הרמת משקולות

• פותח הנושא yss35
  • פורסם בתאריך

yss35

New member
הרמת משקולות

שלום אני ילד בן 12.5 אני מעוניין להתחיל להרים משקולות בשכיבה בלבד... האים זה פוגע בהתפתחות? תודה לעונים :)

emilyano

New member
עצה שלי, אין צורך.

אתה עדיין ילד, ואתה רק מתפתח, חכה תגיע לגיל 16 כשהגוף שלך יהיה בחלק האחרון של הצמיחה ושם תתאמן כמו שצריך ותתן לו דחיפה טובה.
בנתיים אני מציע לך לעשות תרגילים כמו שכיפות שמיכה, כפיפות בטן, מתח וכו'.

Savage9

New member
ועל מה מתבססת העצה הלא יעילה שלך?!

סייג לחכמה שתיקה....

emilyano

New member
מתבססת על עצה שאמרו לי מאמנים כשהייתי בגילו

הייתי בחוג שחייה וממש רציתי להתחיל להרים משקולות, אז הלכתי למדריכים של החדר כושר של המקום בו הייתי שוחה והוא אמר לי מה שאני כתבתי.

הגוף שלו רק מתפתח אין צורך שיעמיס עליו משקולות שישחק כדורגל או שישחה או אם כבר להתאמן אז מה שרשמתי כפיפות בטן שכיבות שמיכה וכו'.

Savage9

New member
לצערי יש הרבה כאלה גם...

וכמובן שאין אמת במה שהוא אמר לך... ואם אתה בעצמך לא מבין מספיק בתחום עדיף לא לרוץ ולייעץ כי "אמרו לי ככה" אלא לבדוק את הדברים לעומק

emilyano

New member
אז אולי תוכל לתקן אותי ולהסביר איפה אני טועה

ומה בעצם נכון ?
בשביל מה לילד בן 12 להרים משקולות ?

יהושע60

New member
בשביל מה

בשביל מה לילד בן 12 לעשות שכיבות סמיכה, כפיפות בטן ומתח? אני לא יודע את התשובה ("כי בא לו" נשמע לי כמו סיבה טובה מאד), אבל היא תופסת גם לגבי הרמת משקולות.

emilyano

New member
שאלתי את המדריך כושר שלי בנושא

והוא אמר שהוא ממליץ עד גיל 15-16 לעשות תרגילים בלי משקולות ורק של משקל גוף כמו שכיבות שמיכה כפיפות בטן וכו' כי אלה תרגילים בסיסיים אשר יחזקו את הגוף ויהיה בסיס טוב בשביל להתחיל להרים משקלים מאוחר יותר.
אין שום בעיה שהוא ירים משקולות, אך זה לא יתן לא אפקט משמעותי כמו תרגילים חופשיים.
ואני מאמין למדריך כושר שלי כי הוא בנאדם שמבין בתחום.

MidNight Flame

New member
האמונה שלך לא רלוונטית כמו שהתשובה שלו לא...

תואמת את המחקרים האחרונים בתחום. משקולות הן תרגילים חופשיים גם כן ואפשר להרוויח מהן תועלת בכל גיל אם ההדרכה מתאימה.

נתעלם לרגע

מהמחקרים שמראים בוודאות שניתן להרים משקלות גם מגיל 6.
תחשוב בהגיון, אתה חושב שהשריר "יודע" שהוא מרים משקולת מברזל, או את משקל גופו? אם כך למה מתח שזה תרגיל בו מתאמן צעיר מרים בין 45 ל 60 ק"ג לערך (תלוי בגילו ומשקלו) בסדר והרמת משקולת של נניח 30 או 40 ק"ג בפולי עליון לא בסדר? לפעמים צריך פשוט שכל ישר והתשובה מגיעה מאליה.

תמיד עניין אותי...

איך אדם שאינו מבין בתחום יודע להעריך "ידע" של אחרים ולומר שהם "מבינים בתחום"?

יהושע60

New member
הרמת משקולות

אינה פוגעת בגדילה, אבל מומלץ מאד שתקבל הדרכה מקצועית.

oriel29

New member
מיתוסים באויר..

1. אין שום בעיה לבצע אימוני התנגדות (גם בחד"כ) בגיל צעיר

2 כן, כמו שאמרו כבר, לא לבד, להיעזר במאמן/מדריך מקצועי

3. בגיל צעיר מאוד, כן הייתי ניגש קודם לרופא ילדים ומתייעץ (ממילא תצטרך אישור רופא ע"מ להתחיל)

4. אין דבר כזה לבצע "רק תרגילים בשכיבה" יש להתאמן נכון ובטוח.

5. לדעתי, "בודי-בילדינג" הוא לא ספורט לילדים,(גם לא לבני 17 ויותר) הוא מצריך משמעת גבוהה,
ולווי אישי צמוד, כדי להמנע מפציעות, לעיתים מניפולציה תזונתית שלא מתאימה בגילאים האלה.

לעומת זאת, אימוני התנגדות, כחלק מפעילות ספורטיבית שוטפת (כדורגל כדורסל, מה שתבחר..) היא מבורכת מאוד
ותעזור לך להגיע להישגים ולהוציא את המיטב מעצמך.

אימון קטינים

שלום
להזכירכם חוק אימון קטינים הועבר בכנסת לפני מספר שנים
על מנת שילדים יוכלו להתאמן ,לפני כן אסור היה להתאמן לפני גיל 14 ..
כפי שציינו לפני,חשוב מדריך שידע לנתב אותך בחוכמה .
בהצלחה

למעלה