הרעת תנאים ופיטורין

נדב132

New member
הרעת תנאים ופיטורין

שלום רב, בתאריך ה3.3.09 המעביד שלי הודיע לי כי בעקבות מצב המשק הוא מקצץ לי במשכורת כ-33%. (המקום הוא נגריה בבעלות פרטית ואני העובד היחיד) לאחר מספר ימים באתי עם הצעה נגדית שתקצץ "רק" כ 20% מהמשכורת. הוא אמר שיחזור אלי עם תשובה. כעבור שבוע שאלתי אותו אם יש תשובה והוא אמר שעדיין לא. את כל השבוע שבא אחרי לקחתי חופש על פי ימים שנותרו לי כימי חופשה בתשלום - למרות שהוא מעולם לא ניהל מעקב מסודר אחרי ימי חופש וטען שלא מגיעים לי ימים כלל. כשחזרתי לעבודה בסוף השבוע, הוא הודיע לי שאני מפוטר - בין השאר כי לא שמחתי על הקיצוץ במשכורת ונתן לי שבועיים לעזוב. יום חמישי האחרון היה יומי האחרון בעבודה. עכשיו אני רוצה לדעת מה זכויותיי. עד היום קיבלתי משכורת של 7500 נטו, הבנתי שהוא לא יכול לקצץ לי במשכורת ואז לפטר אותי. אז : 1. האם המשכורת האחרונה שמגיעה לי נשארת על 7500 ? 2. הוא פיטר אותי באמצע החודש ה12 לעבודתי אצלו, אני זכאי לפיצויים על סך 7500 ואם כן, אז מתי אני אמור לקבל אותם ? עם המשכורת האחרונה ? 3. למרות שביקשתי והזכרתי שוב ושוב הוא לא הפריש לי פנסיה, מה ניתן לעשות עם זה ? 4. האם אני זכאי לימי הבראה שיתורגמו לכסף ? 5. את תלושי המשכורת הוא נתן לי רק בחודש התשיעי ורק אחרי שנידנדתי לו ללא הרף, ושם לא כתוב דבר על ימי חופש שמגיעים, מה לעשות כדי שלא יוריד לי מהמשכורת את השבוע חופש שלקחתי ? 6. טרם הוצא לי מכתב פיטורין. 7. אני זכאי למשהו נוסף ? 8. אחרון חביב, איך אני מעביר לו את כל זכויותיי באופן מסודר כדי שאוכל לקבל הכל ? תודה רבה על כל התייחסות ושיהיה המשך יום יפה וטוב. נדב

צוות Gov

New member
הרעת תנאים ופיטורין

נדב שלום, להלן המידע המתפרסם בזכותון משרד התמ"ת העוסק ביחסי עבודה ובזכותוני עמותת "קו לעובד": עובד שעבד אצל מעביד אחד או באותו מקום עבודה 12 חודשים זכאי לקבל מהמעביד שפיטרו פיצויי פיטורים. אם עובד עבד באותו מקום עבודה והתחלפו המעבידים הוא זכאי לקבל מהמעביד הקודם פיצויי פיטורים בעד תקופת העבודה אצלו אלא אם כן קיבל על עצמו המעביד החדש לשלם את הפיצויים עבור אותה תקופה. אם לא הוכח אחרת, פיטורים בסמוך לסוף שנת העבודה הראשונה ייראו כאילו נעשו מתוך כוונה להימנע מלשלם פיצויי פיטורים, והעובד זכאי לפיצויים. חישוב פיצויי הפיטורים : ככלל, שיעור פיצויי פיטורים הוא שכר חודש אחד לכל שנת עבודה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה. השכר שישמש בסיס לפיצויים הוא השכר האחרון של העובד. אם חל שינוי זמני בשכר האחרון של העובד, יחושבו הפיצויים לפי שכר העובד כאילו לא חל שינוי כאמור. כמן כן, אם חלה הפחתה בשכרו של העובד, יראו כשכר אחרון לגבי התקופה שלפני ההפחתה, את שכרו של העובד לפני ההפחתה. הודעה מוקדמת: העובד המתפטר או המעביד המפטר חייבים לתת לצד השני הודעה מוקדמת בכתב. תקופת ההודעה המוקדמת נקבעת לפי ותק העובד במקום העבודה. במקרה והעובד/מעביד לא קיימו את חובת מתן ההודעה המוקדמת עליהם לשלם פיצוי לצד השני בגובה השכר הרגיל שהיה משולם לתקופה זו. למעביד זכות לנכות את הסכום מהשכר המגיע לעובד. הודעה מוקדמת וימי חופשה שנתית: אסור למעסיק להוציא לחופשה עובד בתקופת ההודעה המוקדמת. פנסיה: על פי צו ההרחבה לפנסיה כל עובד מגיל 21 ועובדת מגיל 20 ועד גיל פרישה על פי החוק זכאי לביטוח פנסיוני. הצו נועד לחול על מי שאין לו הסדר פנסיה מקיפה. עיקר המשמעות המעשית של צו ההרחבה הוא בענפי השירותים אצל מעסיקים עצמאיים, קטנים ובינוניים כגון עובדים במשרדי רואי חשבון, עורכי דין, רופאים ובעלי מקצוע כיוצא באלה וכן אצל קמעונאים או רשתות שיווק שאינן מאורגנות עם ארגוני עובדים. הצו אינו מעניק סמכות אכיפה פלילית למדינה לפיכך העובד שנחשף לעבירת אי הפרשת תשלומי פנסיה בגינו יוכל הוא עצמו או ארגון עובדים מטעמו לתבוע בתביעה אזרחית את המעביד בבית דין לעבודה. דמי הבראה: החל מיום 1.7.2006, כל עובד המועסק במשרה מלאה במגזר הפרטי זכאי לתשלום של 318 ש"ח עבור כל יום הבראה. עובדים המועסקים במגזר הציבורי זכאים לתשלום של 360 ש"ח עבור כל יום הבראה. פיצויי פיטורים - דמי הבראה אינם נכללים בשכר המשמש לחישוב פיצויי הפיטורים, ותשלומם בתדירות חודשית אינו משנה עובדה זו. הגשת תביעה - מי שעדיין עובד באותו מקום עבודה, יכול לתבוע דמי הבראה עבור שבע השנים האחרונות. מי שעבודתו הופסקה, יכול לתבוע רק עבור השנתיים האחרונות. את התביעה ניתן להגיש עד 7 שנים מיום הפסקת העבודה. תלושי שכר: חובת המעסיק לתת לעובד תלוש שכר קבועה בסעיף 24 לחוק הגנת השכר, המחייב כל מעסיק המעביד עובד לצורכי עסק, משלח יד או מפעל ציבורי, לנהל פנקס שכר ולמסור לעובד תלוש שכר, וזאת עד ה-9 בכל חודש. לפני כשלושה חודשים תוקן חוק הגנת השכר, והחובה למסור לעובדים תלוש שכר חוזקה, קובעה, ואף נקבעו פרטים ספציפיים החייבים להיכלל בתלוש השכר. לאור התיקון לחוק (שתחולתו החל מפברואר 2009) מעסיק שיפר את החובה למסור תלוש שכר לעובד, או ימסור תלוש שכר שאינו כולל את כל הפרטים המצויינים בחוק - יעבור עבירה פלילית. כמו כן, עובד שלא קיבל תלוש שכר, יוכל לקבל בתביעה אזרחית פיצוי בגובה של עד 5,000 ₪ בגין כל תלוש שכר שלא נמסר לו. אישור על תקופת העבודה: המעביד חייב לתת לעובדו בסיום העבודה, אישור בכתב בדבר תחילתם וסיומם של יחסי עובד ומעביד. למידע וליעוץ נוסף תוכל לפנות אל היחידה ליחסי עבודה או עמותת "קו לעובד" על פי הקישורים המצורפים. בברכה, דנה.

למעלה