הרפייה?

neophile

New member
הרפייה?

איך זה שכשאני אומר לעצמי להרפות , להכנס להרפייה , לרוב מתוך תחושה של חלקים מסויימים מתוחים , תמיד יש שרירים שאני בכלל לא מסוגל לחוש אותם כמתוחים או שהם נתפסים כיחידה אחת ביחד עם עוד שרירים ועם חוסר יכולת להרפות אותם בנפרד ורק כקבוצה ואז לא באופן אפקטיבי ?

מאיפה באה המודעות הזאת שיש לשרירים מסויימים אבל אין לשרירים אחרים ?

lightflake

New member
א. לא הייתי אומר שזה רק ב"שרירים"

יכול להיות גם חללים בגולגולת או איזורים אחרים בגוף
ב. אותם מקומות "לא מודעים" הם אותם מקומות שיש עמם הזדהות, כלומר ששם ישנה תחושה שזה "אני"

ע"י הרפיה, או עצירה, או חקירה (מי אני) או הוויה (להיות האני)
מתרחש איזשהו שינוי שאפשר לתאר אותו כהפיכה של ה"חוסר מודעות" ל מודעות, אתה יכול גם לתאר את זה כ"כניסה" של מודעות לאותם איזורים, או "עלייה" של המודעות... לא משנה הדרך שבה נתאר את זה, העיקר שזה מתרחש ולא משנה להבין את התהליך, העיקר לעבור אותו...

אחת הסיבות היא מבנה הגוף.

יש איזורים רגישים יותר ואיזורים רגישים פחות.
סיבה נוספת היא הרגלים ותרבות.
בכל מקרה זוהי התבוננות השוואתית, שיכולה לשמש כמעצור או כהשראה, תלוי היכן (בשירות מה) מציבים אותה בתוכנו.

neophile

New member
אני מתכוון לזה

שגם כשאני אומר לעצמי להכנס להרפייה , זה נעשה ממקום מסויים .
אפשר להתייחס לזה באופן מילולי ולקרוא לזה המקום שנדמה לו שאני בכלל מסוגל להכנס להרפייה מרצון אבל לחשוב על זה לא עוזר ...

יכולה להיות הרפייה באיזורים מסויימים אבל איזורים אחרים נשארים מתוחים אז האם הרפתי ? האם אני בהרפייה ?

השאלה התיאורטית לא כלכך משנה , זה גם לא עניין של מחשבה אלה של תנועה ותחושה למעשה המחשבה על להרפות לא ממש עוזרת כי אז אני ארפה רק את מה שקל לי להרפות למשל אם הצוואר שלי מתוח המחשבה על זה שאני לא מרפה את הצוואר הרבה יותר מחוברת לביטחון שלי כי זה מה שקורה ולא משהו שאני נואש שהוא יקרה ..

לפחות ככה נראה לי עכשיו שחשוב לעבוד ולטפח את הביטחון בהווה אבל בו זמנית לא להאבד בזה לגמרי מתוך ההנאה גרידא של ההרפייה כי אז זה לא יהיה שמיש מחוץ לגבולות המדיטציה .

neophile

New member
וזה גם קשור להרבה דברים באישיות

לא רק בגוף .
יש מקומות שאפשר להרפות רק כשאנחנו מרפים מדפוסים מסויימים אבל עצה חשובה שהמורה שלי לצ'י גונג נתן לי זה - להרפות אבל לא להיות ברפיון.

אוקיי...

למעלה