הרצת פקודת SQL

• פותח הנושא BatH
  • פורסם בתאריך

BatH

New member
הרצת פקודת SQL

אני רוצה לעשות משהו פשוט מאוד: להתחבר למסד נתונים להריץ פקודת SQL ולקבל תוצאות. אני משתמשת ב- OleDbConnection. בעיה היא שאני יודעת את הפרטים של מסד הנתונים וכן את פרטי המשתמש. אבל מסד הנתונים הוא כל הזמן מסוג שונה (SQL, ORACLE ). אני מחפשת: Connection String כללית שלא מחייבת אותי לכתב איזה מסד זה ז"א ב= provider אני לא צריכה לכתוב: SQLOLEDB או MSDAORA אלא לכתוב משהו שיתקבל בכולם יש דבר כזה?!?!

itzikbs

New member
כן ...לא ... אולי עדיף...

שימוש ב ODBC אמור לתת לך פיתרון יעיל וכולל, אך לצערנו MS ו ORACLE אינם ידועים כחברים ומשתפי פעולה גדולים ... בכל מקרה, אני מציע לך לעשות משהו שאני עשיתי: תבני Class (Class Library) מוכן ו"גנרי" שיטפל עבורך בכל מה שקשור לחיבור לבסיס הנתונים. הוא יקבל מהתוכנית את סוג בסיס הנתונים (מאפיין שתוכלי לשמור ולשנות בצורה דינאמית וחכמה ...) ובהתאם לשיקולייך יתאים Connection String מתאימה, ישלוף נתונים, יעדכן, ימחק והשימוש בו יהיה "שקוף" לתוכנית המשתמש באובייקט שלו (= מופע של CLASS). התוכנית בעצם תקבל DataSet , DataTable אפילו תוכלי ליצור מצב בו האובייקט ינהל גם את עניין ה BINDING לאובייקטים שלך בכל עמוד WEB שלך. בהצלחה itzikBS

michallev

New member
לא הבנתי למה בחרת שלא להשתמש

ב System.Data.OracleClient שהוא ה data provider של MS ל oracle.. תמיד תקבלי ביצועים טובים יותר מאשר OleDB

למעלה