הר קטום

ברוך הבא למועדון שלנו ../images/Emo140.gif

אינני משוכנע כי הר צין הינו ההר הקטום. ישנו הר שכזה, ביציאה המזרחית ממכתש רמון, דרומית מזרחית לתחילת מסלול ההליכה של נחל גוונים. לגביי הסיפור עם השמות: לא טיפסתי לראשו, וכמוך, שמעתי אגדות על שמות חיילים מיחידה צבאית מובחרת. להבא, אני מבקש שלא להזכיר את שמות היחידות. אני מניח, כי במהלך הימים הקרובים יבקר אותנו ראש המועצה המקומית במצפה רמון, דרור דבש, ואולי לו יהיו פרטים נוספים על המקום. חגי

אני מ../images/Emo11.gif ולכן לא אומר.

אבל........... אם אמרת? סימן שאתה יודע דברים שאני לא.

לא רק שם

יש אלבום צילומי אוויר (חושב של דובי טל ומוני הרמתי), עם צילום אוויר צבעוני של הר קטום וכל הפרטים הללו... ראיתי את הצילום הזה, ויש לי כתבות שפורסמו ב"במחנה" וב"סופשבוע" עם צילומי אוויר (הגם שאינן מזכירות את ההר בשמו). כמו כן, ככל הידוע לי מהפרסומים השונים, כבר לפני כ - 20 שנה נפסק המנהג הזה (לפחות בהר קטום), כך שלא ממש נראה לי שאפשר לגלות סודות צבאיים בהעפלה לפסגת ההר.

dubaf

New member
הר קטום - לא הור ההר

הר קטום אינו הור ההר (הקרוי הר צין). הור ההר (הר צין) בנצ - 2055/5265 ההר הקטום בנצ - 1895/4985 תרד ממצפה רמון דרומה, תחצה את מכתש רמון ותצא ממנו. מיד ביציאה , מול ק"מ 83-84 (כביש 40) תמצא מולך את ההר הקטום. בהצלחה דובה

dubaf

New member
הור ההר -תשובה לשאלה

בעבר הרחוק האמינו כי זה ההר עליו עלה משה רבינו להשקיף על ארץ הבחירה, . היום הור ההר "הועבר" לירדן.

שיר ורד

New member
הור ההר

הור ההר - הוא ההר בו מת אהרון הכהן כמופיע בספר במדבר לג פסוקים לז עד לט ויסעו מקדש ויחנו בהור ההר בקצה ארץ אדום. ויעל אהרון הכוהן אל הור ההר על פי ה' וימת שם בשנת הארבעים לצאת בני ישראל מארץ מצרים בחודש החמישי באחד לחודש. ואהרון בן שלוש ועשרים ומאת שנה במותו בהור ההר. ההר ממנו השקיף משה אל ארץ ישראל נקרא הר נבו.

alonaski

New member
מבחינה לשונית המילה "הור" היא ...

הדגשה להר.
בררתי את זה עם האקדמיה ללשון עברית פעם... פשוט מילת הדגשה של האדרה.

itaynegev

New member
הר קטום - תשובה

על הר קטום היו כתובות כמו צוות יוני, צוות ביבי וצוות ברק, לצערי הכתובות נהרסו , יש האומרים שהיו אלו חוגי סיור שפעלו משמירת טבע : כמובן שהכתובות לא הפריעו לנוף ויכלו להראות רק למי שטס מלמעלה. כיום הר קטום סגור לטיולים, מכיוון שיש שם קינוני נשרים , אם אנשים יגיעו לשם, זה יכול לגרום לנשרים להיבהל ולנטוש את הקן שלהם.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום טיולים בארץ במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

אני לא משוכנע שאתם מדברים על אותו,

הר. הוא התכוון להר, אם הבנתי נכון, שנמצא המזרח מכתש רמון. חגי

יש הר ליד שדה בוקר המכונה כך

הר קטום הרשמי, כדברי חגי - ביציאה ממכתש רמון ליד הר מרפק ומעלה אפור. יש הר, ללא שם רשמי, מצפון-מזרח לשדה בוקר, המכונה "הר קטום", ואליו מתכוונת ספי.

pinzo01

New member
לפי התמונה זה נראה כהר צרור

הר קטום נמצא במוצא המכתש , ואכן הנוהג של רשימת השמות נפסק די מזמן כמדומני כבר בשנות השמונים

למעלה