הרלדיקה

הרלדיקה

הרלדיקה, או "דגלנות" או "חקר שלטי-אבירים" היא תחום ידע מסובך ודי נשכח, אבל בעבר הייתה לו חשיבות רבה. באירופה התפתחו כללים סבוכים, שקבעו אילו צבעים, אילו צירופים ואילו דוגמאות יופיעו על שלטי האבירים, ומה המשמעות של כל אלה. במשחקי תפקידים העוסקים באבירים של ימי הביניים (פנדרגון למשל) יש לא פעם התייחסות קצרה לנושא, אבל התחום לכשעצמו מורכב עד מאוד. הרלדיקה כמובן לא חייבת להיות יחודית לאבירים - ניתן להתייחס גם לגווני החצאיות הסקוטיות (שמעידות על השבט) או לציורי-מגינים שבטיים כסוג של הרלדיקה. עד כמה יש חשיבות להרלדיקה בעולם המשחק שלכם? אני מניח שיש מי שפיתח מערכת כללים שלמה בנושא, או מי שכמוני רק הזכיר כמה כללי אצבע (אדום-לבן זה שילוב צבעים ששמור לבית המלוכה, נשר בצבע זהב מזוהה עם ממלכה מסויימת, וכו'). האם יש לכם דוגמאות למשמעויות וסמלים בהם עשיתם שימוש, או מה מייצגים צבעים או שילובי צבעים?

ogmios

New member
היה לי קטע משעשע עם הקבוצה הקודמת

באמפריה הברייטונית יש מערכת מסובכת למדי של סמלים וצבעים שמעולם לא טרחתי לכתוב, אבל החלטתי שהיא קיימת, ומסובכת מידי מכדי שמישהו יוכל להשתלט על כולה באופן ראוי. אחת המדויות החליטה לנצל את העובדה הזו והמציאה את עצמה מחדש בתור האביר רודלוף קוטל הענקים, שלחם לצידו של הלורד-המגן ג'ורדסון השלישי במלחמה הגדולה ההיא. כחלק מזכויות היתר של מעמד האבירים, הוא נהנה מהזכות לדרוש מחסה לו ולבני לוויתו (=שאר הקבוצה) למשך שלושה ימים ולילות בטירתו של כל לורד. זה עבד לא רע בכלל, עד שבטעות הוא מצא את עצמו בטירתו של הלורד-המגן גו'רדסון השלישי. את ההמשך אשאיר לדמיונכם.

ogmios

New member
הוא בילה כמה ימים טובים בכלא

ולבסוף אולץ לשאת את ביתו הממזרה של הלורד בתמורה לשתיקה בהסכמה שרודולף קוטל הענקים אכן לחם לצידו, מה שדה-פקטו קידם אותו למעמד של אביר ממש. כמובן שחלק מהאבירים האמיתיים שהחבורה נתקלה בהם, בפרט אלה שאכן לחמו לצידו של הלורד הטוב לא ממש אהבו את השקרן שעלה לגדולה.

דגלנות...

כמו האנשים האלו שהיו רצים לפני מכוניות עם דגלים אדומים... לפעמים נדמה לי ששיחקתי פנטזיה רק כדי שיהיה לי תירוץ "טוב" להתעסק בפרטים, כמו מה אורך השיער של בהמות המסע בעולם שלי, השפעת נהרות גדולים על מסחר, או דגלנות. לפני כמה שנים הרצתי קמפיין מו"ד בעולם שפיתחתי שהייתה לו שיטת דגלנות אבל שלא כל כך התבטאה במשחק. האחת, של ממלכה פיאודלית גדולה, הייתה מבוססת על שילוב של צבעים וצורות (חיות, חרבות ומגנים, שמש וכוכבים) כדי לסמל את בתי האצולה. הסמלים היו במקור סמלים של יחידות צבאיות, שנועדו להבהיר במהירות ליחידות אחרות מה הרכב היחידה ומה תפקידה: חרב סימלה חי"ר, נץ סימל את הקשתים, שמש סימלה את הפרשים, וכן הלאה, כאשר צבעים סימלו את ארצות המקור של היחידות. שנים רבות מאוחר יותר, כאשר כל היחידות הפכו להיות ממלכה אחת, הצבע והצורה שבסמל הצביעו על מקורו של בית האצולה והקרבה המשפחתית שלו לבתי אצולה אחרים. ממש לאחרונה סיימתי להריץ קמפיין מבוסס "שיר של אש וקרח". מי שקרא את הספרים מכיר שהמגנים של האבירים ובתי האצולה מתוארים, ויש להם חשיבות ברמת פיתוח הדמות. לדוגמא, הסמל של בית אחד הוא ענק בשרשראות. אביר שהוא בן ממזר של הבית הזה בחר כסמל דווקא ענק ללא שרשאות, "ענק פרא", ובכך מצהיר משהו על היחס שלו למשפחה שלו ומשפיע על היווצרות המוניטין שלו. דוגמא נוספת היא במקרה של יורש לשושלת המלוכה. הצבעים של שושלת המלוכה הם שחור ואדום; הוא בחר להניף דגל זהה בצורה, אך בצבעים של שחור ולבן, כדי לסמל התנתקות מההיסטוריה שלו והתחלה חדשה עם מקורות אחרים. במקרה אחד במשחק, הנפת דגל מסוים הייתה מוקד להרבה פוליטיקה: אחת הדמויות הובילה כוח צבאי השייך לבית אצולה, ולחצו עליה להניף את הדגל של בית האצולה ובכך להראות שהיא שולטת בו. מנגד, היו שחשבו שהיא צריכה להניף את הדגל הפרטי שלה, ולא לטעון לשליטה על הבית.

למעלה