הרקדה - כהסעדה

אליק 31

New member
הרקדה - כהסעדה

אני יודע שהנושא נדון בעבר, אבל : 1.לא הגיע לידי מיצוי. 2.לא הושגו תוצאות כלשהן. למה מרקיד צריך פתאום להיהפך למסעדן, למה מה קרה? מה הקשר בין ריקוד לבין אוכל? אתה רעב, רוקד חביב? תביא אוכל מן הבית! תצחקו, כבר ראיתי רוקד שחטף חבילה שלמה של ופלים ואכל אותה כארוחת הערב שלו. מדובר ב JUNK FOOD, לא תחליף לארוחת ערב. כבר שמעתי רוקדים שבאים אל מרקיד ומאיימים כי אם לא יביא אוכל ונישנושים, הם וקבוצת הגרופי שמאחוריהם, יפסיקו להופיע אצלו. ??? חוצפה בלתי רגילה. יש בינינו חצופים, וצריך להעמיד אותם במקומם. סוף סוף יש לנו ערב חף ממטבח ליד הסלון, וממקרר בתוכו, ואנו יכולים להעביר ערב בלי לאכול בלי סוף, במיוחד בימים אלה שבהם רבה הסכנה מאוכל לא בריא. והנה דורשי האוכל שכפו על המרקיד להביא אוכל, מכריחים אותנו לא לעמוד בפיתוי, ולמרות שאנחנו לא רעבים, אנחנו מתחילים לנשנש בלי סוף וופל ועוד וופל. האשמה קצת במרקידים: הבעייה החריפה מאותו יום נמהר, שמרקיד אחד העלה את המחיר מ 22 ל 25 ש"ח, והחרו החזיקו אחריו כל החבורה. קמה מחאה שקטה מצפון ועד דרום. המחאה לבשה צורה של ניסיון להשבתה של 2 חוגי רוקדים, כדי ללחוץ על המרקיד לחזור למחיר של 22 ש"ח. המחאה לא צלחה, כולם העלו את המחירים, אבל חיפשו פיצוי-מה כדי לרכך את המכה ( זוכרים את ה"מכה"? לפי חישוביו של רק דן: 25 כפול 3 פעמים בשבוע, כפול 4 פעמים בחודש, כפול 12 פעמים בשנה, כפול לבןזוג הנשוי, והגענו ל סכום נכבד של -.7,200 ש"ח לשנה למשפחה של שניים, ויש הרבה זוגות נשואים). מה הפיצוי על "המכה" הפיננסית? א ו כ ל , א-ו-כ-ל- אוכל... ומאז, אנחנו נעשינו שבויים של מנהג פסול, ויש כאלה בינינו שהפכו את הנדיבות של המרקיד מזכות לחובה: הוא חייב להביא כיבוד, אם לאיביא - הם יעברו לחוג אחר.. אולי, אולי, אם המרקידים יכריזו על הורדת המחיר ל 23 ש"ח, ובתמורה יפסיקו לספק אוכל, אנחנו נסכים להסדר הזה? עוד פעם אנו נוכחים לדעת שאנחנו צאן ללא רועה, ללא עמותה, ללא מנהיגות. אז בקשתי לחברים הרעבים: "תביאו אוכל מן הבית". בידידות, אליק.

ארוחות שחיתות אלק

פסטיבל אוכל ובירות,ארוחות עשירות כיד המלך.המלך הוא עירוםוערוותו מביישת.במקום לשמור על תכנים ותרבות ולהעצימם ובכך להיות אבן שואבת אנו עדים לתופעה קולינארית. יפה מאוד מצידם של המארחים שיש בהם רצון לארח מכל הלב והנשמה,אבל שלא יזלזלו באינטלגנציה של האורחים ,כלומרשיהיה מקצוען ולא מסעדן. ההרקדה הבאה "בנפיס" ומרתון יהיה "בפאפאגאיו". להתראות. בבקשה להגיע רעבים ולא לשכוח חוט דנטלי.

אליק - הוצאת לי את המילים מהפה

נתחיל מזה שאני בהחלט בעד לעשות כמה שיותר חגיגות ואירועים שמחים לרוקדים, כי כידוע החיים שלנו קצרים וצריך לשמוח בהם כמה שיותר. ואינשאללה, ואני מאחל לנו ולכל עם ישראל רק ימים טובים. כאשר מגיע חג (ראש השנה, חנוכה, פורים, מימונה, שבועות וכו'), אני חושב שזה יפה מאוד אם המדריך ישקיע קצת ויכבד את הרוקדים במשהו אחר, לא שגרתי וגם אם יש כיבוד מעניין, זה בהחלט לא מזיק ואפילו מכובד. אבל...וכאן אני מגיע לפואנטה, הרקדה היא בראש ובראשונה הרקדה, היא לא הסעדה, אולם הריקודים הוא לא מסעדה, והמרקיד הוא לא טבח. בזמן האחרון נוצרה מן תחרות סמויה, באיזו הרקדה יש כיבוד יותר טוב, יותר עשיר, יותר מגוון: דרגות כיבוד: 1. בהרקדה אין כלום (קונים במזנון). 2. בהרקדה יש רק תה. 3. בהרקדה יש תה וקפה שחור. 4. בהרקדה יש תה, קפה שחור ונס קפה עם חלב. 5. בהרקדה יש את כל סעיף 4 + בייגלות. 6. בהרקדה יש את כל סעיף 5 + עוגיות. 7. בהרקדה יש את כל סעיף 6 + פיתות וחומוס עם סלטים. 8. בהרקדה יש את כל סעיף 7 + בשרים על האש, קוסקוס, מעורב ירושלמי, פלפלים. ועוד....ועוד.... איך קורה לנו דבר כזה? איך הפכנו להיות מסעדנים? יש לכך השלכות על ההרקדה, לפני עידן המסעדנות, המרקיד היה משקיע את כל זמנו ומרצו לטובת הכנת הערב מבחינה אומנותית: רפרטואר, חזרה על ריקודים, ריענון וכו' כיום העיסוק העיקרי שלו הוא לבדוק שהקפה לא נגמר, שיש מספיק חלב, שיש מספיק סוכר, שהעוגיות טריות ועוד כהנה עיסוקים שהקשר בניהם לבין הכנות להרקדה הוא מקרי לחלוטין. נוצרה גם אופנה חדשה. מגיע רוקד/ת להרקדה ובחצי חיוך אומר: "שמעון, אתה יודע שאצל המרקיד ?????? יש חוץ מהקפה גם בייגלה ועוגיות, למה אצלך אין? או רוקד אחר שאומר: "הייתי אתמול במרתון של ?????? היה חבל על הזמן, איזה אוכל היה, סלטים, פלאפל, ובשעה 4 הביאו בורקסים, באמת הייתה הרקדה מצויינת, היה המון אוכל". (שום מילה על רפרטואר, סגנונות, וכו', רק אוכל). תראו, אני אומנם מרוקאי, אבל הפתיל של הפיוז אצלי הוא מספיק ארוך בכדי לשמוע כל טענה ולנסות לתת לה פיתרון. אבל הפתיל הזה של הסבלנות הופך להיות קצר ביותר ואפילו קצרצר כאשר עומד/ת מולי רוקד ואומר לי "זה לא בסדר שנגמר החלב, דיברנו כמה רוקדים ואם לא יהיה חלב, נפסיק להגיע להרקדה". מפאת כבודו של הפורום, אני לא אכתוב לכם את כל עשרת המשפטים שרצו לי בראש ואותם רציתי להגיד לרוקד/ת. המשפט ה 11 שאותו גם אמרתי לרוקד/ת היה: "תרקוד היכן שנוח לך ואם תחליט/י לא להגיע להרקדה בגלל החלב, זו זכותך המלאה". שכל מרקיד ינהג לפי רצונו, אני לא שולל ממנו את הזכות הזו, אני גם לא שולל את זכותם של הרוקדים לדרוש מה שהם רוצים, אבל רוקדים ומרקידים יקרים, בואו נכניס את נושא הכיבוד והאוכל בהרקדות לפרופורציות המתאימות. בתיאבון.

No name for now

New member
צודק

אני חושבת שמגיעה מילה טובה למרקידים שלא נכנעים לאפנה הזו (ויש מרקידים שלא נכנעים). אני לא חושבת שמרקידים צריכים להתעסק בזה מבחינתי מספיק מים קרים (וכבר הייתי במקום בו יש שתייה חמה אבל מים קרים אין), ואני גם לא חושבת שאני צריכה לממן מהכיס שלי את הארוחה של כל אלה שלא אכלו ארוחת ערב (באמת ארוחה מאוד מזינה) או לוקים ב"נשנשת". אין לי שום דבר נגד קפה ועוגיות בהרקדה ואפילו קוסקוס ובשרים על האש, אבל לא מקובל עליי שבזה תלויה הצלחה של הרקדה או מרקיד ושגם יעלו את מחיר הכניסה בגלל זה.

dw2322

New member
קולר הוא חובה

אם אינני טועה בכל מרכז ספורט חייב להיות קולר ואם אין אז רצוי להתלונן בפני האחראים. אנחנו ארץ חמה ובנוסף מדובר בפעילות ספורטיבית מאומצת (נו טוף, לפחות עבור אלה שבאמת באים לרקוד ולא רק לפטפט). אופציות 4-6 של שמעון נראות לי האופטימליות, רק שהייתי מבכר אם היו מוסיפים גם שתייה קרה, רק שאני מניח שזה עלול לפגוע בהכנסות המזנון/מכונת השתייה.

אליק 31

New member
"קולר", זה גם מחסום לפי הכלב. משום

מה ציפיתי כי אתה מציע שחובה על כל אחד לשים קולר לפיו, כדי שלא יאלץ לנשנש עוגיות. דווקא רעיון.

לאליק קולר..קצת קשה לחסום אתו../images/Emo13.gif)

אהבתי את מישחק המילים שלך אליק, רק שכל מי שמטפח כלב, יודע, שכדי לא לנשנש, צריך מחסום לפה, והקולר? --מקסימום אפשר להדק ולחנוק אתו
)

אוכל|שמעון-סיפור בשתי אפשרויות

תלוי איך מסתכלים על זה.אם חלק מהכירואוגרפיה היא שהמרקיד פותח רגליים אז זה בסדר,ואם לא אז יש שתי אפשרויות האחת שבלי התוספות המנה העיקרית לא שווה כלום,והשניה-שמדובר במסעדן מתוסכל.אם זה מסעדן מתוסכל שמציין חגים זה בסדר,ואם לא אז יש שתי אפשרויות,האחת שאין לו בעיה לרדת נמוך יותר מים המלח,והשניה שאולי כדאי להיות שף ............ והמבין יבין.

משהא

New member
שמון עשור - צודק וגם חכם יבורך...

אישית איני נוגע באוכל כל שהוא בעת ההרקדה וגם כמה שעות לפניה. בכל הפירסומים ממליצים על כך. גם באירעי חג אני רק מרים כוסית עם נישנוש קל ולא יותר. כך גם בת זוגתי. אפילו קפה אני מביא מהבית כי אני וחברי אוהבי קפה מיוחד שותים ממיכל שומר חום..התחרות להסעדה והכתבות הם בלשון המעטה לא ראויים. אבל לבוא בטענה שחסר משהו ועוד לאיים שבשל כך לא יבואו ??? חוצפה זו מילה רכה. רק במקרה שמרקיד פירסם ברבים שהוא מזמין רוקדים להרקדה שבה ינתן כיבוד כיד המלך ובמקום זה מצאו מלכה עירומה יש עילה לטענות. במקרה אחד כתבתי על כך על אף שלא אכלתי ולא שתיתי בהרקדה, רק כי היה פיסום ל- כיד המלך ומצאתי מלכה. אני מציע לכל המרקידים לרדת מההסעדה ולתת לרוקדים לא יותר ממעט שתיה, קפה ונשנוש קל. כמובן להוציא חגיגות כמו המימונה, העצמאות ודומים. הצבא צועד על קיבתו ואנו הרוקדים בעזרת מוחינו על רגלינו. שמעון עשור, חזק ואמץ. אורי גבעוני

No name for now

New member
מכריחים אותך לא לעמוד בפיתוי

תעשה לי טובה, תיכף תגיד שדוחפים לך וופלות לפה ומזיזים את הלסתות שלך כדי שתלעס

אליק 31

New member
נאמר: "אל תשים מכשול לפני עיוור",

בימינו, יש שפע של פיתויים באוכל, ואוכלים יותר ממה שהגוף דורש לתזונה, עובדה שבארצות הברית יש בעייה קשה של השמנה בקרב עשרות מיליונים, כי באוכל יש פיתויים. בארצות הברית במיוחד, יש תחרות עזה של רשתות-אוכל על כיסו של הלקוח, עוף צלוי בכל הסגנונות, ארוחות סיניות מעולות, פיצות מכל הטעמים, הכל במחירים נמוכים ולפעמים מצחיקים, ותמיד שוים לכל נפש, אי אפשר פשוט לעמוד מן הצד ולא להשתתף בחינגה. ובכן, אוכל הוא כיף, אך גם סכנה אם מגזימים. ואז, כשכל אחד בביתו מקפיד להרחיק מעליו חומרי מזון עם פיתויים, מגיע הרוקד לאולם הריקודים על מנת לרקוד, כשהוא רואה קעריות של עוגיות מכל סוג מונחות להן לפניו על השלחן, וכל אחד עומד ומנשנש, אז קשה לעמוד בפיתוי, נגררים לאכילה, וזה רע. לא רוצים את העוגיות האלה, לא בגלל שהן לא טעימות, אלא בגלל הפיתוי שבהן.

No name for now

New member
אז מחר נסגור את כל הפיצריות

כדי שמי שבדיאטה לא יתפתה כשיעבור לידן ברחוב

No name for now

New member
לא, ואני גם משתדלת לא לאכול פיצות

כי אני רגישה לסוכר חלב זה לא חייב להיות פיצות, כל מי שמוכר או מגיש מזון מהיר, ואולי בכלל עדיף רק אוכל דיאטטי במסעדות כל אחד אחראי למה שהוא מכניס לפה, ולהאשים את זמינות האוכל זה לא רציני. אם לא היו אוכלים אף אחד לא היה מוכר

כל מילה בסלע

אנו באים להרקדה...כדי לרקוד ואנו יודעים מניסיון שאם ניתקע בבית...... ניתקע מול ה- T.V עם פיצוחים ועוד כאלו שטויות. ולכן, אתה צודק ב- 100% יש לחסל את התופעה של האוכל.

inin3

New member
ההסעדה

אתה צודק במאת האחוזים אבל המחיר עלה בהסכמת האגודה ללא קשר לאוכל ולצערי הבר באמת אנשים באים ומחפשים את האוכל ועוזבים הרקדות שאוהבים רק בגלל שמרקיד אחר מביא אוכל רוצים לאכול אל תבואו לרקוד לכו למסעדה

e r e z 2005

New member
דעתי כדעתך

אך בדיונים הקודמים הנושא דובר רבות ואף נערך סקר. לפי תוצאות הסקר, רוב המצביעים הצביעו בעד נשנושים קלים (היו 3 אפשרויות, מים קרים ושתיה חמה, כיבוד, נשנושים קלים). אם אתה רוצה לשאול אותי במה הצבעתי- אז אגלה שהצבעתי בעד האפשרות של שתיה בלבד (מים קרים ושתיה חמה). אני נגד כל השחיתויות והאוכל שמסתובב בהרקדות מסויימות (לא אצלנו - במעלה אדומים. אתמול, יום רביעי, חגגנו במעלה אדומים מסיבת סוף הקיץ עם הזמרת אביבה אבידן שהייתה נפלאה (הופעה של שעה), ירון דאג לכיבוד נאה (ולא מפוצץ) ואני אגלה שהכיבוד כלל: שתיה חמה, אייס קפה, אבטיחים, עוגות, לימונדה, וסופגניות מטוגנות טבולות ברוטב סוכר (לא של חנוכה, אלא משהו כמו עוגה תפוחה מטוגנת) - ממש טעים וערב לחך ולשומנים. מה שאני רוצה להדגיש כאן, שהכיבוד היה מאופק, למרות שהייתה סיבה לאירוע (מסיבת סוף הקיץ), לא הרגשנו מפוצצים וכולם היו שמחים. עוד נקודה לירון שאני חייבת לציין: ההרקדה של אתמול הייתה מדהימה ומוצלחת. הגיעו כ- 300 איש (אם לא יותר - לא ספרתי). כמובן שלהרקדה הגיעה אביבה אבידן שנתנה הופעה מרגשת (והיה לה דואט עם אחיה ששר מרגש). לצלילי שיריה רקדנו מעגלים וזוגות (ירון נתן לה רשימת שירים/ריקודים עליהם היא התאמנה). כמו כן, להרקדה הגיעו מרקידים ויוצרים כמו למשל, גדי ביטון, שלמה ממן, דודו ברזילי, יורם ששון. ההרקדה הייתה מגוונת מבחינת הרפרטואר הרגיל. היה סבב של חצי שעה כל סוג ריקודים (זוגות, מעגלים). ירון כיבד את המרקידים בריקודים שלהם אותם רקדנו, אפילו שהיו אלה ריקודים שלא נרקדים בהרקדה שלנו, רקדנו אותם. הוא נתן תשומת לב לכל מרקיד ויוצר שהגיע. באמת, הוא השתדל ועשה זאת על הצד הטוב ביותר. מגיע לו מחמאות הפעם. אגב, את הסופגניות המתוקות שאכלנו הכינו המשפחה היקרה של ירון (אמו ואחיותיו) כמו כן כיבדו אותו ואותנו כל המשפחה שלו, אחים, אחיות, גיסים, וירון הציג אותם בפני כולם. שוב ירון, כל הכבוד. מאוד נהניתי אתמול בהרקדה (אפילו שהייתה קצת דחוסה, אך בשבילך - "כל המרבה הרי זה משובה"). תודה

"אוכל, קדימה אוכל"

אישית, לא משנה לי. לא אוכלת לפני הרקדה ולא במהלכה. אם כי, נחמד שיש שתיה חמה (בעיקר בחורף) ואיזה "עוגית" קטנה לנשנוש קל. אך בודאי שזו "הגזמה פרועה" לבחור הרקדה על פי תפריט האוכל, ועוד יותר ממנה לדרוש זאת ממרקיד. בעבר הציעו פה שמרקידים יציגו את "תפריט הרקודים" לפני ההרקדה. אולי שיוסיפו לכך, גם את "תפריט" האוכל? או שיעמידו ליד לוח הבקשות לרקודים גם לוח בקשות למטעמים. במרתונים, המתמשכים עד לשעות הקטנות של הלילה ואפילו עד הבוקר המצב שונה - אפילו אני נעשית רעבה! אך לי הכיבוד הוא בבחינת "פאטה מורגנה" - עם כל הלחץ, הדחיפות והחטיפות- לא זוכה להינות ממנו, רק משלמת עבורו את תוספת המחיר!!! כך שמבחינתי, שיורידו את חגיגות האוכל - וגם את המחיר! את האוכל שלי אביא מן הבית, או שכן - או שלא!

כולם נגד האוכל וגם רק "קצת" טועמים.

אבל בהרקדות ששמים אוכל על השולחן...הוא מיד נאכל ונחטף. ומעניין......כולם "רק" טועמים. שיהיה לכם לבריאות.

למעלה