הרצחת וגם ירשת?

Mist2

New member
הרצחת וגם ירשת?

לרוב, אנשים הפוגעים באנשים אחרים, ימצאו סיבה דמיונית לכעוס על הנפגעים, כדי להצדיק את מעשיהם הפוגעניים...

מודטחדש

New member
אתה לא חושב שזה נכון?

אם אדם פוגע במישהו, סימן שאותו מישהו פגע בו בעבר. יחד עם זה, לכעוס, זה דבר הזוי. לפגוע במישהו, כבר לא.
אתה חלק ממערכת חשבונאית קוסמית, אתה עושה את מה שאתה אמור לעשות.

Mist2

New member
אההה

אם זה לא שחור אז זה בטח לבן...

המערכת החשבונאית הקוסמית וירקות אחרים, כלל לא מעניינים אותי, מה שמעניין אותי זה מה אני יכול לעשות ברגע.
ואם האדם נימצא במצב של שינה היפנוטית, הוא יפעל בדיוק בצורה שרשמתי.
ולאחר מכן הוא ימשיך לטפח את אותו הכעס עד שאותו כעס יגיע לרמות הזויות.

אם האדם היה רואה את עצמו, ראשית היה נמנע מלפגוע אם הדבר אפשרי.
שנית אם לא הצליח לא לפגוע, היה לפחות מודע לכך שהוא זה שפגע, ולא היה מטפח כעסים דמיוניים ומאשים את הנפגע.

פגעתי בו כי זה הגיע לו, זה השקר הגדול ביותר, שאנו מספרים לעצמנו ללא הפסקה, ״במודע״ או שלא במודע...

מודטחדש

New member
תראה. טוב ורע הם דבר לגמרי יחסי

כך גם פגיעה. אם הנהג שסימס וכמעט הרג אותך תוך כדי כך, ו-"פגעת בו" בסטירה מצלצלת, אולי עשית לו טובה והוא לא ינהג ויסמס יותר לעולם, וישמור על חייו ובעיקר על חיי האחרים. כך ש-"
פגעתי בו כי זה הגיע לו
" לא חייב להיות"
השקר הגדול ביותר, שאנו מספרים לעצמנו
".
הוא נפגע כי הגיע לו. אתה פגעת בו כי הגיע לך. סוף פסוק.
מי יודע מה טוב ומה רע? כשאתה רואה "
את עצמך
", מה אתה רואה? אולי זה לא את עצמך שאתה רואה אלא משהו שהוא לא עצמך. לפגוע או לא לפגוע לא קשור למודעות, כי כמו שכתבתי קודם, זה קשור לראיה נכונה של המצב כולו, בלי להחסיר מאומה. אבל אדם רואה את התמונה השלמה, רק אם הוא רואה את עצמו כל הזמן.
לגבי כעס, מסכים איתך וגם כתבתי את זה. כעס הוא דבר לגמרי מיותר. אפשר לחיות נהדר בלעדיו.

ינוקא1

New member
אמת

כדי להצדיק את עצמם.

לא נוח לאדם כשיש בתוכו קונפליקט , ועשית מעשה רע לאדם טוב יוצרת קונפליקט.

לכן הוא מעקם את המציאות והופך אדם טוב לרע , כדי לפתור את הקונפליקט.

neophile

New member
גם לעשות מעשה טוב יכול לגרום לקונפליקט

לפעמים הקונפליקטים גם צצים בלי שום קשר למעשים טובים או רעים ...באופן מקרי , מעומקי התת המודע הנסתרים ...
&nbsp
כשהקונפליקטים האלה צצים אנחנו נחפש סיבות להצדיק כל מני רגשות מזוייפים במקום לקבל את הסבל שהקונפליקטים המקריים האלה מעוררים .
&nbsp
במקום לנצל את מעיינות העוצמה הפנימית הזאת של התת מודע באופן רצוני אנחנו מדמיינים כל מני עוולות ...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

klemi1

New member
אני מאד מזדהה עם מה שכתב neophile

לדעתי גם לפעמים אנשים נוטים לספק תירוצים וסיבות לעצמם כדי לא לעורר קונפליקט פנימי

סינבד

New member
כשאדם פוגע בך, אמור לו תודה.

כשאתה מרגיש נפגע מאדם בגלל מעשה כזה או אחר שעשה הזולת (ע"ע סימס בזמן נהיגה וכמעט הרג אותך תו"כ כך) בלי שום התחשבות בעצם קיומך במרחב שסביבו, אותו אדם מכוון עבורך זרקור אל נקודת חולשה כזו או אחרת שאתה נושא בתוכך. אמור לו תודה על המאמץ שהוא עושה עבורך (בין אם התכוון לכך ובין אם לאו) וזוז הצידה כדי לרפא את החולשה שלך בנקודה שעליה הצביע עבורך מי ש"פגע" בך.
&nbsp
אותה "נקודת חולשה" היא כמעין צלקת פנימית של פצע ישן שלא הגליד עדיין. תשומת לב אוהבת אל המקום הפגוע הזה תביא להחלמתו.

l coyote l

New member
אפשר גם סתם תשומת לב חסרת פניות או הגדרה. לאו דווקא אוהבת.

neophile

New member
אני מרגיש את זה כלפי כל אדם , אז יש לי הרבה תודה ...

רוצה קצת ?

למה לעשות מזה כזה סיפור ולחשוב שזה פצע שצריך לרפא ? אלו מחשבות מיותרות ...
זאת הזדמנות להתמודד עם סבל מרצון ,לא משהו שאיי פעם יפסיק מזה שהוא "ירפא" , כי אין במצב הזה שום חולי .

סינבד

New member
זו דעתך, זו דרכך ואני מכבד אותה.

נסיון החיים והידע שלי מלמדים אותי דברים אחרים
.

l coyote l

New member
נסיון החיים והידע שלי הביאו למסקנה שהתייחסות יתר לרגשות כאלה

(ע"י הצמדת משמעויות: "חולשה", "צלקת", "פצע", "החלמה", וכו'), נוטה לטפח את החשיבות העצמית, שבתורה מטפחת את הפגיעוּת והצורך בחיזוק ("אהבה") בלולאה, כל מקרה כזה מחדש.
בעוד שתשומת לב פשוטה, חפה מתוספות, מסייעת להבנה גרידא לטבעם של דברים, ולראיה שוות נפש אליהם, ללא שיפוט של טוב/רע/אהבה/שנאה/חולשה/חוזק.
במצב של שוויון נפש אין פגיעוּת, ולפיכך אין צורך ב"חיבוק", התגוננות או תקיפה.

neophile

New member
אני מנסה להיות אובייקטיבי ככל האפשר

יש אנרגיה שעוברת אליך מאנשים אחרים ויש אנרגיה שאתה משדר בעצמך .
&nbsp
רוב הזמן אנחנו עסוקים בדרמות כדי להסיח את דעתנו מהרמה האנרגטית האובייקטיבית יותר שלא מתחשבת ברעיונות שלנו ...
איך אומרים רשע וטוב לו צדיק ורע לו ..
&nbsp
&nbsp
&nbsp

neophile

New member
הנקודה העיקרית היא שזה לא משנה אם זה מעשה טוב או רע

שגורם לקונפליקט , כי יש פה הנחה סמוייה שזה איכשהוא תלוי באיזה החלטה רצונית שלך אם הקונפליקט יופיע או לא ... אבל למעשה אתה רק בדיעבד אתה אומר שזה נבע מכך וכך ... כשבפועל אין שום קשר בין הסיפור הזה שאתה מספר לעצמך למה שאתה מרגיש וככל שאתה חושב על זה יותר ככה אתה מרגיש פחות ושם יותר בולמי זעזועים .
&nbsp
הרגע הזה של סבל נטול פרשנויות הוא שער למצב תודעה גבוה יותר .
&nbsp
כמובן זה לא אומר שאתה חייב להזמין את זה על עצמך כל הזמן ובוודאי שכל פעילות יכולה להפוך למכאנית לכן זה לא משהו שצריך לעשות נונ-סטופ ויש גם דרכים נוספות להגיע למצבי תודעה גבוהים יותר אבל הן מחייבות תנאים שונים מהחיים הרגילים , תנאים שבהם מצבי תודעה גבוהים יותר לא כרוכים בהכרח בסבל ... לשם כך קיימים בתי ספר , לאימון הזה .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה