הרכבת הממשלה

דה נטו

New member
הרכבת הממשלה

סליחה על הבורות (אני באמת מתביישת), אבל הילדים התחילו לשאול שאלות ואני מוצאת את עצמי חסרת אונים. זקוקה שיעשו לי קצת סדר: אם נתניהו לא מצליח עד הלילה להרכיב קואליציה - מעבירים את האפשרות להרצוג? אוטומטית? ואם גם הרצוג לא מצליח - בחירות? או שנותנים לאחד שלישי? ולמה בעצם? אם יצאו לעוד בחירות התוצאות צפויות להשתנות? ולמה נותנים (אם זה המצב) רק לשני אנשים הזדמנות, למה לא ממשיכים עם הרשימה? ולמה (אם בכלל) לתת להרצוג הזדמנות, אם מלכתחילה סיכוייו היו נמוכים יותר, איך זה פתאום אמור להצליח?
סליחה על המתקפה, פתאום אני מצטערת שלא הקשבתי בשיעורי אזרחות

בעצם יש לו עוד שבוע

הלילה הוא אמור לאמר לנשיא אם יש לו קואליציה.
הוא לא חייב להגיד מי ומי בקואליציה.

תיאורטית, הוא יכול לאמר היום שיש לו קואליציה - אבל להמשיך במשא ומתן עוד כמה ימים.
רק בעוד שבוע תהיה הצבעה בכנסת, ורק אז יראו אם אכן יש לו רוב.

אם הוא יאמר שאין לו - הנשיא אמור להטיל את האפשרות להקים קואליציה על כל אחד מחברי הכנסת.
הוא אפילו יכול להחליט שלביבי יש בעיה אישית, אבל הליכוד הסיעה הכי גדולה - ולכן להטיל את התפקיד על חבר כנסת אחר מהליכוד.

על מי הוא יטיל? הוא כנראה יזמין אליו לשיחות כמה חברי כנסת מסיעות שונות, ועל סמך מה שיאמרו לו - יחליט למי יש הסיכוי הכי גדול.

אני לא יודעת מה יקרה אם גם בהזדמנות השניה לא יצליחו.
אבל אולי זה אומר שבאמת צריך לחזור לבחירות, כי העם בחר קונסטלציה בלתי אפשרית וצריך לתת לעם לחשוב שוב

דה נטו

New member
תודה

ואם הוא יטיל על חבר אחר מהליכוד והוא יצליח, אז נתניהו עדיין יהיה ראש הממשלה, נכון?

למעלה