הרעלתו של ג'ופרי

דמדומית

New member
הרעלתו של ג'ופרי

הנושא של השאלה הקודמת גרם לי להזכר במשהו שלא היה לי ברור בסוף קריאת סופת חרבות: למה היו צריכים להביא את רשת האבנים הרעילות לסאנסה (שבכלל לא ידעה שהן רעילות), לדאוג שהיא תלבש אותן באותו הלילה, ושמלכת הקוצים תפשפש לה בשיער כדי להוציא אחת? לא היה פשוט יותר פי כמה וכמה להעביר ישר למלכת הקוצים אבן או שתיים? למה היה צריך את כל התסבוכת הזאת?

Merik04

New member
באמת שאלה מענינת

אבל אני חושב שהם אשו את זה כדי בצורה כזאת או אחרת להפליל את טריון וסאנסה, אבל יכול להיות בישביל משהו אחר.. אבל באמת נושא למחשבה... (סוף סוף דיון שאני יכול להשתתף בוא בלי ספוילרים.. אז אל תוסיפו פה ספויילרים PLEASE!)

ljs

New member
או בגלל

שזו הדרך היחידה שבה גם מי שיראה את האבן, לא ידע שהיא מיועדת להרעלה.

דמדומית

New member
גם מי שהיה רואה סתם אבן

לא היה חושב שהיא מיועדת להרעלה. אבל אם מישהו היה רואה את מלכת הקוצים מכניסה אבן כלשהי (בין אם זה מהראש של סאנסה או מהכיס שלה) הוא היה משער שמשהו פה קצת חשוד.

ljs

New member
אני מתאר לעצמי שבמקום כמו

מעלה מלך, יש מספיק אנשים שידעו שאחלמה שחורה מאסשאי משמשת כרעל קטלני, עצם העברתה אל דמות בוחשת קדירות כמו אלאנה טיירל 'מלכת הקוצים', יכלה לעורר עניין לא רצוי מצד הציפורים של וואריז, קביעתה בתוך רשת שיער, מפחיתה את הסיכוי שמישהו ישים לב אליה. וכמובן, כשהרשת מונחת על ראשה של סאנסה, אף טיירל או מישהו מהנוגעים בדבר לא ייפגע גם אם האבן תתגלה.

הלדין

New member
יש שתי אפשרויות

או שמארגארי חסינה לרעל הספציפי הזה או שמארגארי הניחה בעצמה את הרעל בגביע של ג'ופרי והפסיקה לשתות ממנו בעוד ש-"יקירה" כן המשיך מבלי להבין מה קורה.

HADASA1979

New member
לפני שמרגרי מתחתנת עם ג'ופרי

היא מצהירה שהיא בטולה. אח"כ מסתבר שהיא לא. מה לא בדקו אותה לפני כן? למה המשפחה שלה לקחה כזה סיכון? ייתכן שהם תכננו מראש לרצוח את ג'ופרי? או שהילדה החמודה יצאה לתרבות רעה בחצרה של המלכה סרסיי ובאמת היו שם אורגיות המונית? ולמה להיות נחמדים לסאנסה ולהציע לה שידוך עם לוראס אם הם תכננו לבגוד בה?

זה לא עניין של נחמדות

הטיירלים רצו להשיא את סאנסה לווילאס (לא ללוראס) לא בגלל שהם רצו לעשות לה טובה, אלא כי הם רצו לזכות דרכה בווינטרפל והצפון. רק שטייווין טירפד את מזימתם ומיהר להשיא את סאנסה לטיריון. באשר לעניין הבתולין, זה באמת קצת לא מובן. הרי מארגאירי היתה נשואה לרנלי. איש לא היה בא אליה ולבני ביתה בטענות אם היו מצהירים שאינה בתולה- היא הרי אלמנה. אז בשביל מה היה חשוב להם כל כך להצהיר שהיא בתולה, ולקחת את הסיכון שאולי היא לא?

YanivLib

New member
אני יכול רק להניח

ותסלח לי על גסות הרוח (ועל החרוז!) שג'ופרי לא היה רוצה כלה משומשת.

לדעתי היא באמת בתולה

רנלי הרי היה הומו,הוא בטח לא נגע בה. במשתה גם כתוב שאם היא בתולה אז זה בגלל שהיא רכבה על סוסים או משהו כזה לא בדיוק הבנתי

YanivLib

New member
מטיל ספק.

תמיד חשבתי שמרג'רי בתולה באוזן. אבל מכיוון שאין לנו את נקודת המבט שלה, או של כל אחד אחר שאמור לשכב איתה, כל מה שאנחנו יודעים הוא תוצר של עינויים, שקרים, וידויים והצהרות כוזבות: לא החומר הכי אמין שיש. אנחנו לא יודעים מה היה מצב הבתולים שלה בכל שלב, אלא אם כן אנחנו מאמינים למה שדמות אומרת בשא"ק, וזהו רעיון גרוע. מאוד. ואם כבר אני מגיב, לפי דעתי היא הרגה יותר מלכים מג'יים. היא מקוללת או משהו. התוכנית הייתה להבריח אותה לרוברט, אבל הוא מת. ואז השיאו אותה לרנלי, שקרא אז לעצמו מלך, והוא גם מת. ואז לג'ופרי, והוא מת בחתונה. נערה מסכנה.

ljs

New member
ישנה גם אפשרות שלישית,

האבן השחורה ההיא לא נמסה בנוזלים אלא רק בגרונו של הבולע, מארגארי נזהרה לא לשתות את האבן כי ידעה על קיומה, ג'ופרי שתה עם כל הלב, ונחנק.

nedisrael

New member
או שאולנה הניחה את הרעל

ומארגארי ידעה לא לשתות מהיין מיד לאחר הלגימה הראשונית והעמוקה. יש הרבה קומבינציות..

La Gamba

New member
בנוסף

האם דינו נחרץ כאשר סנסה גילתה את חוות דעתה על אישיותו למלכת הקוצים? או שזה היה רק עוד מסמר אחד בארון..

למעלה