הרפס-ליזין

• פותח הנושא hip
  • פורסם בתאריך

hip

New member
הרפס-ליזין

לפני שנה נטלתי ליזין במטרה לטפל בהתקפי ההרפס החוזרים ונשנים שלי (על השפתיים בפנים, בממצוע של אחת לחודשיים, כבר שנים). הטיפול היה מאוד מורכב במחינת המינון, שכלל כמות עולה, סטטית ויורדת של כדורים. שבועיים אחרי תחילת הטיפול הגיע ההרפס כמצופה, אבל אחרי חודשיים חלה נסיגה והוירוס נעלם לחצי שנה. נזכרתי בזה השבוע כשהוא חזר ונראה לי נכון להתחיל שוב סבב טיפולי. לצערי המטפלת שהנחתה אותי אינה נגישה כעת וקראתי פה על הליזין. האם אפשר לקבל מינונים מדוייקים יותר, בהנחה שזהו הרפס רב שנים ותוקפני מאוד? (בכדורי הזובירקס אני משתמשת רק במקרים בהם פורצת אצלי Erythema Multy Formal) תודה.

אסתי123

New member
עבודה ריגשית-טיפול קינסיולוגי

חשוב ורצוי לעבור טיפול קינסיולוגי שיאבחן את הגורם להתקפים ויטפל בגורם. ינטרל את הגורם. הטיפול בגורם יעלים את ההתקפים. ההרפס הוא הסימפטום. התרופה טובה אך היא מטפלת בסימפטום. הגורם שלא טופל חוזר ומופיע. כול-טוב

הרפס וליזין - הבהרה.

הרפס הוא וירוס ששוכן בגוף על מערכת העצבים. הוא רדום על עצב מסוים וזקוק לטריגר כדי להיות פעיל. אצלך, נראה שהוירוס יושב על כמה עצבים (אני מבינה שלפעמים הוא תוקף בכמה מקומות בו זמנית). מבחינה רגשית, הרפס הוא סוג של הענשה עצמית על אשמה. מבחינה תזונתית, יש שתי חומצות אמינו (חלבונים) שמשפיעים על ההרפס 1. ארגינין - מעוררת התקפים 2. ליזין - מדכאת התקפים דבר ראשון שאת צריכה לבדוק (חפשי בספרים על תזונה) זה אילו מזונות מכילים ארגינין ולהימנע מהם עד כמה שאפשר. דבר שני, זה לבדוק (באותו הספר) אילו מזונות מכילים ליזין ולהרבות בהם. הדבר השלישי הוא הטיפול בליזין: בשיא ההתקף קחי 3 כל לילה כשההתקף נחלש עברי ל- 2 כל לילה לאחר שהוא עובר, המשיכי עם 1 כל לילה למשך שבועיים עד חודש. כדי למנוע התקף נוסף, את צריכה לשמור על האיזון לטובת הליזין ולכן, את ממשיכה לקחת ליזין כל הזמן רק מה? את לא לוקחת כל יום אלא ´מקשיבה´ לגוף ולחייך. אכלת הרבה מזונות עתירי ארגינין? - את לוקחת ליזין 1 ביום למשך כמה ימים תקופה של מתח? - כנ"ל מעבר לזה, קחי ליזין מדי פעם (בצורה לא קבועה) הקפידי שיהיה לפחות פעמיים בשבוע בשנה הראשונה, ואחר-כך לפחות פעם בשבוע. מסיבה כלשהי הזנחת ובא התקף? עיברי מיד ל- 3, רדי ל- 2 וכך הלאה עד למצב של לקיחה לא מסודרת מדי פעם. מקווה שזה עונה לך,

למעלה