הרקדה משו משו

17 נועה

New member
הרקדה משו משו

בטבעון עם יאיר הראל הרקדה איכותית, מוזיקה טובה. אתמול למדנו ריקוד יפהפה בשם "אם רק תביני". גם נרקדו "ג'לוסי" , "כן כן" ועוד רבים ויפים. מומלץ.

../images/Emo45.gifיופי של הרקדה

יופי של ריפרטואר,יופי של אוירה ,יופי ורק יופי. פעם ראשונה בהרקדה בקריית טבעון וגם בפורום.אצל יאיר הראל רקדתי כשהרקיד בקרית ביאליק באולם באפק במוצאי שבת.

אליק 31

New member
נועה, הזכרת שני ריקודים שלטעמי הם

חוויות מוסיקליות-ריקודיות: ג'לוסי, אם רק תביני.

משהא

New member
לאליק 31 -יש לי הפתעה עבורך- ג'לוסי

שמעון עשור הבטיח לנו ביום שלישי שיעשה מאמץ להביא את ספרדי סימן טוב, שיצר את ג'לוסי אלינו לגן נחום ללמד את הריקוד בפריים טיים !!!! ניסיתי להשיג את הריקוד בוידיאו בכל דרך וכנראה שאינו קיים. לעומת זאת השגתי את הרישום אבל קשה לי ללמוד מזה. נקווה שהדבר יצא לפועל כי זה ריקוד מדהים כולל הלחן הנפלא. ריקודים שמחים אורי גבעוני

17 נועה

New member
למשהא

לאור התגובות על "ג'לוסי" שהוא ריקוד יפהפה, אני רוצה לציין שבהרקדה בטבעון רקדנו גם את "טנגו מניטה", ובסגנון קצת שונה "טנגו הפרחים", שניהם ריקודים יפים ביותר.

אליק 31

New member
משהא, אני מצדיע לשמעון עשור, אם

אכן הוא מנהל מהלך כזה יפה, ללמד את ג'לוסי, ולהזמין את היוצר שלם כך. תמשיך כך, שמעון.

סימן-טוב ספרדי יוצר הריקוד ג'לוסי

איננו מוכר כל כך וזה מן הסתם כי הוא חיבר ממש מעט ריקודים. יחד עם זאת אני בהחלט חושב שמדובר ביוצר מוכשר וכדאי להזכיר בהזדמנות זאת שני ריקודי זוגות טובים נוספים שלו: "ולס לגאל" ועוד יותר ממנו "בלוז מדרגות הרבנות" שהוא בפירוש אחד מריקודי הזוגות היותר אהובים עליי.

17 נועה

New member
רק רציתי להזכיר

שכל הנושא הזה עלה משום שכתבתי שיאיר הראל לימד את "ג'לוסי" בהרקדה שלו בטבעון.

משהא

New member
17 נועה, טעית, כמה עובדות לידיעתך

אנו קבוצה של כעשרים זוגות ולעתים יותר,נוהגים זמן רב לסיים את ההרקדות בגן נחום בראשון לציון ובגולדה בחולון (12.45 - 01.30) בהרקדה בנוסך כבקשתך. בעיקר ריקודים שלא נרקדים בפרים טיים משנת-2000 לכיוון השישים. ביין השאר גם חוזרים ומשננים. כאשר שס"י ידידי ביקש מהמרקיד את ג'לוסי (אני אישית שלא שולט בריקוד, ולא היכרתי אותו כלל עד לפני חודשים מספר), ראיתי ואהבתי. מאז חודשים מספר מדי כמה שבועות סש"י רוקד ואנחנו נהנים על כן ביקשנו כבר לפני חודשיים משמעון שילמד ועכשיו הוא הבטיח לנסות. דרך אגב למדתי גם שיש שלוש גירסאות השמעה לריקוד אחת מהם ממש מקסימה, וכולם כמובן מככבות אצלי. ריקודים שמחים אורי גבעוני

../images/Emo9.gifנועה 17 דווקא צודקת....

היא זו שפתחה את השרשור הנ"ל והזכירה את ג'לוסי. שהוא ללא ספק ריקוד איכותי ,ואהבתך אליו מעידה עליך רבות....

17 נועה

New member
האם ניתן לומר:

אמור לי מה (איזה) ריקודך ואומר לך מי אתה - בדומה ל "אמור לי מי חברך ....???

נועה 17../images/Emo47.gif,הזכויות לגבי העלאת

"ג'לוסי "שנרקד אצל יאיר הראל שמורות לך. דעתי לא שונה משלך בנושא ולאור מה שנכתב בפורום בעקבותייך ,רציתי להוסיף שהריקודים הנ"ל הם נחלת כלל הרוקדים והם נרקדים בשעה מרכזית במהלך ההרקדה ,רוצה לומר שהם יכולים להרקד בכל שעה במהלכו של הערב. יום טוב

אליק 31

New member
שפנדוזה, שני הריקודים הנוספים של

סימן טוב, שהזכרת, אהובים עלי מאד, זה מוכיח כי סימן טוב בוחר קודם כל שירים מוצלחים לריקודיו. אז, לסימן טוב הייתי נותן בונוס, שיכתוב יותר ריקודים מיוצרים אחרים.

תיזהר עם המלצות כאלה

כידוע לך אין באמת קשר מובהק בין כמות הריקודים שיוצרים מחברים לבין האיכות שלהם. במילים אחרות יוצר שעלה בידו לחבר רק 3 ריקודים טובים זה עדיין לא אומר שגם העשרה הנוספים יהיו כאלה מוצלחים. אני לא רוצה לנקוב בשמות אבל בהחלט ישנם מחברי ריקודים אשר כבר רשמו עשרות רבות של ריקודים על שמם ולטעמי האישי לפחות אתה יכול לספור את כמות הריקודים הבאמת טובים שלהם על יד אחת. לעומתם ישנם יוצרים נפלאים כמו חנן דדון דני עוזיאל גבי מוטי ועוד רבים שחיברו פחות מ5 ריקודים אבל 100% מהריקודים שחיברו הם ריקודים מצויינים אז למה לחבר 30 ריקודים ולהתחיל לקלקל?! מעטים מאוד מאוד הם היוצרים שמסוגלים לחבר 100 ריקודים עם 80 אחוזי הצלחה לפחות. לזה באמת צריך כשרון בלתי רגיל.

משהא

New member
אליק - דוקא "הנחתום מעיד על עיסתו"

הסיבה שסימן טוב מיצר איכות נעוצה אולי דוקא בכך שיש בחירה ושיקול דעת לעומק, בלי שליפות, ובישול איטי שמוציא תוצאה משובחת. אל תבקש יותר, ובעיקר לא שיתחרה באילו שאתה מגנה. מה עוד שגם למובילים מבין המרקידים היוצרים, יש חלק ריקודים יפים ביותר לצד אחרים גרועים. צעקתינו היא בעיקר על הכמות וחוסר הבקרה. ריקודים שמחים אורי גבעוני

ניצנץ1

New member
דווקא יש עוד ריקודאי שלא יצר ריקודי

סיטונאות, אבל מה שיצר, לפחות בעיניי, גדול.. מה דעתכם על אייל בר קיימא וריקודיו המדהימים " לילה", " שיר למענך" ו" ארץ אחת"? לא בדקתי אם היו לו עוד ריקודים, אבל שלושת אלה לטעמי האישי ראויים להכנס לפנתאון של " נכסי צאן ברזל ".. חבל שהפך לבעל מקצוע חופשי .. לפחות היה יותר עוד ריקוד או שניים בשעות הפנאי.. אז שוב זה מוכיח שלא הכמות היא קובעת אלא האיכות..

ניצנץ1

New member
טוב, בדקתי.. ואם גם " ערב כחול עמוק

וגם" עוד ועוד" זה שלו- אז חמישה מתוך שבעת הריקודים שיש לו הם יהלומי הכתר של ריקודי העם שלנו.. ולהבדיל מ"בלוז על מדרגות הרבנות" שנעלם כמעט- כל החמישה נרקדים ברוב ההרקדות מבלי להעלם כבר עשר שנים ויותר. את ריקודי ספרדי סימן טוב לעומת זאת מכירים בעיקר רקדני הנוסטלגיה, אני אישית מכירה רק את "וואלס לגל".. אשמח להכיר גם את האחרים, כמובן ואז גם תהיה לי דעה על הריקודאי..

למעלה