הרמון

RossieL

Active member
הרמון

הסידרה שעלתה לא מזמן לשידור ומתארת את כת הנשים [כך אני קוראת לזה] ומעבירה בצורה אמינה ומצמררת את המתחולל בתוך הבית הנורא הזה.
[ממליצה בחום לצפות בסידרה, היא מפחידה הרבה יותר מכל מיני סרטי אימה הוליוודיים ואמיתית הרבה יותר מכל סידרה ב viva]

והנה נתקלתי בראיון עם בנו של גואל רצון, יגאל, שעל חלק מהרמונו מתבססת הסידרה.
ומה יש לו לומר?
"כיום יש לי את אשתי, עוד שתי חברות ועוד היד נטויה. אשתי ידעה כשהתחתנו שיש לי עוד חברות. והחברות שלי - להיות עם הבן של גואל זה משהו בשבילן. הן רוצות שנגור כולנו יחד ושנבנה את זה מחדש. באיזשהו שלב אני אבנה את ההרמון הבא. אולי כי זה בדם שלי ואולי כדי לשקם את מה שנהרס - סוג של תשובת־נגד למה שעשו לנו. אתם פירקתם? אז אני אבנה".

ואתה חושב שיום אחד הציבור יהיה בעד פוליגמיה? שהחוק אולי יתיר את זה?
"יכול להיות שזה יהיה נורמה. כי אם אבא הוא כזה ויש עוד כאלה, אולי צריך. הבעיה היא שאנחנו נשלטים על ידי אשכנזים. לאורך כל הדרך. גם הרבנות. המזרחים כפופים לאשכנזים. אני תימני, אז למה זה חל עליי? למשל אין לי שום דבר עם השואה. הם היו יהודים, אבל זה לא מהמשפחה שלי. אותי לא מעניין השואה הזאת, תאמיני לי, ולא רק אותי, אלא הרבה אחרים מזרחים שאין להם קשר לזה בכלל. מסכימה?"

*** הנושא עלה בפורום עם תחילת שידור הסידרה והחלטתי להעלותו שוב
חשוב ביותר לראות ולדבר!

ruven7

Active member
בחיים לא אראה את זה אבל כל אחד וטעמו

פסיכופת המשליט טרור על נשים כנועות
קבלה עיוורת וכניעה טוטאלית.

RossieL

Active member
כל אחד וטעמו

אין ספק שמדובר באדם מגלומן ובנשים שהיו במצוקה והוא ניצל זאת.
אני מנסה להבין מה בסיטואציה הזו שהפכה לסידרה ויכולה להיקרא סידרת דוקו גורם לך, וכבר שמעתי גם אחרים, לא לרצות לצפות בה?
מה יש בה בסידרה שגורם לכזו רתיעה? כזה רצון להתרחק מהסיפור כמו מאש?
כאילו, אם לא תראה התופעה לא קיימת?
ואולי, ואני אסתכן מאד באמירה הבאה שלי, אולי כל אחד שאינו רוצה לצפות בסידרה בעצם רואה את עצמו באיזה שהו אופן בדמות של שבתאי?

ruven7

Active member
בתשובה לשאלתך-ותקראי לזה דוקו אם את רוצה-

בסופו של דבר מבוסס על מציאות.
לא אצפה כי אנשים כאלה מעוררים בי בחילה.מגלומנים מטורפים חסרי גבולות וללא שמץ הגינות אנושית.
הסיטואציות האלה מעוררות בי בחילה ואין שום סיבה שבעולם שארצה לגרום לעצמי תחושת גועל.
מאותה סיבה-להבדיל-לא אצפה בהרצאה ה"מלומדת" של המטיף הפסיכי לטבעונות גארי יורופסקי (אין לי דבר נגד הטבעונות) כי האיש מופרע וחולה רוח,שקרן ובריון מראיון שראיתי איתו ודברים שאמר בריש גלי.
זה לא שייך ל"אם אתעלם זה יעלם".זה קרה ויקרה אבל אינני חייב לחזות בזה.
אני גם מתעב ריאליטי ולא צופה.
והמשפט האחרון שלך הוא דמיון פרוע.

מנץ1

New member
גם אני הפסקתי לצפות אחרי הפרק השני

אני מכירה את הסיפור ועיצבן אותי לראות עד כמה בחורות יכולות להיות עיוורות, טיפשות .....כאב לי חוסר האונים של ההורים ואני נהנית לראות סדרות טובות יותר....
ולאחרונה יש תוכניות תחקיר טובות ומעניינות.

RossieL

Active member
מוזיקה במקום מילים

אני לא מבינה רוסית אבל המוזיקה הזו, אם היא מלווה את הסידרה, כנראה שמדובר בסידרה מאד כואבת וחזקה, כזו שחודרת לך עמוק לתוך הקישקעס.
מדובר על סידרה טורקית במקור ששודרה בארץ בערוץ 9 [אז לא, לא ראיתי, כי כאמור, אני לא מבינה רוסית].

העלילה מתחילה בשנת 1520, ברגע שבו מקבל סולימאן הצעיר הודעה על מות אביו ועל הפיכתו לסולטן, והיא עוסקת במאורעות סביב כיסאו בארמון ובהרמון. 46 שנות שלטונו של הסולטן הם כר נרחב ליוצרי הסדרה: היא עוסקת בביסוס האימפריה העותמאנית ומתעכבת על יחסיו עם נשים, ובמיוחד עם השפחה אלכסנדרה, המתאסלמת בשבילו, משנה את שמה להורם, הופכת לאשתו רבת העוצמה.

נקרא מענין ומרתק, אם פעם ישודר באנגלית, מין הסתם אצפה בה.
תודה על ההמלצה

אנטוליו

New member
הסידרה אכן חזקה ומרתקת ואני מודה לגורל

שההני מבין רוסית. למרות שהסידרה מיועדת לדוברי טורקית - ברוסיה היא נחלה הצלחה מסחררת ואפשר למעשה בלי בעיות לצפות בכל הסידרה בדיבוב רוסי, כגון כאן בפרק מס' 2 על ההרמון בתוספת מוזיקת מבוא נפלאה שמתחילה בדקה ה-4:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=I3M8_Bncya0[/URL]
זו גם סידרה היסטורית ולרוסים היו הרבה התקלויות עם הטורקים ובמיוחד עם בעלי בריתם הטטרים מקרים שהיו פולשים כל הזמן לרוסיה וטובחים ברוסים או צדים אותם כמו חיות ומוכרים לעבדות בשווקים - כך הגיעה גם היורם או בשמה המקורי רוקסולנה לידי הסולטן. הנה חומר על הטטרים:
[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%27%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D[/URL]
והנה רוקסולנה המכשפה או המתקשרת מאתר על מגיה פרובידה בו היא מסבירה איך להפוך ליפה בעזרת מגיה ולחשים, מנטרות:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=FbB5ZtlbBOo[/URL]

וכאן השיר היפה ביותר מהסידרה ששרה ברוסית זמרת צועניה רדה ראי
,"טריטוריית האהבה":
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=R1IRtxbqLMQ[/URL]

dory141

New member
לא תודה, שומר נפשו ירחק

אני מעדיף לראות סדרות שיש בהן אפשרות לצחוק קצת במקום להתפלש במסכנות ובאומללות. איפה אתה חי וקראשינג הן כאלה. ושוב, כפי שאמרת, איש איש וטעמו.

למעלה