הרצאות ושיעורים בנושאי יהדות

lady h

New member
הרצאות ושיעורים בנושאי יהדות

האם אתם נוהגים לשמוע הרצאות בנושאי יהדות? אם כן, היכן? אני לא מתכוונת להרצאות של חזרה בתשובה (אם כי גם לזה הייתי הולכת בעבר עד שמיציתי את עניין ההטפה) אלא לשיעורים שממש עוסקים בנושאים שונים ביהדות: היסטוריה ופילוסופיה יהודית, מדרשים למינהם וכו'. בבר אילן נחשפתי לכל הנושאים הללו לראשונה וזה מאוד עניין אותי, במיוחד נושאים במחשבת ישראל. היום מידי פעם אני הולכת (כשהמבחנים לא מתישים אותי
) להרצאות בנושאים שונים ואני חייבת לציין שנחשפתי לנושאים ממש מרתקים (דוגמת ספר התניא, אם מישהו מכיר). נושא אחד שהועלה בהרצאה שהייתי: "כל הכועס כאילו עובד עבוזה זרה". ההסבר לכך הוא שבעת כעס מסתלקת האמונה מהאדם שהרי אם היה מאמין שזה נגזר עליו משמיים, לא היה כועס בכלל. דוגמא לנושא הזה מהתנ"ך: כששמעי מקלל את דוד: "צא צא איש הדמים ואיש הבליעל", רצה אבישי בן צוריה להרגו מאחר וקלל את המלך, ואילו דוד מונע ממנו לעשות כן ואומר לו: "ה' אמר לו קלל את דוד". רעיון מאוד יפה, אם כי לא נראה שיצא לי לפגוש מישהו שתמיד הצליח לכבוש את כעסו. אתם נוהגים ללמוד יהדות לפעמים? אם כן, איך? (הרצאות, חברותות, לבד...)

אני....

אני כעקרון נמנע מללכת להרצאות בנושא הדת למרות שהעניין מאוד מאוד מעניין אותי אבל אני די פוחד שזה ישפיע עלי ואני יחזור בתשובה....לא יודע למה אבל זה די מרתיע אותי.... בעבר הייתי בשני הרצאות של הרב האהוב עלי,הרב אמנון יצחק והיה די מעניין. האמת שיש לי כמה קלטות שלו ואני נוהג ואוהב לראות אותם מדי פעם. אז אומנם אני נמנע מללכת להרצאות אך אני די מתעניין בנושא בין אם בקלטות וידאו,אינטנרנט שהמון חומר אני מוצא שם (בינהם הפורום הזה),וגם עם חברים וידידות שלי שאנחנו נכנסים כל פעם לדיונים מעמיקים בנושא הדת...(דרך אגב חברה שלי היא מסורתייה דתייה אז ככה שיוצא לי די הרבה לדבר איתה על הנושאים השונים חחח). דרך אגב (התחתון חחח) אהבתי את התפיסה של הכעס ואלוקים וזה די נכון האמת...וחבל כמו שאמרת שמעט מאוד אנשים משתלטים על כעסם. יניב.

lady h

New member
חזרה בתשובה זה תהליך ארוך

ולא קורה אחרי הרצאה אחת. אמנון יצחק הוא אדם מאוד כריזמטי וההרצאות שלו מרתקות. אין לי בעיה לראות קלטות או לשמוע בבית אבל אני נמנעת מללכת להרצאות כאלו בגלל כל ההמולה שמאפיינת אותן והחיוב בהפרדת נשים/גברים שמכריח אותי לשבת לבד אם אני באה עם ידידים שלי. חוץ מזה, אני מעדיפה הרצאות שפחות עוסקות בהטפה ויותר עוסקות בלימוד של רעיונות ונושאים שונים ביהדות ושמאפשרות דיון בין המשתתפים (הייתי באחת כזאת אתמול בערב).

masorti

New member
אני לא הולך להרצאות...

אני מעדיף קריאת ספרים (אקדמיים) בנושאים אלה, או לימוד מזדמן מאתרי אינטרנט רציניים העוסקים ביהדות. אגב, אני יותר בקטע של הסטוריה וארכיאולוגיה (.. של אבותינו) וגם פילוסופיה/תיאולוגיה. מדרשים זה לא כוס התה שלי.

lady h

New member
באילו אתרים אתה גולש?

אשמח אם תקליד אותם כאן כדי שאעיין בהם ואעלה אותם לקישורים. ד"א, יש לך השכלה אקדמאית בתחום או שרכשת את ידיעותיך באופן עצמאי?

masorti

New member
כפי שאמרתי...

מדובר בעיון מזדמן באתרי אינטרנט על יהדות. יש לי הרבה אתרים שמורים בהסטוריה של תקופת המקרא והמזרח הקדום (שאינם כרגע נושא הדיון), ורק מעט בענייני יהדות. אבל הנה לך שתי דוגמאות: אתר דעת, שאפשר למצוא בו הרבה מאמרים על תנ"ך, תושב"ע, ומחשבת ישראל. (תבחרי את הקטגוריה המתאימה ותקבלי רשימת מאמרים) אתר מקראנט, שמביא סקירות על היבטים שונים הקשורים לתנ"ך ולתקופת המקרא. אין לי השכלה אקדמית בתחום היהדות או מדעי הרוח/חברה בכלל.

אני מתלבטת..

מכירים את הקטע הזה שיש מיבחר ולא מוצאים את הידים והרגלים? וככל שאני קוראת ושומעת אני רואה כמה מעט אני יודעת וכמה הרבה אני עוד רוצה ללמוד אבל ההתענינות הרצינית שלי ממש ביהדות עוד ממש בחיתולים כי למרות שיש לי בסיס טוב מהבית שתמיד משך אותי לנושא ואני מתענינת קבוע בנושאים הומניסטים כמו היסטוריה,ארכיאולוגיה,תושבע והמיזרח הקדום אבל רק עכשו התחלתי לגבש כיוון דרך לצד המסורתי,אודה לכם את תמליצו על סיפרי מחקר,אתרים ביהדות בעלי אופי אקדמאי ומיסגרות בתא. שלכם חנה גונן

שבוע טוב ליידי

שלום לך אני לומדת בכמה מקומות אם משהו מכאן יתאים לך ויתך לך משהו בכיף יש בת"א ברחוב בן יהודה 87במלון דבורה כניסה צידית איפה שהיה פעם קולנוע הקימו בית יהודי יש לו כמה פעיליות 1.יש ערבים יום שני וחמישי אני אישית לא הולכת אבל יש שמה מן מעגל יושבים לוקחים נושא משהו מפרשת שבוע או ישוב הדעת בלי הטפות וכול מיני כאלה בחמישי יש לה משהועם יוני אליצור פילוספיה יהודיתאתן לך דוגמא למשהו שלמדתי שמה יש שירת הבריאה לכול דבר שנברא בעולה ניתן פסוק שמספר תהילים לחיית השדה נאמר ברוך הטוב והמטיב :שמי לב שאנחנו אף פעם לא רואים חיות מתות בטבע באופן טבעי אין ריח ןאין פגרים והם גם לא קוברות את עצמם כשמגיע זמנם הם פשוט מוצאות לעצמם מקום ןנעלמות יש אופציבה ללמוד עם שוביה חבורתא אנילומדת איתה ומאוד נהנת התיחלנו בקוהלת וכעת הנושא הוא חובת התלימדים של רבי שמחה מבונים אבל את יכולה לבחור איזה נושא שבא לך יש שיעור מאוד מאוד ממולץ כדאי לך לנסות לפחות פעם אחת ביום שיש יש משהו שנקרא נישה נשית: יש שיעור תנועה עם מורה שעל פי התנועות שלך מדריכה אותך אישית איך לפתח את עצמך אח"כ ארוחת בוקר ושיעור באומנות שקשור לפרק תהילים 2. יש הר"ג מדרשה ברחוב הגנה 44 יש מקלט ויש שמה שיעוריםראשון שלישי וחמישיכול פעם משהו אחר אני מוצאת מרצים שמעניינים אותי יש כאלה שאומרים ההחיולנים האלה ויש אחרת תראי יש שמה שיעור של זוגיות אישה צריכה לרקוד לחליל של בעלה אבל היא כותבת לו את התווים אני אמרתי לרבנית הזאת ככה : תראי יש לי חברים חילונים ודתיים מכול קצוות והגילאיםומכול למדתי המון נתתי דוגמא " ואז היא אמרה לי יש את זה גם ביהדות" על זה שיש לי ממגוון היא אמרה שאני מופצלת אני חושבת שאני לא אלא להיפך יש בי היכולת להכיל ולסנן כמו אישה שיש לה ילד נולד עוד אחד אהבה שלה לא מתחלקת אל גדלה פי שתיים יש גם בימי ראשון ארלוזורוב 86 שורשים שיעורשל הרב ביזנסון מקווה שהייתי לך לעזר

למעלה