הרצת codebehind דרך פונקציית client

asafeven

New member
הרצת codebehind דרך פונקציית client

אני צריך שפונקציית ב-client side תקרא לפונקיצהב-code behind האם אפשרי ?

yuval k

New member
אם זה לאותו דף, אז רק ע"י postback

זו ההפרדה בין השרת והלקוח... אם אתה מתכוון לקרוא לפונקציה שלא שייכת בהכרח לדף, אתה יכול לקרוא לה ע"י גרימה לעיבוד קובץ צד-שרת בו נמצאת הפונקציה (ע"י XMLHTTP למשל).

באותו עניין...../images/Emo26.gif

אני רוצה בצד לקוח להציג הודעה, אם המשתמש בוחר כן אז לבצע את הקוד בצד שרת, אחרת לא לגשת לשרת. איך אפשר לעשות את זה? תודה רבה מראש

yuval k

New member
אפשר לעשות return true או false בצד

הלקוח, באירוע הלחיצה - בהתאם לאירוע, למשל:
onclick="return confirm('blah');"​
אם המשתמש בחר לבטל, אז אירוע הלחיצה לא יתבצע וכך לא יתבצע ה-Postback.

תודה ובעיה:

כתבתי כך:
<asp:Button id="Button1" runat="server" Text="Button" onclick="return confirm('Are you sure?');"></asp:Button>​
ואני מקבלת את השגיאה הבאה:
Compiler Error Message: CS1041: Identifier expected, 'return' is a keyword​
מה הבעיה? תודה

yuval k

New member
הוא חושב שזה אירוע צד-שרת...

את צריכה לשייך לו בצד הלקוח את האירוע, בנוסח דומה לזה.

חיפשתי ומצאתי שאפשר גם כך

Button1.Attributes.Add("onclick", "return confirm(\"Are you sure?\");");​
יש הבדל מבחינת המשמעות? - מה שאתה מציע לאפשרות הנ"ל?

Admini

New member
לא עדיף ?

<Button id="Button1" runat="server" onclick="return confirm('Are you sure?');">Text</Button>​

אולי עדיף, אבל שאלות:

א. ניסיתי ואפילו כשלחצתי OK לא הגעתי לפונקציה בצד שרת... ב. מה ההבדל בין הפקדים? מה גורם לי ליצור פקד asp? ומה אני מרוויחה אם אני מורידה את ה-asp? תודה רבה

Admini

New member
הרעיון הוא

1. לחצן צד לקוח 2. לחצן צד שרת נסתר 3. סקריפט שמדמה לחיצה על הלחצן צד שרת מקווה שמפה תביני לבד

שאלה נוספת../images/Emo26.gif

אני מנסה לעשות setup לפרויקט. יש לי בעיה קטנה עם ההתקנה של ה-service, אני אמורה לעשות installutil על הקובץ והשאלה שלי היא איך אומרים את זה לתוכנית ההתקנה של NET יש שם פרמטר שנקרא: register ואפשר לבחור שם 3 דברים: vsdraDoNotRegister, vsdraCOM, vsdraCOMRelativePath. מישו יודע מה צריך לבחור או מה ההבדל בין השניים האחרונים? יש אפשרות לשים את זה בכל מיני תיקיות, מה שלי נראה זה:"Common Files Folder", או "Windows Folder" מה עדיף? יש עוד דברים שאני צריכה לדעת על התקנת service? תודה רבה

adam222

New member
נקראתי אל הדגל../images/Emo35.gif

התקנת Service (מכיון שאני לא מכיר את ענין ה-Setup ב-dotNet) אבל אפרט על אופן ההתקנה על השרת. יש ליצור ספריה שתכיל באופן קבוע את ה-Service נניח Inetpub\Services לספריה זו יש להעתיק את ה-exe ונספחיו כמו dll/app.config.exe וכד' כעת יש לגשת ל-Framework ולהריץ את installutil.exe על הנתיב המלא ל-exe של ה- Service, ההתקנה יוצרת בספריה קובץ LOG המפרט את ההתקנה. במידה והכל תקין, יופיע ה-Service, יש להפעיל אותו (Start) במידה והכל תקין הוא יציג Starting ןלאחר מכן Started זהו. במידה ויש בעיות: בהתקנה - יופיע בקובץ ה-LOG בהפעלה - זורק אקספשין שניתן לצפייה דרך ה- Event Viewer על השרת. בהצלחה

יפה, זאת אומרת מצוין../images/Emo70.gif

הבעיה היא שאני רוצה להתקין את זה על המחשב של המשתמש ולא להגיד לו: חפש את installutil וכו'. לשם כך אני צריכה לדעת איפה נמצא ה-installutil, או יותר נכון איפה ה-framework של המשתמש, אולי זה כתוב ב-registry איפה? ואולי אפשר לעשות את זה בעזרת תוכנת ה-setup של dotNet. ובעצם זו היתה השאלה שלי. תודה רבה

sharkyM

New member
נתיב ל-installutil

כעיקרון הוא ב-:
C:\[windows library]\Microsoft.NET\Framework\[dotNet version]​
אצלי על windows2003 זה נמצא ב-
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322 באופן עקרוני, את יכולה להוסיף הרצה של exe או vbs לכל אחד משלבי ההתקנה.​

אני יודעת איפה הוא

אבל איך אני יודעת מה ה-dotNetVersion של מי שרוצה להתקין את ה-service. ולא הבנתי ת'משפט האחרון. תודה רבה מאד

sharkyM

New member
כאשר את יוצרת

setup של תוכנית ע"י ה-vs, את יכולה להוסיף הרצה של תוכנית חיצונית לערכת ההתקנה - שתרוץ כחלק מההתקנה עצמה.

ואז אני צריכה להריץ

את התוכנית installutil עם פרמטר שהוא הservice. וזו הבעיה. איך אני יכולה להריץ את installutil אם אני לא יודעת בדיוק איפה הוא יושב במחשב של המתקין...

למעלה