הרשקוביץ בפולין.

הרשקוביץ בפולין.

משפחת אבי חיתה בכפר בפולין בשם czystohorbבפולין ליד sanok. סבי היה פרש בצבא האוסטרו-הונגרי ונהרג בקרב. מוצא המשפחה מ אזור בוהמיה בצכוסלובקיה. סבי שמו היה שאול וסבתי הינדה. מאד הייתי רוצה לדעת איך ניתן לחפש יותר פרטים על אבותינו. ועוד פרט נחמד...אבי סבי אברהם הרשקוביץ עלה בגיל 90 למות בארץ ישראל..במכתבו לפולין הוא סיפר כי התיישב בבית לחם ופרנסתו מבארות מים. אשמח על כל מידע שיעזור לנו להגיע למקורות. בברכה.

bilen

New member
ברוכה הבאה! מחכה לך עבודה רבה

ומאחלת לך שבהמשך תגיעי למידע המבוקש. אם אני לא טועה, סנוק היא באזור גליציה. לפיכך, יש סיכוי שתמצאי מידע במאגר של JRI. לפני שאענה לך סתם, האם קראת את המדריכים הצבעוניים בלינקים שישנם משמאל במסך זה? האם את מכירה את המאגרים השונים של Jewishgen? האם עיינת בספר היזכור של סאנוק (קיים ב-2 מהדורות)? בהצלחה !

bilen

New member
בדיקה ביד-ושם מעלה כמה דפי-עד

שיכולים להיות רלבנטיים לך, או שאולי מולאו ע"י בני משפחתך.

bilen

New member
קחי../images/Emo77.gif מתנה ראשונה ושווה ביותר....

עדות לקיומם של הרשקוביץ בעיירה בשנת 1793 !! מתוך ספר היזכור, מהדורת 1969, עמ' 23 .

friend9

New member
הרשקוביץ ב-Czystohord 1929

ב"דפי זהב" של פולין משנת 1929 http://data.jewishgen.org/jri-pl/1929/loadtop.htm?0640 רשום Herszkowicz J בכפר Czystohord, כעוסק בכלים שונים: Rozne Towary (art., divers

ברוך 63

New member
תגובה להרשקוביץ פולין

שלום שוש!!! קיבלתי את הפתעתך ומאוד שמחתי אך ברצוני לעדכן מספר פרטים: 1)אינני בטוח שמדובר באזור בוהמיה? 2)אברהם הרשקוביץ נפטר בארץ ישראל בגיל 104 בערך בשנת 1934 זאת על פי מה שסיפר לי אבא. 3)לגבי אישתו שאיתה הגיע מפולין לבית לחם לא ידוע לי דבר. באהבה:ברוך הרשקוביץ(אחיך הקטן)

למעלה