הרצון ליותר.

yaakii

New member
הרצון ליותר.

לא פעם שמעתי שהוא נובע מקנאה באחר. כלומר, אני רואה שיש לחבר שלי נגן חדש, ואז אני מחליט שגם אני רוצה כזה... כנ"ל אישה שהייתי רוצה ויש למישהו אחר, כנ"ל מראה שיש לאחר והייתי רוצה שיהיה שלי וכו' השאלות שלי: 1. האם אתם מסכימים? האם כל מה שאנחנו רוצים לעצמנו הוא דבר שראינו שיש לאחר? 2. האם הפתרון להתבודד וכך להגיע לחיים שלוים (משום שאם תבודדים לא רואים את האחר, ואת מה שיש/אין לו..) ?

lאיתמרl

New member
לדעתי..

זה לא קשור לקנאה באחר. אני יוכיח לך את זה מהמקורות.. כתוב, שאדם הראשון חטא בעץ הדעת. והתורה אומרת שהוא היה תאווה לעיניים. ואדם הראשון לא ראה את חבירו אוכל מהעץ ונכנסה בו קנאה. אלא.. הקב``ה טבע באדם מושג של תאווה שהמקור שלה הוא חומריות. וגם אם האדם יהיה בתוך חדר סגור במשך כמה שנים.. יהיה לו תאווה לנשים, מאכלים משובחים וכו`.. למרות שהוא לא ראה אדם מחייו .

yaakii

New member
תאווה באופן כללי-אני יודע שתשאר.

אבל עובדתית אין אדם שלא מקנא אי פעם בחייו באדם אחר, ולא רוצה במשהו אחר שיש לאדם.

אממ

לפי דעתי זה ממש לא בהכרח. אני חושבת שרצון ליותר הוא אחד הנטיות הכי בולטות באדם גם אם לא נשווה בין החברה. להגיד חד משמעית שהוא נובע מקנאה?! לא נראה לי. הדוגמאות שלך מזכירות לי קצת חוסר דעה וחוסר יחודיות..
להתבודד בגלל מניע כזה נראה לי מגוכך ולא יעיל! אולי אפילו הוא יגרום לתוצאות הפוכות. למה צריך כ"כ להשים עין על האחר?! מה יש לו ומה אין לו?! כל אחד והסטנדרטים שלו.

בטח שבחלק מהמקרים..

אבל בהרבה מקרים אני רוצה משהו שלא ראיתי אצל אף אחד. למען האמת, יש דברים שממש יורד לי מהם רק כי ראיתי אותם על מישהו שאני לא סובל.

למעלה