הרפס זוסטר

הרפס זוסטר

שלום דר' 3 שנים עם מחלה אוטואימונית - אני מטופלת טוב (אולי יותר מדי...) קבלתי אשתקד חיסון נגד דלקת ריאות ובכל שנה חיסון נגד שפעת עם זאת, אני חולה מפעם לפעם ב"סתם הצטננויות" או דלקת בשלפוחית השתן (סה"כ פעמיים - שלוש בשנה). חטפתי לפני חודש וחצי דלקת ריאות ויראלית. רשמו לי רוקסו "ליתר ביטחון". איך שנגמר השעול - פרץ הזוסטר (פעם שניה בתוך שנתיים וחצי, באותו צד של הגוף כמו בפעם הקודמת אלא שאז על הבטן והפעם על הגב) הפעם כמעט ולא היתה פריחה קיבלתי אציקלוויר *5 ביום ל-6 ימים. הכאב אינו מרפה. כבר חודש. לפני שנתיים וחצי קיבלתי ולטרקס * 2 ביום, כנראה ל-10 ימים. . שאלות: 1. המחלות התוקפות אותי הן בגלל המחלה האוטואימונית או בגלל התרופות נגדה? 2. יתכן שהאנטיביוטיקה עוררה את הוירוס? 3. מה דעתך על תוספי מזון האמורים לחזק את המערכת החיסונית, בפרט אצל מי שמטופל בתרופות שמדכאות את המערכת החיסונית (MTX, פלקוויניל, פרדניזון). 4. כמה זמן נמשכים הכאבים (אני נוטלת משככי כאבים שגורמים לי להסתובב כמו זומפבי ומשחת קפסקאין)? 5. הזוסטר יכול לתקוף גם פעם שלישית? רב תודות.

הרפס זוסטר

1.בעיקר בגלל התרופות נוגדות חיסון. 2.לא 3.אין מידע משכנע על זה. 4.כאבים יכולים להמשך מספר שבועות. 5. התשובה היא כן ולכן כדאי להתחיל טיפול ממש כאשר זה מתחיל.

המון-המון תודה ועוד קצת

קיבלתי ב-2 המקרים טיפול די זריז. הפעם כמעט ולא היתה פריחה. קיבלתי אציקלוויר *5 ביום ל-6 ימים מרופא המשפחה. הפצעונים לא התפתחו לכדי שלפוחיות ואפשר לאמר שנעלמו. הכאב לא. כבר חודש. בהתחלה חשבנו (רופא המשפחה והריאומטולוג) שהכאב מקורו בשריר הסרעפת ש"נתפס" בגלל שיעולי דלקת הריאות. לפני שנתיים וחצי, ליוו שלפוחיות את התפרצות ההרפס זוסטר, אם כי בשטח מצומצם. אז קיבלתי ולטרקס * 2 ביום (לשבוע או ל-10 ימים, אינני זוכרת) מרופא עור. הכאב אז היה נסבל. התפרצות הזוסטר כעת היא, כנראה, על בן הזוג של העצב שנפגע בפעם הקודמת. דהיינו, מאותו שורש עצב על חוט השדרה (אני מקווה שלא פלטתי שטות באנטומיה). כעת הכאב, לאחר חודש, עדיין חזק. כואב לי לנשום עמוק (אז אני נושמת שיטחי) וגם כואב כל ניסיון להחזיק את שרירי הבטן. הציעו לי ליטול neurotonin מ"ג 400 מ"ג * 3 ביום ל 1/2 שנה, ע"מ לרפא את העצב הפצוע. אמרו שאם לא אעשה את הטיפול במלואו - ההרפס זוסטר עלול לבוא בפעם השלישית. הבעיה היא שאני לוקחת כ"כ הרבה תרופות, לכל אחת מהן כ"כ הרבה תופעות לוואי ואני מהססת אם להכנס לטיפול תרופתי נוסף. המון תודה על תשומת הלב.

תודה. כאמור את זה עשיתי. דהיינו

את ההצעה ליטול neurotonin מ"ג 400 מ"ג * 3 ביום ל 1/2 שנה, ע"מ לרפא את העצב הפצוע כי אם לא אעשה את הטיפול במלואו - ההרפס זוסטר עלול לבוא בפעם השלישית קיבלתי במרפאה מומחית בכאב. רציתי דעה נוספת מהצד של התוצאה.

למעלה