הר איתן = it dasn't get any better then this

הר איתן = it dasn't get any better then this

הכנסתי את השיעול למלונה ובזכות שעות פנויות באור יום !!!! לקחתי את העכבר המתחזה לכלב והלכנו לרוץ את הר איתן. היה מדהים - ההר במיטבו עכשיו, ירוק בכל גוון אפשרי, מצוחצח אחרי הגשם, ולא צריך משקפיי שמש בשביל שכל הצבעים יהיו עמוקים וזוהרים.... ברקע קצת צהוב קצת ורוד קצת אדום וכמובן המלכות - השקדיות פורחות בלבן וכבר מרפדות את השביל בעלי כותרת שנשרו. בשמש חם - עם רוח שמזכירה ברמז קיץ, בצל קריר עם קור שמזכיר ברמז חורף....והשקיעה.....וואווו חוץ משתי רצות חיכניות, שלושה ארבעה רוכבי אופניים אין איש עד הכביש - בקיצור - אין יותר טוב מזה כבר אמרנו.... אני כרגיל לאט לאט, כרגיל עליה גדולה ראשונה בהליכה ולא כרגיל עלית האספלט כמעט עד הסוף בריצה -יואו...... שבת יהיה עמוס מאוד אבל עדיין יפיפה ובמשך השבוע נהדר - מומלץ מומלץ זה הזמן להר איתן!!!!!

ofec bar

New member
כמה שאת צודקת~

הר איתן זה חצר בית ספר שלי... מאז שבוע שעבר, הפעם הראשונה שלי, אני לא מפסיקה לחשוב על המקום. נראה לי שזה הופך להיות ה"סייף זון" החדש שלי, עכשיו שהקריטריום בנס ציונה בבנייה ואני גרה בירושלים וכאלה...

כבר הרבה זמן אני חושבת על המסלול הזה

מתה לנסות. לא נראה לי שצריך להיות יותר קשה משבוע שעבר. (250 מ' שיפוע אנכי על 6 ומשהו קילומטרים בהלוך ועוד כמה עליות בהמשך)... אולי אני והאיש נגיע בשבת במקום לבן שמן. השאלה היא מה עושים אם אני צריכה לרוץ, לפי התכנית, בערך סיבוב וחצי?

tamark4

New member
פשוט

אם את רצה מכיוון המחסום, (לא המסעדה) תרוצי עד הסימון של 2 ק"מ - קצת לפני הירידה הגדולה ותקבלי 4 ק"מ של מסלול די מישורי. הפרטנר הקבוע שלי טוחן הבוקר את הר איתן עד זוב דם,(4 סיבובים - הוא מתכונן לאולטרה) ומחר נהיה בואדי.

העצה של תמר מצויינת - ותמר מה זה הואדי?

עד ממש לפני הירידה/עליה הגדולה כשרצים מכיוון המחסום זה שניים וחצי ק"מ - אי אפשר לטעות כי בבת אחת נפתח הנוף להרי ירושלים. זו עליה/ירידה הדרגתית ויחסית מתונה. ממשיכים עוד קצת אחרי הסימון של השני ק"מ. האתגר הכי גדול מחר יהיה למצוא חניה אם לא באים ממש מוקדם - הגזמתי זה ממש פתיר....נוסעים למעלה ישר במקום לפנות שמאלה למסעדה יש הרבה מקום. תהנו תמר - מה זה הואדי? משהו באזור כאן?

tamark4

New member
הואדי המצחין

הואדי הוא שם חיבה לערוץ נחל סורק. מתחילים מהחניון של סטאף תחתון ואפשר לפנות ימינה או שמאלה, יש כ- 3 ק"מ לכל כיוון. מגיעים מצומת כרם וממשיכים לכיוון הדסה, אבל לא עולים שמאלה אלא ממשיכים עם הכביש עוד כ- 10 דקות. היתרון - ריצת שטח די שטוחה, (עליה מתונה, אחרי הר איתן זה באמת קל) קריר בקיץ. בחניון יש באמת נוף יפה. החסרון - לאורך כל הדרך יש משאבות טיהור שפכים ויש אדים מגעילים מדי פעם. את מוזמנת בכיף לרוץ איתנו בשבתות או להצטרף לבירה שאחרי. אנחנו רצים די לאט. בדרך כלל מודיעים שעה ומיקום באתר הסוללים. יש מסלול יפה בחרבת סעדים וחרבת הגתות, ואפשר לנסוע עוד כמה ק"מ אחרי סטאף תחתון ולהגיע להמשך הנחל - יותר נחמד , קרקע כבושה יותר וחוות יחמורים.

תודה - אני עדיין בקצב בטטה מוחלט ומבסוט מעצמו

כך שהדי לאט שלכם הוא בטח סופר מהיר שלי...אבל יש למה לשאוף...
נראה לי שאנסה בקרוב את בית זית והסכר...

קדימה שנקבע ריצה לרצות מבשרת?

אני רק מזהירה כאמור שאני בטטה מוחלטת מבחינת הקצב. -....אז מקסימום נתחיל יחד ונתפצל עד לקפה ועוגיות בסיום.. :)

למעלה