הרכבת פאזלים גיל 3

ישאומש

New member
הרכבת פאזלים גיל 3

הילדה שלי אוטוטו בת 3 לא אוהבת פאזלים, היא מתחילה להרכיב וכשזה לא הולך לה היא מתייאשת ועוזבת. ניסיתי לשבת איתה מס' פעמים על אותו פאזל, גם על פאזלים אחרים ו...כלום . מה עושים ? האם זה משהו שיבוא ממנה ?( להרכיב פאזל לבד ) האם מרפאה בעיסוק יכול לעזור לה ?

y o l u

New member
גם אני לא אוהב פאזלים ../images/Emo3.gif

לפני שדנים בשאלות שאת מעלה, נראה לי שחשוב לבדוק למה כל כך חשוב לך שהיא תרכיב פאזלים. הרי הרכבת פאזל אינה מיומנות שחשוב שביתך תרכוש על מנת שתוכל לתפקד ביומיום (כך נדמה לי), כמו להתלבש, לאכול, לנהל שיחה וכו'. אני בטוח שהיא תוכל לחיות חיים מלאים ומאושרים גם מבלי לדעת להרכיב פאזל. ילדים, כמו אנשים מבוגרים, הם בעלי נטיות לב שונות. היכולת לשחק היא החשובה, בעיני, ופחות במה משחקים. מה שכן חשוב הוא לברר מה המקור לחוסר רצונה, מתוך הנחה כי אם יש מרכיב תפקוד מסוים שבו יש קושי, הוא ישליך, בנוסף להרכבת פאזל, גם על תחומים נוספים, הדורשים יכולות ומיומנויות דומות. כמובן, שבנוסף לכך חשוב שהמטלה תהיה תואמת ליכולת, לא קלה מידי (כי אז אין אתגר) אך גם לא מתסכלת מידי (כי אז חווים כשלון ותסכול ואת זה אף אחד מאיתנו לא רוצה להרגיש). מרפא/ה בעיסוק יכול/ה לסייע באיתור הקושי, שמהווה את המקור לבעיה, בין אם הוא באדם עצמו ובין אם בסביבה (כמו, לדוגמא, מטלה קשה מידי לשלב ההתפתחותי). כך, לדוגמא, הרכבת פאזל דורשת תיאום עין- יד, יכולת לאנליזה וסינטזה, יכולת לשאת תסכול, מניפולציה של האצבעות ועוד. אבל, שוב, לפני כל זה, הייתי שואל האם לביתך חשוב להצליח להרכיב פאזלים ("כל הילדים בגן מרכיבים פאזלים ורק אני לא"
) או שזה חשוב לך ("הילדה של הפרידמנים כבר מרכיבה פאזלים של 4000 חלקים"
). האם זה הדבר היחיד שמפריע לך בתפקוד שלה? האם עם משימות אחרות היא מתמודדת ולא מתייאשת בקלות? ועוד דבר קטן- נראה לי שילדים "מריחים" מהר מאוד אם המשחק הופך למבחן... כל טוב ובהצלחה.

ישאומש

New member
תשובה יפה באמת

ארוכה ומנוסחת היטב. לא ציפיתי. תודה. אז , עם משימות אחרות היא די מתייאשת בקלות או שהיא מתעצבנת ועוזבת את זה או שהיא באה אליי מהר מהר ואני עוזרת לה. זה גם הנושא של "הילדה של הפרידמנים מרכיבה פאזל של 4000 חלקים...." אבל כמובן שזה לא העיקר, מה שחשוב לי בעניין הפאזל כדוגמא טובה, זה עניין הסבלנות באמת, וכן כל מה שציינת...., זה חשוב בעיניי כמו:ילד שהולך , ילד שזוחל, ילד שיודע לשתות מכוס וכו'. זה מיומנות חשובה בעיניי ואם ילד לא עושה אותה מרצונו זה אומר בעיה, או שמא אני טועה ???

y o l u

New member
סבלנות ../images/Emo11.gif

למה את מתכוונת במשימות אחרות? האם את מתכוונת שהרכבת פאזל היא מיומנות חשובה עבורך או עצם הסבלנות עצמה, ללא קשר למה? אם אני מבין אותך נכון, אז מה שבעצם מפריע לך זה שהיא "מרימה ידיים" בקלות. אולי כדאי לנסות ולזהות מול אילו משימות זה קורה ובאילו תנאים. האם במצבים בהם עליה לפתור בעיות? האם מול משימות עם שלב אחד שחוזר על עצמו (כמו הכנסת מטבעות לקופסא) או רק מול משימות רב שלביות עם רצף קבוע מראש (כמו להתלבש, לדוגמא)? ואולי אנחנו מדברים על יכולתה לשאת תסכול. מה קורה אם את לא בסביבה? האם היא פונה לעזרה של אחרים גם כן? האם גם אז היא זונחת את המשימה או שהיא מוצאת פתרונות אחרים? שווה לבדוק מה קורה בגן, כשילדים אחרים במחיצתה. איזו השפעה יש לזה עליה? מה הגננת אומרת? האם היא מאבדת סבלנות במשימות רק כשהן באות כדרישה מהסביבה או גם במשימות שהיא יוזמת בעצמה? ולא פחות (אם לא יותר) חשוב- למה כן יש לה סבלנות? מה היא אוהבת לעשות? במה היא טובה? מקווה שלא סיבכתי עוד יותר.

פרינה

New member
yolu "עושה לנו בית ספר"!

הקשיבו הקשיבו בנות ובנים! יולו נותן דוגמה מאלפת של מיקוד הבעיה, הפרדת העיקר מהטפל, שיחה עניינית אבל בגובה העיניים, הסתכלות רחבה ומקיפה ובכלל, מקצועיות א'-א'. יישר כוח יולו!! (בלי אף טיפת ציניות.)

יולו ...

מי יתן ונשמע אותך שוב ושוב ושוב ... כתבתי לך "חיזוק חיובי" עם כוס גזוז אבל הוא נמחק ! תשובתך היתה מעולה. תודה

למעלה