הרכבת שרוול

egrol1

New member
הרכבת שרוול

שלום, אני ציכה לחבר שרוול לחולצה. את השרוול כבר יצרתי וחיברתי את האותו לעיגול, וכעת עלי להרכיבו לחולצה האם עלי לחבר פשוט את שני החלקים, או שיש טכניקה מיוחדת? מהיכן להתחיל - מהחיבור מתחת הבית-שחי או מהחלק העליון של הכתף. מדובר בשרוול חצי רגלן, טיפה נפוח. תודה רבה.

maybesure

New member
בשיטה שאני למדתי

קודם מחברים אותו לחולצה ורק אח"כ סוגרים אותו ל"עיגול". השלבים הםן: כתף קדמית לכתף אחורית בשני הצדדים, אח"כ כל שרוול לחולצה, מחברת קודם את ראש השרוול לחלק העליון של הכתף ומתאימה לפי הסימונים. ואח"כ את כל השאר מתפר צדי החולצה ועד לסיום השרוול.

לפי מה שהבנתי צורת התפירה הזו מתאימה לטי שרטס

וכן לחולצה מכופתרת... לג'קטים ומעילים הבנתי שעדיף קודם לסגור את תפר הצד בבגד ובשרוול ומחברים "גלילים" ולא על שטוח

lirola

New member
סליחה, אני ממהרת היום ללחוץ על האנטר

כי הוא שמוט, אין לו מילוי, חולצות כאלה, תופרים בלי לסגור קודם את תפר הצד. לפי הידוע לי.

שרוולים שמרכיבים כשתפר הצד פתוח:

רגלן כתף שמוטה טי שירט בכל מקרה מתחילים לחבר מתפר הצד, זה שמתחת בית השחי, ממשיכים לחיבור לכתף וחוזרים לתפר הצד. מה זה חצי רגלן?

שש שבע

New member
תמיד יוצא יותר יפה כשמחברים סגור

אבל כמו אלה שציינת פשוטט יותר קל פתוח...

שש שבע

New member
וסגור פוגם בצורה?

רק למי שלא יודע לעבוד. הכי יפה יוצא סגור, אבל לפעמים יותר נח לעבוד על פתוח כמו בשרוול קטן או בסריג..

egrol1

New member
הרכבת שרוול - תודה רבה לכלום

מה שעשיתי בסוף היה: חיבור חלק קידמי לאחורי בשרוול - ליצירת גליל ואת הגליל חיברתי לגוף החולצה - הכל מהכתף לכיוון בית השחי. התוצאה היצה מושלמת ומשמחת, תודה רבה.

שש שבע

New member
ממוש תופרים מבית השחי דרך הכתף לבית השחי

בכתף לא עושים חיבור, זה חיב להיות קו רציף ונקי.

למעלה