הרצל שלי - הסרט

טומי*

New member
הרצל שלי - הסרט

ידידים יקרים,

סרטו של אלי טל-אל "הרצל שלי" יוקרן ביום שני הקרוב, כ"ט באב תשע"ג, 5.8.2013 בשעה 19:00 בסינמטק בירושלים.

להלן ציטוט מדברי הפרסום אודות הסרט:

אין דבר שיותר מרתיח ישראלים מאשר יהודים החיים בגולה ומנסים להסביר לישראלים מהי ציונות ולמה היא חשובה, כולל ההגשמה הציונית והעלייה. אלי טל-אל בסרטו "הרצל שלי" נכנס לעימות הזה על בסיס של אהבה והכרת תודה, יחד עם גיסו, דייויד מטלו, שהוא לא רק ציוני אדוק החי בקנדה, אלא גם אספן שברשותו אחד האוספים הפרטיים הגדולים ביותר שבמרכז בנימין זאב הרצל. איסוף הפרטים ההרצליאנים לא נגמר בחפצים אלא נמשך ללימוד כתיבתו של הרצל, העימותים החשובים שבחייו וחייו האישיים, וכך, לרגל יום הולדתו החמישים של הקרוב האהוב מקנדה, הוא מזמין את אלי טל-אל ושאר בני המשפחה למסע בעקבות הרצל בתחנות חייו של הרצל באירופה. התוצאה היא סרט אחר על הרצל, מסמך שכולו סקרנות, הומור, לימוד פנימיותו וייחודו של הרצל כאדם, שמתוכו נובעת ההבנה של תורתו של הרצל וחלומו על שיבה למולדת ההיסטורית והשאיפה לבנות בה חברת מופת. סרטו של אלי טל-אל הוא הזדמנות לשוב להרצל ולמשנתו בצורה מסקרנת, נטולת חששות מהמשא ההיסטורי, ועם רצון כנה לבנות גשר בין ישראל והמורשת הציונית.

בברכה,
המוזיאון למורשת היהדות הדוברת הונגרית

evike

Well-known member
מנהל
טומי

למעלה