אך פעם לא פיתחתי לDX, לא על זה
דיברתי... דיברתי על זה שמייקרוסופט מכריחים אותך לקנות מחשב חדש כדי לעבור למערכת הפעלה החדשה שלהם, ואז אומרים לך שהמחשב שלך עובד יותר מהר בגלל מערכת ההפעלה ולא כי קנית מחשב חדש. עכשיו, תכלס, יש בזה משהו, מערכת הפעלה ישנה יותר לא יודעת לנצל את הכח של החומרה החדשה יותר. מצד שני, מערכות ההפעלה החדשות יותר גם מלאות בעוד כל מני אפקטים מרהיבים, מה שאומר שאתה צריך לבחור אם המחשב שלך יהיה איטי יותר כי מערכת ההפעלה לא יודעת לנצל את החומרה, או שיהיה איטי יותר כי מערכת ההפעלה יודעת לנצל את החומרה - ומשתמשת בידע הזה כדי לעשות מופע מרהיב של חלונות מסתובבים ומופיעים בfade. מערכות ההפעלה של מייקרוסופט לא נעשות טובות יותר אלא גרועות יותר, כל מערכת מביאה איתה באגים חדשים ושינויים מעצבנים נוספים. מצד שני, אתה חייב לעבור כדי לנצל את מלוא הכח של החומרה שלך, מה שאומר שאתה גם חייב לשלם למייקרוסופט עוד כסף על מערכת הפעלה חדשה, גם אם כבר קנית את הקודמת ואתה מרוצה ממנה. אני לא יודע... כל הגישה של מייקרוסופט נורא מעצבנת אותי, אני מבין שזאת חברה למטרות רווח והכל, ואני לא אומר שהם צריכים לתת את מערכות ההפעלה שלהם בחינם וכל זה, אבל במידה מסויימת הם מכריחים אותך לקנות דברים שאתה לא רוצה לקנות... אני לא רוצה לעבור לVISTA, למשל. היום בשיעור ראיתי דוגמה חיה לנפלאות הVISTA, כשהמתרגל לא הצליח להפעיל מצגת פשוטה וללמד ממנה. אבל מה? אם אני לא אעבור, אני לא אוכל לשחק במשחקים שפותחו עבור DX10 (ואין בהם תמיכה בגירסאות ישנות יותר). ככה שאני אהיה חייב בסופו של דבר לעבור לVISTA. עד ממש לא מזמן הייתי עם 2000 והייתי די מרוצה... הבעייה הייתה שהם כבר לא הוציאו עידכונים כמעט, רק כל מני עידכוני אבטחה, והמערכת הייתה מלאה בבאגים, BSOD, איטיות ועוד. הרגשתי שדברים מתחילים לתמוך רק בXP, ושאני כבר ממש "ההוא שלא מסכים לעבור לXP", והחלטתי לעבור. עכשיו יש לי XP, אותם דברים שבגללם לא עברתי משגעים אותי עכשיו (למה, למה אני חייב לאשר כל EXE שני מפעיל?! די עם זה!!! זה לא עוזר לי, אני משתמש מתקדם, תנו לי להחליט מה טוב בשבילי!!!!! וIE, תהיה דפדפן, לא גיבור, אני לא צריך אותך כמגן אנושי שחוסם לי את ההורדות כל פעם שאני לוחץ על Download now), לפחות את כל הבאגים שהיו פעם הם תיקנו פחות או יותר... לא יודע, כל מערכות ההפעלה של מייקרוסופט סובלות מ.... היותן גרועות. זאת הגישה המייקרוסופטית - בואו נשקיע את כל הכסף בפיתוח של מערכת הפעלה יפה ונוצצת, והמון המון הייפ. במה שיישאר בסוף נוסיף תמיכה באיזה פיצ'ר חיוני, כדי שיהיו חייבים לעבור. אף פעם לא ניסיתי מערכות הפעלה אחרות, אני משוכנע שהן הרבה יותר טובות, הבעייה היא שכמעט הכל היום מפותח למערכות של מייקרוסופט, בעיקר בתחום המשחקים... אני לא יודע אם יש איזה גירסה של linux שמסוגלת להפעיל דברים של windows (אם לא - חייבים לעשות אחת
לכאורה זה לא נורא מסובך... צריך רק לדעת לפרש את האסמבלי כמו שwin מפרשת אותו... אבל מערכות הפעלה אני לומד בסמסטר הבא, אני בטוח שזה הרבה הרבה הרבה יותר מסובך מזה
), כשאני אקנה מחשב חדש אני מתכוון להתקין עליו linux כמערכת הפעלה ראשית וwin כמערכת הפעלה למקרים שבהם לא תהיה לי ברירה אחרת, בינתיים אני עובד על windows. לפחות אני לא צריך לשלם על מוצרים של מייקרוסופט (עוד אחד משיטות השיווק של מייקרוסופט - "בואו ניתן לסטודנטים למדעי המחשב תוכנות שלנו בחינם, שיתרגלו לפתח בסביבת העבודה שלנו, בסך הכל הם המתכנתים של העתיד..." - נו, טוב, בינתיים אני מרוויח מזה (ובכל מקרה אני חושב שזה לגיטימי), לא מתלונן
).