הרפתקאות בים

שוקה8

New member
הרפתקאות בים

כבכל שנה אנו פותחים את עונת השייט בפסח, ובכן ארבעת הפנסיונרים מחליטים כי השנה נצא אחרי החג , בודקים את מזג האויר , נראה סביר , מקבלים מהמרינה
אישור יציאה/היתר הפלגה וכן טלפון להסדיר יציאה פורמלית. מתקשרים ללימור ושואלים- את לימור ממשטרת הגבולות ? . היא עונה:, אני לימור אך לא שוטרת, כי אם
בקרית גבול ועובדת משרד הפנים !, קבענו איתה למחרת ב-7 בבוקר.למחרת אנו מתקשרים אל לימור כדי לבדוק אם הגיעה, אכן הגיעה ומחכה במשרדה.אנו מגיעים
לבנין המרינה, ופונים לחדר בו בדרך כלל היתה השוטרת, החדר נעול, איך יתכן ?, הרי רק לפני דקות אחדות ענתה כי היא מחכה לנו, מתקשרים שוב, ושואלים היכן למצוא
אותה, אני נמצאת בקומה השניה, תעלה במדרגות תפנה שמאלה ותראה את חדרי.הבקרית מחתימה את הדרכונים , שואלים האם אנו רשאים להפליג ?, לא, עלי לבדוק
את הסירה בטרם יציאתכם.. הסירה נבדקה ולא נמצא בה כל חשד. אנו יוצאים לים הפתוח, יש קצת גלים, גם זאת לקחנו בחשבון, חוטפים משהו לפה, ומקיימים שגרת
הפלגה. כעבור כ- 8 שעות הפלגה , נשמע צופר של משבת שיפוליים לסרוגין .. מיד נערכים לבדיקה , האם מים מתוקים או גרוע יותר מי ים, הבדיקה העלתה , מי ים,
מפעילים מיד משאבה שניה (בסירה 2 משאבות, אחת טבולה ומופעלת אוטומטית, ואילו השניה מופעלת גם כן חשמלית אך יניקה),מיד בודקים את כל ברזי הגוף, בסירה
2 שירותים ומטבח, הכל נמצא תקין, כמו כן בודקים את מפלס המים בסירה, נמצא כי המשאבות עומדות בקצב כניסת המים, עכשו נערכים לבדיקת צינור הפליטה, בחיבור
הצינור למנוע, הכל תקין. נערכים לבדוק את חיבור הצינור לגוף, (לא שמענו כי התנגשנו בגוף זר ). החיבור של צינור הפליטה לגוף. נמצא דולף !. נערכים לתיקון !
מפסיקים את פעולת המנוע, מפנים את פתח יציאת צינור הפליטה מתחת לרוח. משחררים את צינור הפליטה מהגוף , מקצרים את צינור הפליטה ע"י ניסור במסור ברזל
ומחברים שוב את צינור הפליטה. מפעילים מנוע, אין חדירת מי ים, בינתיים המשאבות סיימו את תפקידן.ואנו ממשיכים בהפלגה. בודקים את השעון . משך התיקון נמשך
כשעתיים.וכך ממשיכים עייפים אך מרוצים. בחוזרנו לארץ מתקשרים לחיל הים לצורך אימות, ולאחר מסירת פרטי אנשי הצוות. החיילת שואלת אם לא טעינו במוסרנו
את תאריכי הלידה. לא חיילת, המבוגר בחבורה בן 77 ואילו הינוקה בן 67, אך עדיין בכושר .וכך ממשיכים עייפים אך מרוצים..

sheyd

New member
זה לא הגיל...

ברוח טובה וצעירה עם הומור דק וחריף כמו שלך, אפשר להפליג בכיף,
כתוב יפה, עשוי טוב, בהחלט מעורר תקווה ושמחה לנו הצועדים לעשור השישי.

נזכור את הנופלים.
...
יום עצמאות שמח.

Efraim

New member
נשמע כמו ביצוע טוב של הפלגה מהנה

מבחינת הגילים, אבא (משה שורץ) סיים מסע חובק עולם בדיוק 4 ימים לפני יום הולדתו ה76 לאחר 9 שנות הפלגה (1994 – 2003) הוא לא הפסיק לשוט ובגיל 79 המשיך לקריביים ב2006.
אני מקווה שנחגוג את יום ההולדת
85 שלו לאחר חציה נוספת של האטלנטי בשנה הבאה מאמריקה לים התיכון...

לפי המודל
שלו יש עוד הרבה ימי שייט מהנים לגילאי ה50, ה60 וה70 שמוכנים להמשיך להגשים חלומות
...

zina71955

New member
בקרת נזקים מסודרת. עם זאת, לטעמי אין בסירה

הזו כוח שאיבה מספיק להפלגות ארוכות (עניין של דעה אישית). אצלי יש שתי משאבות טבילה חשמליות + שתי משאבות מכניות + משאבת טבילה ניידת. ו - אני מסכים שלהפליג זה לא עניין של גיל. אני מפליג ארוכות לבד בגיל 76, מתי אפסיק?. מכל מקום - יישר כוח לחטיארים.

mensohn19

New member
כל עוד הבריאות והמצב הכספי מרשים

למה שתפסיק? אתה אוהב את זה? נהנה מזה ? אז למה להפסיק?
שאלה שנשאלה במועצת חכמי הקוקפיט: כפי שהחבר'ה מבינים , בהפלגותיך אינך נכנס לקפריסין היוונית, האם לזה סיבה?

zina71955

New member
מתי אפסיק? שאלה רטורית. כל עוד אפשר ממשיכים

באשר לקפריסין היוונית. בספר הכפפות של הפורום יש סיפור "פאפוס לא מחכה לי" שם נמצאת התשובה.

mensohn19

New member
קפריסין היוונית - קפריסין הטורקית

אכן, היוונים התנהגו בקשיחות מיותרת! (בביקורי הרבים אצלם כבר חוויתי את שנאתם העמוקה לטורקים ,אם כי לא לכסף הטורקי)
עוד שאלה שנשאלה במועצת גדולי הקוקפיט : האם מצד החוק של קפריסין היוונית אין התישנות לענין כניסה לנמלים "הסגורים" שבצד הטורקי ?

אילנא

New member
OK , לא משנה איך אתה מרגיש, מה שהכי חשוב

זה בין כמה אתה.

ראה קישון

למעלה