הרעת תנאים

ronny323

New member
הרעת תנאים

שבת שלום, אני עובדת במקום עבודתי כשלוש שנים , חזרתי ב - 13.1.09 מחופשת לידה לאחר 4 חודשים (חודש אחד ללא תשלום), אני יודעת שאסור לפטר אישה לאחר חופשת לידה במשך 60 יום ביום חמישי האחרון נמסר לי שהמפעל עקב קשיים עובד ל - 4 ימי עבודה (יש לציין שהמפעל בנוי מ - 2 חטיבות ורק חטיבה אחת מקבלת את גזר הדין ועוברת ל - 4 ימי עבודה וזו החטיבה שבה אני עובדת) אמרו לי שאני צריכה להחזיר תשובה עד יום שני אם אני מסכימה או לא , האם זו הרעה בתנאים וזה חל על 60 הימים שאסור כביכול לפגוע לי במשרה רוצים שאכתוב מנכתב במידה ואני לא מסכימה לתנאים הללו ואז איחשב כדין מפוטרת אבל לא אקבל מהם מכתב פיטורים האם במידה כזו אהיה זכאית לדמי אבטלה ? כי שוב מכתב לא אקבל מהם ? אשמח לתשובות שכן אני לא יודעת מה לעשות והאם כדאי לי להישאר במקום העבודה הזה תודה רוני

ettt

New member
אז ככה

ב-60 יום הללו אסור לפגוע לך במשרה. לדעתי שווה להתייעץ עם נעמ"ת או ויצ"ו לראות מה ניתן לעשות לגביהימים הללו. אם לא תסכימי להרעה את מתפטרת בדין מפוטרת אבל זה תקף רק לעניין פיצויי פיטורין. לעניין אבטלה- את כמו מתפטרת וצריכה לחתום 90 יום לפנישאת מתחילה לקבל דמי אבטלה....

ronny323

New member
שלום לך

האם את בטוחה שזה פוגע לי בקבלת דמי אבטלה ?אז אני אבקש מכתב פיטורים לא ? אז אני לא מוכנה לכתוב שום מסמך ואם לא טוב להם שיפטרו אותי האם אפשר לעשות זאת ? לא אתן שיפגעו לי בזכות לקבלת דמי אבטלה בבקשה עזרתך וייעוץ מה עליי לעשות אני אובדת עצות תודה רוני

ettt

New member
זהו שאת במלכוד

אם את לא כותבת להם כלום אבל ממשיכה לעבוד ככה- תוך שבועיים רואים בך כמי שהסכימה להרעת התאים ואז אם עוד חודשיים תחילטי שלא מתאים לך- לא תקבלי פיצויי פיטורין אם את רוצה לעזוב- אין שום דרך לקבל דמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום למעט לשכנע אותם לתת לך מכתב פיטורין

ettt

New member
זה מסובך

אבל כשמרעים תנאים לעובד יש לו 2 אפשרויות: 1. לקבל את הרעת התנאים 2. לא לקבל אות הרעת התנאים. אם הוא בוחר באופציה 2 אזי הוא מתפטר ויש לו זכות לפיצויי פיטורין. אבל אין לו מכתב פיטורין ולכן בלשכת תעסוקה רואים בו כמי שהתפטר מרצונו ועליו להמתין 90 יום....

ettt

New member
הרציונל הוא

שכשמפטרים אותך- אין לך באמת ברירה. כשמרעים את תנאיך יש לך ברירה. את עדיין יכולה לקבל שכר מועט יותר ולהמשיך לעבוד. את בעצם מחליטה בתוך ברירה לוותר על שכר קטן יותר ולכן המדינה אומרת לך שאם את במצב שבו את יכולה לוותר על שכר כלשהו- כנראה שאת יכולה להמתין 90 יום... שוב- זה לא שאנימסכימה עם זה אבל בבסיס- עדיף קצת שכר מכלום שכר ובאותו הזמן לחפש עבודה אחרת או לקוות שהמצב יתייצב והמשרה שוב תגדל

ronny323

New member
שלום יש לי עוד שאלה

נצסר לי ע"ד כח אדם ש - 60 הימים נספרים החל מסיום חופשת לדה אני סיימתי חופשת לידה ב - 19.12.07 אז לפי החישוב נגמרו ה - 60 יום ב - 19.2.09 האם זה נכון ? או שהימים נספרים מחזרה לעבודה כי הייתי בחופש חודש ללא תשלום לאחר הלידה ? מה עליי לעשות כי הרי לא ממש רוצים לתת מכתב פיטורים כי אומרים שאני אכתוב מכתב עקב הרעת תנאים וכמו שנאמר כאן בדקתי בביטוח לאומי וזה באמת לא תמיד תופס לעניין האבטלה ויש מצב לחכות 90 ימי המתנה וזה משהו שאסור שיקרה לי ... תודה רוני

ettt

New member
הם טועים

ה-60 יום הם אחרי החל"ת. ז"א נגמרה לך החל"ד ב-19.12.08, היית החל"ת עד ה-19.1.09 וה-60 יחום נגמרים ב-19.3.09 אם הם רוצים לפטר אותך לפני כן- הם צריכים אישור של התמ"ת. לדעתי המקרה של ךמסובךל ואת צריכה ייעוץ משפטי- נסי לפנות להסתדרות א לויצ"ו או לנעמ"ת (אני לא עו"ד- סתם מכירהאת הנושא מהיבטים אחרים שלו)

למעלה