הרי אילת

kant2006

New member
הרי אילת

אני מגיע לאילת באמצע השבוע הבא. אני מתכנן בינתיים רק יום טיול אחד. אני מחפש מסלול טוב וממצה שיכול להשאיר טעם של עוד למי שלא טייל יותר מדי בחייו באיזור (פעמיים בערך). בדקתי בשאלות של אחרים ואני לא כל כך יודע מאיפה להתחיל... אני מחפש מסלול ליום אחד (בערב אני חוזר לאילת), מבחינתי יכול להיות מאתגר, רק שלא יהיו בו גבהים גבוהים מדי. חוץ מזה, אני אסתדר עם מפה 1:100,000? תודה רבה!

אסף י 1

New member
הרי אילת

לא כדאי לנסוע ללא מפת סימון שבילים. רוב המסלולים באזור משלבים הפרשי גובה מרשימים, כך שאם אתה סובל מפחד גבהים, צריך לבחור בקפדנות את המסלול. לדעתי למטייל לא מנוסה, ובהעדר מפה, פארק תמנע יכול לספק מענה לא רע לאיזור. הוא יפה, יש מסלולים נקודתיים או ארוכים יותר. חלקם אפילו אתגריים. עוד מידע תוכל למצוא במאמרי הפורום, חלקו בשרשורים שלי.

חנרוסו

New member
ללא ספק,המקטע האחרון של שביל ישראל!

התחלה:כביש 12,ליד הר יואש(אפשר להגיע עם מונית) בין לבין:עלייה לתצפית יפה על הר יואש,הליכה על מצוק עם אחד הנופים היפים בארץ(נחל גישרון),ירידה בחבלים לנחל יואש(או לחילופין לצד השני לנחל גישרון-אבל אז זה כרוך במעבר של פרסה שעוברת 200 מטר את הגבול עם מצריים -שמעתי שמדהים שם-אבל לא ניסיתי(אני חייל והחלטתי שלא שווה להסתכן ביומיים של מחבוש מצרי)),התחברות לנחל גישרון המדהים,מעלה גישרון והר רחבעם ההזוי,מעלה בולבוסים,הר צפחות-עם נוף עוצר נשימה. סיום:מלון הנסיכה או חוף המגדלור:תלוי עם איזה שביל אתם יורדים מהר צפחות(או באיזה חוף בא לכם לסיים את הטיול). משך המסלול לפי מיטב זיכרוני הוא משהו כמו 7-8 שעות ולכן מומלץ לא להתחיל אותו אחרי 8 בבוקר. מבחינת קושי:הייתי נותן לו קושי בינוני +. תיהנו

למעלה