הרצאות ושיעורים בנושאי יהדות
האם אתם נוהגים לשמוע הרצאות בנושאי יהדות? אם כן, היכן? אני לא מתכוונת להרצאות של חזרה בתשובה (אם כי גם לזה הייתי הולכת בעבר עד שמיציתי את עניין ההטפה) אלא לשיעורים שממש עוסקים בנושאים שונים ביהדות: היסטוריה ופילוסופיה יהודית, מדרשים למינהם וכו'. בבר אילן נחשפתי לכל הנושאים הללו לראשונה וזה מאוד עניין אותי, במיוחד נושאים במחשבת ישראל. היום מידי פעם אני הולכת (כשהמבחנים לא מתישים אותי
) להרצאות בנושאים שונים ואני חייבת לציין שנחשפתי לנושאים ממש מרתקים (דוגמת ספר התניא, אם מישהו מכיר). נושא אחד שהועלה בהרצאה שהייתי: "כל הכועס כאילו עובד עבוזה זרה". ההסבר לכך הוא שבעת כעס מסתלקת האמונה מהאדם שהרי אם היה מאמין שזה נגזר עליו משמיים, לא היה כועס בכלל. דוגמא לנושא הזה מהתנ"ך: כששמעי מקלל את דוד: "צא צא איש הדמים ואיש הבליעל", רצה אבישי בן צוריה להרגו מאחר וקלל את המלך, ואילו דוד מונע ממנו לעשות כן ואומר לו: "ה' אמר לו קלל את דוד". רעיון מאוד יפה, אם כי לא נראה שיצא לי לפגוש מישהו שתמיד הצליח לכבוש את כעסו. אתם נוהגים ללמוד יהדות לפעמים? אם כן, איך? (הרצאות, חברותות, לבד...)
האם אתם נוהגים לשמוע הרצאות בנושאי יהדות? אם כן, היכן? אני לא מתכוונת להרצאות של חזרה בתשובה (אם כי גם לזה הייתי הולכת בעבר עד שמיציתי את עניין ההטפה) אלא לשיעורים שממש עוסקים בנושאים שונים ביהדות: היסטוריה ופילוסופיה יהודית, מדרשים למינהם וכו'. בבר אילן נחשפתי לכל הנושאים הללו לראשונה וזה מאוד עניין אותי, במיוחד נושאים במחשבת ישראל. היום מידי פעם אני הולכת (כשהמבחנים לא מתישים אותי