הרכב לא מניע

הרכב לא מניע

שלום, השארתי אורות דלןקים בלילה. בבוקר הנעתי עם כבלים, נסעתי 10 דקות וכיביתי את האוטו. אחרי שעה באתי להניע שוב והרכב שוב לא מניע, אין סטרטר אין כלום. מה נראה לכם הבעיה?

חן 1111

Active member
המצבר שלך התרוקן

וכמו שכתבו, 10 דקות לא מספיק. צריך איזה שעה נסיעה או שתיכנס לחשמלאי שיטען לך אותו.

ניסיתי להניע שוב והכבלים נשרפו

מדובודר על אותם כבלים שכבר הניעו בעבר. נייתי עוד זוכ כבלים וגם הם נסשרפו. מה יכולה להיות הסיבה? החיבורים היות קינים זאת אומרת פלוס לפלוס ומינוס למינוס

enigo

New member
כנראה כבלים זולים. כאשר המצבר מרוקן הכבלים נדרשים להעביר זרם

חזק במיוחד, והם לא עמדו בזה.
אבל אני חייב לציין שזה מוזר מאוד - הנעתי (או ניסיתי להניע) גם כלי רכב גדולים, עם מצבר גדול וסטרטר חזק, עם כבלים זולים, והתוצאה היתה בדרך כלל שפשוט לא הצלחתי להניע, כי הם לא העבירו מספיק זרם. מעולם לא נתקלתי במצב שבו הכבל נשרף או נמס. אתה בטוח שחיברת נכון?

בטוח שחיברתי נכון.. מישהו אמר לי שיכול להיות שהמצבר "מקצר"

אשמח להמלצה על כבלים טובים...

enigo

New member
שווה לבדוק את מצב המצבר - יש לך מד מתח?

לא נתקלתי עדיין במצבר שההתנגדות הפנימית שלו ירדה לרמה כזו שהוא שרף כבלים (בדרך כלל הקצר הוא רק בתא אחד, לא בכולם), אבל תמיד יש פעם ראשונה.
אם יש לך מד מתח - בדוק מה המתח על הקטבים של המצבר כשהוא לא מחובר למצבר אחר. אם הוא מתחת ל-10.5V כנראה שיש בעיה כלשהי, ולא מדובר בסתם התרוקנות. אבל לא סביר שזה יקרה בדיוק כששכחת את האורות דולקים. מקריות גדולה מדי.

אין לי מד מתח אבל יש לי אנג'י - זו התראה שקיבלתי לאחרונה

בנוגע למצבר (מצ"ב).

אגב, שני זוגות כבלים נשרפו לי, לא אחד...

enigo

New member
זה מתח גבוה יחסית, כך שכנראה שהמצבר לא מקוצר. לא יודע מה

גרם לשריפת הכבלים, אבל העובדה שזה קרה עם שני סטים נפרדים מרמז שהתקלה לא בהם. אבל גם לא נראה לי שבמצבר. 10.9V זה מתח "תקין" למצבר מרוקן. יש מכוניות שאפילו מצליחות להניע במתח כזה, מניסיון.
&nbsp

חן 1111

Active member
גם אני לא נתקלתי במקרים שכבלים נשרפו, אבל שמתי לב

שהם מתחממים מאוד, וכמובן שגם לא הצלחתי להתניע.

enigo

New member
כן, נתקלתי בכבלים שהתחממו לטמ' שהיתה לא נעימה למגע

אבל זה אומר סביב 50-60 מעלות. לא היה מדובר בטמפרטורה שגרמה כוויה מידית - ובטח לא משהו ששורף/מתיך פלסטיק.

the annonymous

New member
אני שרפתי כבלים

לא ברמה של הידלקות או קיצור אבל ברמה של עשן מהבידוד שלהם כשניסיתי להניע מלגזה.
&nbsp
הגרך הנכונה להניע רכב עם כבלים דקים (ועם כבלים בכלל) זה לחבר אותם, להניע את הרכב התורם, להמתין כמה דקות (כמה שיותר יותר טוב) לטעינת המצבר המרוקן ורק אז לנסות להניע (בלי לנתק את הכבלים כמובן).

חן 1111

Active member
רוב הכבלים הזולים בשוק הם דקים מדי.

תקנה כבלים טובים. קשה להמליץ. אני ייצרתי לבד מכבלים של ריתוך. רק ככה אני בטוח שהם בסדר. אני מניח שאם תקנה את הכי עבים ויקרים, אלה שכתוב עליהם שהם מיועדים למשאיות, אז הם יהיו מספיק טובים לרכב פרטי.
והרכב שמספק את הזרם צריך להיות עם מנוע עובד. ככה תקבל עוד קצת מתח.

xrlmike

New member
תיקון קל - ברגע ההתנעה הרכב המספק צריך להיות מכובה

כדי למנוע פגיעה באלקטרוניקה שלו.
חבר כבלים אפשר למצבר המרוקן להתמלא מעט מרכב מספק שמנועו עובד, כבה את הרכב המספק ותניע. נתק את הכבלים וסע לשלום
&nbsp
http://www.pagosh.co.il/useful-information/mazber.php
&nbsp
http://www.kamash.co.il/a107-he/התנעה_עם_כבלים.aspx
&nbsp
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3958358,00.html

enigo

New member
מכיר את הטענה הזו, מעולם

לא נתקלתי במקרה שבו נגרם נזק. מצד שני, יצא לי כבר להיתקל במקרים שבהם רכב כבוי פשוט לא הצליח להניע את הרכב עם המצבר הריק.

the annonymous

New member
טענה נפוצה אבל נשמעת כמו כסת"ח

אם האלקטרוניקה של הרכב יכולה להיפגע מקפיצת מתח בזמן ההנעה אז היא היתה נפגעת בכל הנעה. את האלקטרוניקה לא מעניין אם מה שגרם לקפיצה זה הרכב עצמו או גורם חיצוני.

xrlmike

New member
יכול להיות שזה כסת"ח לא הייתי רוצה לבדוק זאת במיוחד על מישהו

שבא לעזור לי
בזמן הנעה הזרם גבוה משמעותית מזה שמספק האלטרנטור ולכן רכב כבוי או דלוק לא ישנה ליכולת ההתנעה, במוסכים משתמשים במצבר טעון שלא מחובר לשום רכב לצורך הזה.
טעינה מקדימה ע"י רכב מונע בהחלט תשפיע על יכולת ההנעה אם המצבר ממש ריק.
&nbsp
מבדיקה מדגמית של ספר רכב של שתי מכוניות אין דרישה כזו אבל יש דרישה ששתי המכוניות יהיו מכובות בזמן החיבור הראשוני וגם זה צריך להתבצע בסדר בטיחותי: קודם פלוס (מכיוון שיש הרבה מינוס שהכבל של הפלוס יכול לגעת בו בטעות בדרך) וחיבור המינוס ברכב עם המצבר הריק לא למצבר עצמו אלא לנקודה על המנוע (אוזן הרמה לדוגמא) כדי למנוע מצב שבו הניצוץ שבד"כ קורה בזמן חיבור זה ידליק גזים שאולי נפלטו מהמצבר

enigo

New member
המתח שמספק האלטרנטור מעט גבוה יותר מזה של המצבר. יכול להיות

שזה מה שעושה את ההבדל.

xrlmike

New member
מתח מעט גבוה יותר שתלוי בזרם ללא גיבוי מצבר

לא ישנה כלום כשהמתנע מושך מעל מאה אמפרים בהתנעה ברכב פרטי, אם תמדוד את המתח בכמה שניות שהמתנע פועל הוא יורד למה שהמצברים נותנים
הניסיון שזה עוזר נובע מכך שבין הניסיונות ועד ש , האלטרנטור מספיק לטעון את המצבר המרוקן מעט מה שהרבה פעמים מספיק כדי לעשות את ההבדל במיוחד עם כבלי התנעה דקים מידי שמפריעים למצבר התקין לספק את מלוא הזרם\מתח שהמתנע דורש
עובדה שמצבר טעון וכבלים טובים משמשים מוסכים להתניע רכבים חופשי בלי המתח הנוסף
&nbsp

enigo

New member
בדרך כלל במוסכים המצבר רק חצי ריק, ולא לגמרי

מניסיון שלי, ביותר ממקרה אחד - רכב כבוי לא הצליח להניע (רכב עם מנוע גדול, יש לציין), וברגע שהניעו אותו, כן הצליח להניע.
מכאן והלאה - שכל אחד יפתח תאוריה על למה איך ומדוע. אני רק מביא את הניסיון שלי.

למעלה