הר הבית

1Unicorn1

New member
הר הבית

לא יודעת אם זהו המקום המתאים לשאול, אך הייתי שמחה אם היה אפשר להסביר לי מהן הסיבות לכך שיהודים מנועים מלעלות להר הבית - גם מבחינה פוליטית של הסכסוך היהודי ערבי וגם מבחינת ההלכה. תודה למי שיענה

a e q u i t a s

New member
אני לא מומחה לענייני הר הבית אבל

אני לא מומחה לעניני הלכה, אך לפי הידוע לי רבנים אסרו על יהודים לעלות להר הבית מכיוון שלא ידוע בדיוק היכן נמצא "הדבי"ר, קודש הקודשים של בית המקדש. ולכן על מנת לא לחלל את הריסותיו של בית המקדש נאסר על יהודים לעלות להר הבית. מבחינה פוליטית זה אפילו יותר מסובך, שכן הר הבית הוא המקום הקדוש השלישי מבחינת חשיבותו לעולם המוסלאמי, ולכן עלייה של יהודים גורמת להרבה רעש וזעזועים בעולם המוסלאמי, מה גם שבדרך כלל האנשים שעולים לשם הם דתיים קיצוניים ימניים שכל העלייתם היא רק ליצור פרובקציה. אבל שוב, אין פה שחור לבן, וזה דיי מסובך, אפילו לי :)

נכון...

אני רוצה להדגיש, כי גן אני איני "מומחה" גדול לירושלים ולהר הבית אנל כפי הידועה באמת אין כל מידע מדויק היכן ניצא הדביר שהוא מקום קודש הקודשים-ארון ה'ובכלל גם בימי בית המקדש לא כל אחד היה יכול לעלות למקדש בלבוש רגיש ובשעות רגילות ואומרים שאסור לעלות להר מפני שקיים על ההר מסגד והוא "מחלל" את הר הבית , ואסור לעזור כביכול ליהודים, בחילול קדושות ההר. זה לפחות מידעותי המועטות בנושא. מקווה שעזרתי!

lithium1914

New member
אם אני לא טועה...

ב-1967 או 8 קבע משה דיין -- שר הביטחון דאז -- את תקנות הסטטוס-קוו האוסרות תפילת יהודים על הר הבית.

למעלה