הרצל והגדודים...

ל י א ן 4

New member
הרצל והגדודים...

א.הגדודים העיבריים - במתכונת היה לי מושג כזה, אבל לא עשיתי אותו. חלק בגלל שלא ידעתי איך - איך יכול להיות הגדודים העיבריים מושג?! הרי היו כמה גדודים עם פעולות, מטרות, וסיבות הקמה שונות? אם מישהו יכול להסביר, ולתת את המושג,אז תודה!!!
ב.אם אני לא טועה אז החומר שצריך לדעת על הרצל הוא: 1.תפיסתו של הרצל בספרו מדינת היהודים, הביקורת שלו על פתרונות קודמים לבעיה. מה החידוש שלו? - בעיה לאומית ובין לאומית. - צריך לדעת את כככללל מה שכתוב בספר? זתומרת גם איך הוא רצה שהמדינה היהודית תיראה וכו, או שמספיק לדעת את תפיסתו החדשנית??? 2.פעולותיו האירגוניות של הרצל לפתרון הבעיה: קונגרס בזל ותוכנית בזל. 3.הפעילות הדיפלומטית של הרצל להשגת צרטר 4.פולמוס אוגנדה 5.הביקורת על הרצל: המזרחי, ציונות רוחנית או סוציאליסטית. זה נכון? אין עוד חומר על הרצל שצריך לדעת? אה ועוד שאלה פיצפונת - האם צריך לדעת את כל הזרמים החברתיים בימי בית שני? לא מספיק לדעת רק שניים?

ל י א ן 4

New member
אה ודרך אגב... צל"ש לערוץ!

היום ראיתי את התוכנית על המכבים - ממש תוכנית מצויינת. סידרה את החומר בראש פיקס.

SuperPuper

New member
הגדודים העבריים כמושג

ראשית פעולתם במלחמת העולם הראשונה. זו הייתה התארגנות תנועת התנדבות יהודית בקרב יהודים שגורשו מארץ ישראל למצרים ע"י התורכים שראו בהם נתיני אויב. טרומפלדור יזם יחד עם האנגלים את הקמת גדודי נהגי הפרדות שלחם בחזית גליפולי כנגד התורכים. הם העבירו אספקה לקווים קדמיים וזכו לשבחים. לאחר התבוסה ב- 1916 הוחזר הגדוד למצרים, חלק הצטרף לגודי "קלעי המלך". חשיבותם נעוצה באמון שנוצר בין הבריטים לישוב היהודי.

בעניין הגדודים העבריים

במושג על הגדודים העבריים את נדרשת לכתוב על גדוד אחד בלבד!!!! אני בד"כ ממליצה לכתוב על גדוד נהגי הפרדות, גם כי הוא הגדוד הראשון שהוקם (ז'בוטינסקי וטרומפלדור) וגם כי הגדוד השתתף בקרב גליפולי ועל הקרב הזה יש סרט מ צ ו י י ן בכיכובו של מל גיבסון... נקרא מן הסתם "גליפולי" ומומלץ לראות את הסרט.... לחילופין את יכולה לבחור ולהתמקד באחד מהגדודים הבאים: קלעי המלך ה-38, קלעי המלך ה-39, קלעי המלך-40... אבל כאמור אני ממליצה על הסיפור של נהגי הפרדות... בהצלחה

ניתן גם להוסיף...

לא רק רצוי לכתוב על נהגי הפרדות, אלא מומלץ! הוא הגדוד הכי חשוב שזכה לשיבוחים וצלש"ים רבים מהצבא הבריטי. כמובן צריך לדעת מי היזם-טרומפלדור, איפה הוא פעל-גליפולי, הוא הורכב מאנשים שגורשו מא"י ומיהודים ממצרים. תפקידו היה להעביר סחורות לצבא הבריטי. צריך גם לציין כמושג על הגדודים העבריים שהם שירתו במסגרת הצבא הבריטי מתוך תמיכה של הקהילה היהודית בא"י לבריטים (שנאו את העת'ומנים שהיו בני בריתם של הגרמנים), צריך גם להוסיף מה היה מטרות הקמת הגדודים: א. לצבור נקודות זיכיון אצל הממשל הבריטי, שלאחר המלחמה כשבריטניה תדון בגורלה העתידי של א"י, היא תקח בחשבון את עזרתם של היהודים במלחמה. ב. להכשיר דור של יהודים שילחמו בצבא שיהוו גלעין לצבא העתידי שיקום בארץ ישראל. ג. לעודד ולהגיבר את תחושת הנאמנות והתקווה שבעתיד א"י תכבש מיד העת'ומנים והיהודים ישבו בארץ.

טרה10

New member
מכיון שאין סיכוי שמישהו יקרא את

'מדינת היהודים' וגם יבין יש לקרוא את הערך הרצל בא.ע. הגדודים בכלל הוקמו במלחמת העולם ה-1 עשר שנים לפחות אחרי מות הרצל.ולכן אין שום קשר.

dana shtainberg

New member
סתם לידע כללי..

הגדודים העבריים עזרו לבריטים בכיבוש שכם ועמק הירדן

rory s

New member
הנה המושג :

המושג נלקח מאיזשהוא ספר ונבדק ע"י המורה להיסטוריה שלי שאישר שהוא טוב: ראשיתם של הגדודים העבריים במלחמת העולם הראשונה היה בהתארגנות תנועת התנדבות יהודית בקרב יהודים שגורשו מארץ ישראל למצרים כי לא הסכימו לקבל אזרחות עות'מנית ולהילחם בשורות הצבא התורכי במלחמת העולם הראשונה. בין המגורשים היה יוסף טרומפלדור וזאב ז'בוטינסקי אשר העלו במהלך שהותם במצרים את הרעיון שגדודים עיבריים ישולבו בצבא הבריטי שהיה אז במצרים וילחמו יחד כדי להביס את הטורקים (ששלטו בארץ) ולכבוש את ארץ ישראל. בשנת 1915 נטל "גדוד נהגי הפרדות"חלק בקרב על גליפולי ו"גדוד קלעי המלך 38" לחם ב1918 באזור שכם ועמק הירדן. חיילי הגדודים העיבריים חשו בהמשך לעזרת מגיני תל חי (1920) השתתפו בהגנת תל אביב במאורעות תרפ"א והשתלבו כמפקדים במסגרת הגנה של הישוב בארץ. הם רצו לסייע לבריטים כדי שאח"כ יוכלו לקבל תמורה בדמות הקמת מדינה יהודית בא"י

donatela

New member
כל גדוד והסיפור שלו...

גדוד נהגי הפרדות היה הראשון. ז'בוטינסקי עזב את הרעיון די בראשיתו משום שסבר שגדוד של נהגי פרדות הוא בגדר פחיתות כבוד לגדוד עברי. הוא המשיך ללונדון ושם הקים אחרי הצהרת בלפור את הגדוד ה-38 של קלעי המלך שהורכב בעיקר ממהגרים יהודים רוסים ששהו בלונדון. גדוד זה היה היחיד שהגיע לארץ עוד במהלך הקרבות וכאמור סייע בכיבוש עמק הירדן. הגדוד ה-39 (אם אני לא טועה במספר) התארגן בארה"ב בקרב יהודים אמריקנים, בין מייסדי הגדוד היו בן גוריון ובן צבי (עם אנשי הגדוד נמנה נחמיה רבין, אבא של...). הגדוד ה-40 הורכב ע"י בני א"י שהתגייסו באלכסנדריה ובהם שמנה וסולתה של היישוב היהודי בארץ כגון אליהו גולומב. גדוד זה הגיע לארץ אחרי המלחמה והיה הבסיס לגדוד הראשון ליהודה שהוצב בפלשתינה כחלק מחיל המצב הבריטי בארץ. לא ידוע לי על השתתפות הגדודים בתל-חי אבל בהחלט במאורעות הדמים ביפו ב-1920. לכן גם פורק הגדוד. אנשיו יצאו ליפו ללא קבלת רשות והבריטים שהבינו עוד קודם את הבעייתיות הכרוכה בגדוד כזה (עבורם), פירקו אותו.

keren2004

New member
המושג הגדודים העבריים

ראשית פעולתם במלה"ע הראשונה. זו הייתה התארגנות תנועת התנדבות יהודית שגורשו מא"י למצריים ע"י התורכים שראו בהם נתני האויב. טרומפלדור יזם יחד עם האנגלים את הקמת גדודי נהגי הפרדות שלחם בחזית גליפולי כנגד התורכים. הם העבירו הספקה לקווים קדמיים וזכו לשבחים. לאחר התבוסה ב- 1916 הוחזר הגדוד למצריים, חלק יצטרף לגדודי קלעי המלך. חשיבותם נעוצה באומן שנוצר בין הבריטים ליישוב היהודי. מקווה שעזרתי לך. נ.ב: לפי ידעתי צריך לדעת את כל הזרמים

למעלה