הרכבת מתכון

טיפ_טיפ

New member
הרכבת מתכון../images/Emo53.gif

שלום לכולן אני צריכה עזרה במתכון. אני רוצה לבקש מהאחראי מטבח בעבודה לשדרג את הירקות המבושלים שהם מגישים ב"פינה הבריאה". הירקות שהם שמים היום הם: כרוב, בצל, קולרבי, קישוא והתיבול מזעזע והטעם יוצא כמעט מר. בחלק מהפעמים הם מוסיפים כוסברה ואז בכלל כל העסק מקבל טעם בלתי נסבל. הירקות שזמינים להם תמיד: בצל, כרוב, קישוא, גמבה, גזר הירקות שלא תמיד בנמצא: שעועית ירוקה/צהובה, כרובית, בטטה. אני צריכה רעיון לטיבול פשוט וזול שאפשר לטבל בו את הירקות כך שיתבשלו ויקבלו טעם סביר.

רותי410

New member
טיפ-טיפ, אני לא יודעת אילו תבלינים מוכנים יש

להם, אבל התיבול הפשוט ביותר והטעים זה מלח ופלפל שחור וכמון. זה בדרך כלל עושה את העבודה. אם הם קונים תערובות מוכנות, חוואיג' למרק מוסיף המון. אם רוצים, אפשר להוסיף גם פפריקה מתוקה/חריפה, אבל ממש לא צריך את זה. מלח וחוואיג' למרק - ואתם מסודרים.

טיפ_טיפ

New member
תודה רותי!

הדפסתי את רשימת הירקות על דף ולמטה הוספתי את השורה "התיבול : מלח ופלפל שחור וכמון." האחראי מטבח אמר שהם יבדקו את זה מחר אני הולכת להציק לו שוב

טיפ_טיפ

New member
רותי, עשית לי חשק למרק עם חוואיג'

הנה הירקות (יש לי גם תפו"א, שמיר+פטרו', ופפריקה) אפשר הנחיות מה לעשות?
ועוד משהו - האם אפשר לאפות את הירקות בתנור עם חוואיג'? ואם כן, איך?

רותי410

New member
הי, טיפ טיפ, שאלתי

עכשיו חברה שיותר מומחית ממני והיא אומרת כך: מרק ירקות את מכינה כמו כל מרק ירקות ומוסיפה תיבול של חוואייג'. היא מכינה כך: חותכת בטטה, קישואים, תפו''א, כרובית - מה שיש - חותכת גם ראש בצל בינוני - הכול לריבועים קטנים. מרתיחה במים, מנמיכה להבה ומוסיפה כורכום, פפריקה ומעט אבקת מרק. אם את אוהבת - את יכולה להוסיף מעט רסק או עגבניה קטנה מגורדת. מבשלת כשעה, וחמש דקות לפני תום הבישול מתבלת בחוואייג'. וכמובן, אפשר לתבל גם ירקות בתנור בחוואייג'. מושחת עליהם שמן זית וזורה חוואייג ואבקת מרק או מלח. ואם את רוצה - גם פפריקה, כמון וכו'. בתיאבון

טיפ_טיפ

New member
רותי, אין כמוך../images/Emo24.gif

שאלה בקשר למרק, כמה חוואייג' להוסיף? כף? כפית? אין לי מושג עד כמה הטעם דומיננטי.

רותי410

New member
הטעם די דומיננטי. תתחילי עם כפית שטוחה ותראי

איך הטעם מבחינתך. אם את אוהבת חריף יותר, תוסיפי עוד כפית או חצי כפית. אני, למשל, מאוד אוהבת מתובל, אז אני מוסיפה כף די גדושה. אבל כשאני מכינה גם למי שלא כל כך אוהבים מתובל, אני שמה שלושת רבעי כף מחוקה. תלוי גם לכמה סועדים את מכינה.

למעלה