הרפס בשפתיים ובאף

ר של ניב

New member
הרפס בשפתיים ובאף

עקב מתח בשבוע האחרון וגם נזלת נוצר לי הרפס ענק בתוך האף, מתחת לאף וגם על השפה העליונה. אני סובלת הרבה מהרפס ורציתי לשאול מספר שאלות ראיתי את הטיפול המוצע עם ליזין, אני אקנה את הכדורים בהקדם. כיום אני מטפלת כל יום כדור אבץ, זה מה שהמליצו לי. רציתי לדעת מה דעתכם על הטיפול באבץ? אני גם מורחת משחה מצמחים טבעיים שנקראת הלפ-S אבל זה לא נראה כעוזר במיוחד. האם אתם מכירים טיפול נוסף שאפשר לעשות האם שמעתם על הטיפול במשחה הזו?

ר של ניב

New member
אז קניתי ל-ליזין

על הקופסא רשום על קיבה ריקה 1-2 כדורים ליום, של סולגאר. ופה הציעו 3 כדורים ליום בלילה, אני מבינה לפני השינה. אז איזה טיפול מומלץ בדיוק, וכמה זמן כל תקופה. על תשובתכם אודה

בובי

New member
הצעה אישית שלי

הרפס נובע בד"כ מחום פנימי כך שכל המשחות ושאר הכדורים מטפלים רק בקצה הקרחון. ניתן להגיע למטפל רצוי רב תחומי שיעשה לך אבחון ולפעמים כל השינוי הדרוש הוא רק שינוי תזונתי. לאכול דברים יותר מקררים. בהצלחה

אני המלצתי ועדיין ממליצה להתחיל עם

3 כדורים ביום - לפני השינה. כשיתחיל שיפור אפשר לרדת ל- 2 ולאחר שהכל עובר, לרדת ל- 1 עד שאת מסיימת את הבקבוק. כיון שאת סובלת הרבה, תזונתית - אכלי פחות ארגינין ויותר ליזין וקחי תוסף ליזין אחת ליומיים - בקבוק שני ואח"כ, שתמיד יהיה בבית, וקחי מדי פעם. במשך הזמן תפתחי את הרגישות לדעת מתי הגוף צריך את התוספת... במקביל, חשוב לבדוק מה גורם להתפרצויות הרפס שכיחות אצלך. איזון מערכות, חיזוק מערכת חיסון והכי חשוב - מהו הרווח המשני שיש לך ממנו? מהו הטריגר להתפרצות?

ר של ניב

New member
תודה על כל התגובות ועוד לבטים

באמת התחלתי עם L-ליזין ביום חמישי, 3 כדורים לפני השינה וראיתי שיפור פלאים תוך לילה. ההרפס התקלף כבר כמה פעמים אך עוד לא עבר. אני ממשיכה עם הטיפול, ותודה על הפירוט שלך נאוה. אני מבינה שלגבי האבץ אין צורך לקחת אותו, האם נכון? אני לא יודעת באילו מאכלים יש ליזין ובאילו יש ארגינין, אולי מישהו יודע כתובות באינטרנט שיש בהם מידע? התפרצות הרפס נגרמת מנזלת, כאשר אני מקנחת הרבה את האף, ועכשיו אני בטוחה שזה נגרם גם מלחץ בעבודה.

nitzano

New member
המלצה

לוותר על מאכלים חריפים לזמן הקרוב , אפשר לשתות חליטה של כריסנטמה צהובה המסייעת בקירור .

ר של ניב

New member
תודה על התשובות ועוד שאלות

אני לא אוכלת אף פעם מאכלים חריפים, כך שזו לא בעיה. אבל אילו מאכלים מקררים התכוונתם? בכלל אילו מאכלים מכילים חומצות אמינו שאפשר לאכול כדי למנוע הרפס? ואילו מאכלים מעוררים את ההרפס? חוץ מזה אני יודעת בוודאות שההרפס נוצר מלחץ נפשי שהיה לי בעבודה בתחילת השבוע, עכשיו זה נרגע.

בולגרית

New member
מנסיון אישי !!!

היי, דיקור עוזר פ-ל-א-י-ם ממש לא יאמן, פשוט מדהים כמה שעות לאחר הדיקור הוא ממש מתייבש, מה שקורה בדר"כ רק אחרי שבוע של טיפול בזובירקס ( ממה שהבנתי זובירקס פוגע בכבד). אני סובלת שנים מהרפס ורק כשהתחלתי טיפול בדיקור ( לבעיה אחרת ) ראיתי עד כמה זה עוזר, האמת שהמדקרת שלי אמרה לי שתוך שעות מספר אני יראה שינויי אבל לא כל כך האמתי שעד כדי כך. שווה לנסות ממש חוסך סבל. בהצלחה

למעלה