערבית?

Zack DA

New member
ראשית דבר

מדינת ישראל היא מדינה יהודית לפני שהיא דמוקרטית (על פי תפיסתי, ועל פי סיבות הקמתה). אם הדבר מתבקש, נצטרך להגיע למצב שבו לא תהיה אזרחות לערבים במקומות אותם נספח - דבר אשר יצמצם את המדינה כדמוקרטית וירחיב את הגדרתה היהודית. שנית, השאלה הדמוגרפית הזאת קיימת לא רק בשאלה ה"פלשתינית", אלא גם בתוך הקו הירוק שגם הוא אמור להגיע לרוב ערבי תוך בערך 20 שנה, אם לא נעשה שום דבר במהרה. שלישית וסופית, לשם כך קם רעיון הטרנספר המדבר על פתרון ההתלבטות הזו בין יהדות ודמוקרטיה ברמה אופרטיבית יותר - תוך הבנה כי ל"פלשתינים" יש כבר מדינה משלהם - בירדן ! בברכה, צחי

ואוווווו אני מבולבל..

א. אם נספח ונספח לערבים אז בסופו של דבר לא ישאר לנו כלום מכיוון שהם מתרבים בקצב של 7 למשפחה ואנחנו 3 למשפחה אז סיפוח לא יעזור כי בכל אזור בארץ יש ערבים. ב. אמרת "טרנספר" האם הליכוד תומך בו???

Zack DA

New member
אתה בהחלט מבולבל

לא הבנתי את הבעיה במה שאמרתי. הייתי מאוד ברור...

Zack DA

New member
הליכוד אינו בעד טרנספר, בשלב זה

מצד שני הוא גם לא נגד טרנספר. כשאומרים ליכוד - הכוונה לקשת ומגוון רחב של דעות.

קשת מגוונת?

כלומר אין דעה! כלומר הדעה שלכם היא משהו שאף אחד לא מבין ומה שפעם הייתם אומרים חד משמעית היום אתם מהססים ומתלבטים (בדיוק כמו ה"עבודה"). יש ליכוד ויש מולדת אם אתה בעד טרנספר אתה בעד מולדת אם אתה בעד משהו לא ידוע אתה בעד הליכוד ו\או העבודה. ההבנה של אנשים היום בקשר לליכוד היא לא ברורה, אנשים לא בטוחים מהו הליכוד הם אומרים: "הוא עשה שלום טוב עם מצרים אז נבחר בו". אבל הם שוכחים שמאז עברו 10 ראשי ממשלה ובלאגן אחד גדול שהתרחב והתרחב... עד עכשיו אני לא מבין במה הליכוד מאמין ואני עדיין משוכנע שאין כל הבדל בין העבודה לליכוד אל אחת כמה וכמה בממשלת האחדות שהייתה. יום טוב שיהיה לך! ט´ בכסלו תשס"ג יום חמישי 2002-11-14

Zack DA

New member
זה ההבדל בין...

מפלגה קטנה כמו מולדת שבה המצא הוא ספציפי מאוד לבין מפלגת המונים שבה יש קווים כלליים אך דעות מגוונות כאחד.

אויי באמת

אני מקווה שאתה לא באמת חושב כך. כי אם היית פעם אחת קורא את המצע של מולדת היית מגלה אין סוף סעיפים בכל פרט קטן כולל תרבות וספורט ונוער וכלכלה והכל! מולדת קטנה קטנה אבל איפה לעזאזל תראה מפלגה קטנה כ"כ שמעניינת כ"כ הרבה אנשים? שהיא תופסת חלק בלתי נפרד מהתקשורת? שיש בה אנשים שפועלים בנושא הטרנספר וממש מניבים פרי?

Zack DA

New member
זו בדיוק הבעיה

עמדותיה של מולדת הן מאוד ברורות (ואגב - אני מזדהה עם רובן) אך זה גם אומר שפחות אנשים יכולים להזדהות עם מצע המפלגה. יתר הפירוט מביא לדעה אחידה ולא למגוון של דעות.

אתה יודע מה אומרים

יותר איכות פחות כמות... (אם אתה מזדהה עם רובן למה שלא תזדהה עם כולן ותבחר האיחוז הלאומי ישראל ביתנו?)

Zack DA

New member
אתה לא מחדש לי

אני לא מתבייש להגיד שהליכוד ברח קצת שמאלה ממני ואני עוד לא סגור סופית בנוגע לפתק ההצבעה שלי עוד 3 חודשים. מצד שני, אני מאמין בלחימה מתוך הליכוד - ושינוי הדברים משם. צחי

Zack DA

New member
לא צריך להגזים

גם הליכוד, ברובו המכריע, הוא ימין אמיתי, וגם המפד"ל בימין.

צודק חלקית

הליכוד הוא לא בימין אבל המפד"ל כן בגלל זה באו אנשי האיחוד הלאומי אליהם ולא אל הליכוד

יש פיתרון!

בניגוד לרוב המכריע לבני האדם, בין אם ימנים או שמלאנים, בין אם דתיים או חילוניים ובין אם אשכנזים או מזרחים, רוב האנשים חושבים בפתרונותיהם כמעט תמיד על פיתרון לטווח הקצר. אני שמח כי העלית סוגיה זו, כיוון שזו דורשת פיתרון לטווח הארוך. אני איש ליכוד מובהק, מאמין בעקרונות הליכוד - אך עם זאת, כמו כל תומך אחר בדרך מסויימת, יש לי הסתייגות ואי הסכמה בכמה דברים. אני חושב שרעיון הטרנספר הינו פיתרון בלתי נמנע, ואני חושב גם שצריכים לבצע אותו כמה שיותר מהר, בכדי למנוע בעיה לעשות זאת כאשר מספר הערבים יהיה גדול יותר וכוחם יהיה חזק יותר. כאשר יגיע אותו רגע, בו כוח הערבים ומספרם יתקרב בצורה משמעותית לשלשנו או יגבר עלינו, לא תהיה ברירה למפלגת הליכוד לתמוך ברעיון הטרנספר, אז לדעתי עדיך לעשות זאת עכשיו ולא כשיהיה מאוחר מדי. אם יש כאלה שיגידו, שטרנספר הוא לא מוסרי או בלתי ניתן ליישום בשטח, יש לי גם לזה פיתרון (תקראו את המאמר המצורף כקובץ להודעה זו)

eviv

New member
קודם כל...

תפריד בין הערבים ברשות והערבים הישראלים בקשר לערבים הישראלים הם גם בעוד 10 שנים הם יגדלו רק בכ5 אחוזים בקשר לערבים ברשות הפלסטינית זה הרי ברור שצריך לתת להם מדינה זה שהם נקראים פלסטינאים לא אומר שהם אויבים לא כל הפלסטינים רוצים להרוג אותנו ולסוף אימרה שתסיים האם מוות לערבים שווה למוות ליהודים?

eviv

New member
תגיד אתה בכלל מישהו שמיצג את הליכוד

שמע אני לא יודע אם אתה מהליכוד או לא אבל הליכוד תומך בלתת להם מדינה 1.הליכוד לא מחזיק בדיעה שהוא משאיר את הרשות הפלסטינית כחלק ממדינת ישראל מצב שקיים היום 2.הוא לא בעד הטרנספר 3. הוא לא בעד רצח המוני אתה רוצה שאני אזכיר לך שמולדת זוהי המפלגה המאמינה בטרנספר האם אתה משווה בין הליכוד לבין מולדת???

קשקשן

הליכוד לא תומך בנתינת מדינה לפלשתינאים, והחליט על כך הכינוס המרכז האחרון. אתה אמור להבין את זה, זה לא עד כדי כך מסובך.

למעלה