הר הבית כהר המוריה

השקיעו במתים שלהם...

אבן גולל היתה סוגרת את הפיר. העפר הצטבר שם עם השנים, אבל לא לכתחילה. מכיוון שהוא נכננס לקבר בעדינות רבה (העפר), הממצאים שמתגלים בקברים מעין אלו הם שלמים לגמרי! נראה לי שהבנת, רק נראה לך מוגזם. אכן, השקיעו בחציבה רצינית ביותר עבור אדם אחד. לעתים, הרבה שנים אח"כ, היו עצלנים שהשתמשו בקבר שוב, ע"י הזזת העצמות הישנות הצידה, והנחת מת נוסף באותו חלל קבורה.

למיטב ידיעתי מערות הקבורה

לפחות הסטנרטיות שבהן, היו קברים משפחתיים, היו מניחים את העצמות, לאחר שהייה בסרקופג, בקבר המשפחתי, ומכאן הביטוי "נאסף אל אבותיו". האם יש לך מידע על מערות הקבורה האנכיות?

../images/Emo124.gif כרונולוגיה

אתה מערבב את עצמות המתים של בית ראשון (נאסף אל אבותיו שנה אחרי מותו, מהמשכב החצוב שהוא היה מונח עליו אל המאספה) עם העצמות של אלו שמתו בבית שני (והונחו על משכב שנראה קצת אחרת ואח"כ נאספו לגלוסקמה. בה הם נחים עד שבאים שודדי הקברים או הארכיאולוגים), ואת אלו ואלו ערבבת עם העצמות של המתים מהתקופה שאני ציינתי, שגרו כאן הרבה לפני ההתנחלות

קברי פיר

זה שמם הרשמי. התקופה היא ברונזה ביניימית (לא תיכונה!!) אתה יכול לחפש כאן, אני התחלתי, אבל גליתי שזה גוזל ממני יותר מדי זמן. בהצלחה

פסססס, בואו אני אגלה לכם סוד

אני אף פעם בכלל לא בשום אופן לא שומעת חדשות. אז איך אני יודעת מה קורה בעולם? קוראת בפורום. לא יודעת על הממצא החדש כלום. אבל יודעת על כמה דברים ישנים: א. בגבעת המבתר מצאו בתוך סרקופג (ארון קבורה שבו הושכב המת מיד אחרי מותו, ומשם הוא לא אמור לזז יותר. לא כמו הגלוסקמה) עצמות אדם ובעקביו תקועים מסמרי 10. עדות יחידאית לשיטת ההוצאה להורג הרומית, צליבה. זה לא ישו, אבל גם הוא סיים את חייו באופן דומה. ב. בשתי מערות קבורה שונות בירושלים, מצאו גלוסקמאות רבות ועליהם שמות כגון יוסף (האיש של מריה), יעקב (הבן של יוסף), מרים (נו, את זה כולם יודעים) ועוד. מזה הסיקו שאלו מערת קבורה של משפחת ישו או של יהודים מראשוני הנוצרים, שבחרו להם שמות מהמשפחה המיוחסת. למה הדבר דומה? בכל משפחה חב"דית יש את השם חנה ע"ש האישה של הרבה האחרון. הבעיה היא, שלא כל חנה היא חב"דניקית, וגם היו המון חנות לפני ימי חנה הנ"ל. השמות יוסף, מרים, יעקב, יהושע וכו' מאוד נפוצים בקרב היהודים בכל התקופות, ולכן זה לא מעיד על כלום. ג. אחת מהמערות הנ"ל התגלתה בחצר כנסיית דומינוס פלוויט, על הר הזיתים. לא תגידו שזה נס? ושזה הוכחה? ד. איך ימצאו את עצמות ישו, אם הוא קם לתחיה? ה. שמעתי ברדיו בחצי אוזן מישהו שהישווה את הממצא הזה למציאת קברו של משה או אהרון. שטויות במיץ עגבניות. ע"פ המסורת היהודית לשני האנשים האלו יש קבר וגופה, הם היו בני אדם. ראה סעיף ד' . והכי חשוב: אני מאוד אשמח אם מישהו יגיד לי מי מצא ומה מצאו ואיפה

בבקשה

קראי כאן 28478/site/newsweek/ target=_blank>1 2 ואת צודקת שזוהי טענה אבסורדית. הרי כולם יודעים שישו עלה השמיימה. עובדה, זה כתוב בביבליה ונודע קודם לכן במסורת בעל פה.

לא נכון

הברית החדשה נכתבה סמוך מאוד לארועים. המסורת עברה בע"פ רק דור אחד. תודה על המידע. השם ישוע בר יוסף ומרים מופיעים ביחד, זה סיכוי אחד למליון.... הצחיקו אותי. מכירה סיפור אמיתי על כיתה של בי"ס, עם 35 תלמידות, מהן 5 היו מיכל כהן. לשלוש מהן היתה אמא בשם תמר. לשתים מהשלוש היה אבא בשם משה. אחד למליון. זו תגובתי המלומדת לאור המידע החדש שהגיע לידי.

למעלה