הרצאה שהייתי בה

זהבית 1

New member
הרצאה שהייתי בה

היום הייתי בהרצאה על הסוד לחיים מאושרים ןחשבתי לשתף אתכם במה שהיא אמרה שאני מקווה שאולי זה יעשה לכם משהו ויעזור לכם טוב אז היא התחילה מעצב ממנה בדרך כלל הוא נגרם ממחשבות על העבר יותר מידי והעתיד ואמרה למשל למה תינוקות תמיד שמחים בדרך כלל ולא עצובים זה בגלל שהם חושבים על הווה אמרה דוגמא חמודה לדעתי ילד שישאלו אותו אתה רוצה שוקולד עכשיו או מחר תקבל 20 שוקולדים אז מה הוא יגיד שוקולד אחד עכשיו הוא חושב על הוה היא אמרה גם שמשברים באים בעצם לחזק אותנו ולתת לנו כוח אלוקים לא נותן לנו סתם משברים בחיים דאגה גורמת לנו לירידה התפקוד הפיזי והנפשי ומשהו יפה שהיא אמרה בקשר לזה שכדי לעלות מדרגה אז צריך קודם לרדת אחורה משהו כזה וזה נכון לדעתי ואמרה כמה עצות שיכולות לעזור לפתור את הדאגות והמשברים למשל לדבר עם אדם חכם שאתה סומך עליו תלוי כל אחד ולספר לו את מה שאתה מרגיש ושייעץ לך והיא אמרה שלא טוב ללכת ולספר להרבה כי אז כל אחד אומר לך משהו אחר וזה יכול לעשות לך בלבול בראש לכתוב על דף את הבעיה ולעשות יתרונות וחסרונות לכתוב מה המקרה הכי גרוע שיכול להיות באותה בעיה ולעשות משהו שמשמח אותך למשל להתלבש יפה גם אם נשארים בבית לעשות מקלחת טובה לשמוע מוזיקה ולרקוד ועוד כמה עצות שאני לא זוכרת כרגע וחבל ממש עצות מעולות בסוף היא דיברה על חשיבה חיובית היא אמרה שכל יום אדם צריך להגיד כהמ דברים טובים עליו ולא בגלל הגאווה או משהו אלה כדי לעודד את עצמו יותר וסיפרה סיפור נחמד מאוד אבל לא יודעת אם תרצו לשמוע אותו אז אם תרצו תגידו בקשר זה תמצית של מה שהיא אמרה אבל ששומעים את זה זה יתר מעניין ומרתק יצאתי משם אחרת לגמרי ורק שתדעו שהחיים יפים מאוד ואם יש משברים ודאגות אז זה רק כדי לחזק אותנו בחיים

איזה יופי ../images/Emo70.gif

נשמע מאוד מעניין ההרצאה ששמעת. אני מאמינה מאוד באמת בדברים האלה. אני חושבת שהכל עניין של איך מגיבים למשברים בחיים וגם בכלל לעצמך. מאיפה שמעת על ההרצאה? איפה ההרצאה התקיימה? אני אשמח לשמוע את הסיפור ששמעת. דרומית

זהבית 1

New member
ההרצאה

הייתה ליד הבית שלי באיזה בית כנסת והסיפור שהיא סיפרה בסוף היה היה בן אדם שקבוע היה הולך לבקר את הדודה שלו שמאושפזת בבית חולים לא זוכרת איזה וכול פעם שהוא היה בא אליה היא הייתה מדברת רק דברים רעים כמה החיים לא יפים וכל זה והיה סופג את זה כל פעם . יום אחד כבר נמאס לו והלך לרב ואמר לו שמע אני כבר לא יכול יותר לספוג את הפסימיות הזאת הרב אמר לו לך עוד 3 פעמים וזהו בפגישה הבאה תגיד לה להגיד לך 5 דברים טובים שקרו היום טוב הוא הלך אליה והיא ישר התחילה עם הקיטורים אז הוא אמר לה אני רוצה שתתני לי 5 דברים טובים שקרו לך היום היא אמרה איזה שום דבר לא טוב אז הוא אמר טוב בואי אני יעזור לך קמת היום בבוקר כבר דבר טוב התקרה לא נופלת עליך הנה עוד דבר טוב אכלת היום ועוד 2 דברים לא זוכרת את רואה כבר טוב אחרי זה היא התחילה לקטר שבוע אחרי זה אותו דבר אחרי שבועיים היא מתחילה להגיד לו 10 דברים טובים וכך זה המשיך את שהיא אמרה לו אתה יודע לא חשבתי שיש דברים טובים בעולם הזה זה אומר שאם אישה בת 80 יכולה לשנות את החשיבה שלה לחשיבה חיובית אז כולנו יכולים אם רק רוצים אבל היא סיפרה את זה ממש יפה

אכן דבר מעניין

זה מתאים לי מאוד עכשיו , כי אני בתקופנ של איזה משברון כי סיימתי שירות לאומי ואני צריכה למצוא עבודה ואני עוברת דירה ועוד ועוד וזה באמת רק יכול לעודד מה שכתבת אני יישם את זה תודה לך

מאוד מעניין

מה ששמעת בהרצאה מאוד מעניין. אני מנסה ליישם את הדברים זה לא קל אבל משתדלים לחשוב חיובי ולראות את הדברים שקורים על הצד הטוב שבהם ועל הכוס המלאה.

זהבית 1

New member
אני מסכימה

איתך מאוד לא קל ליישם את הדברים אפילו שאלו לדעתי עצות מעולות ויש בהן משהו אבל צריך אופי חזק בשביל ליישם אותם

למעלה