הריקוד שלי

אילה.

New member
הריקוד שלי

לפעמים אני שמחה, מרגישה את זה ככה בערך ממרכז הבטן ולמעלה, ואז אני רוצה לשים מוסיקת טראנס, להתחבר לשטקר ולרקוד את הנרגשוּת הזאת עד דק... לפעמים אני עצובה, וזה בדרך כלל ממלא את חלל הבטן כולו, ואז אני רוצה לשים לי מוסיקה שקטה, ולנוע לצליליה ברוך... ברכות... ולתת לדמעות לרדת להן ולהוסיף לה צלילים... לפעמים אני חשה פחד, או ייאוש, וזה בדרך כלל מסביב ללב ועולה אל הראש, ואז אני רוצה שמישהו ייקח אותי ביד אל מרכז החדר ויוביל אותי בריקוד מחובק, ואני ארקוד בצמוד אליו, אתאים את עצמי אליו, כי עכשיו אין לי כל כך את עצמי וזה הזמן שלי לסמוך על חבר... לפעמים אני עצבנית וכועסת, וזה בדרך כלל מסביב לגרון, ואז אני רוצה לשים מוסיקה קצבית וקולנית ובעיקר לקפוץ לצליליה, להרגיש את הקונטרה של הקרקע בגוף ואפילו... כןכן... אני אפילו יכולה לצעוק ולצרוח בתוך המוסיקה... מוסתרת בתוך קולניותה... לפעמים אני אוהבת, וזה ממלא לי את כל הגוף ומרחיב את הלב, ואז אני רוצה לשים מוסיקה קצבית-אך-ידידותית ולנוע במעגלים ובידיים פרושות לצדדים... כמו ב"ווירלינג" אבל פחות... לחייך לכל מי שסביבי ולסחוף איתי את כל העולם... ואז אני מרגישה מועצמת ומעצימה... ולפעמים, כשאני רוצה לעשות את כל זה, אני גם באמת עושה... ואז... אז הכול נראה אחרת. יפה יותר. כאילו יש לו, לריקוד שלי, את הכוח לאזן. כאילו דרך הריקוד אני מתחברת לגוף ודרך הגוף, אני חוזרת הביתה, לעצמי. ולפעמים לפעמים, כשאני מרגישה באמת בטוחה, לרגעי רגעים, אני פתאום שוכחת את עצמי ואז אני כבר לא רוקדת את הריקוד שלי... אלא הוא שרוקד אותי. אילה בדיאלוג מתמיד עם הריקוד של החיים...

מה שתארת זה... ../images/Emo22.gif

היי אילה!!! מה שתארת הוא תרפייה בעזרת תנועה,ריקוד ומוסיקה. שאלה: צלילי נבל איכן בגופך את שומעת אותם? תופים נקישות תיפוף איכן תשמעי אותן? מחכה לתשובות. הרבה אור מיכל.

תיפוף..תופים

תמיד בבטן. קודם כל שם. משם יוצא הקצב שמרקיד את כל הגוף. והנשמה.. אחת שרוקדת כמעט כל יום

אילה.

New member
לאלא מיכל...

מה שתיארתי זה את הבפנוכו שלי, את ההבנה שלי ואת האינטרפרטציה שלי ביחס לתנועה של הגוף, שאני - ועוד כמה אנשים - קוראים לה ריקוד... מה שכתוב שם למעלה מתחיל בי ונגמר בי, לא לקוח משום מקום חיצוני ולא בא לרפא אף אחד ושום דבר, לפחות לא באופן פעיל. התרומה היחידה שלו יכולה להיות רק אם יבוא מישהו ויציץ פנימה וימצא שם את עצמו וייקח לו משהו לחייו שלו... הפירוש שאני מבינה מכאן שאת נותנת לזה הוא של תרפיה מסוימת, כזאת או אחרת... וזה, יקירתי, כבר שלך. ובאשר לשאלות ששאלת... אם התכוונת לשאול איפה בגוף אני שומעת את הכלים שהזכרת, הרי שאת התופים אני שומעת בבטן, בזה אני בטוחה. התופים קרובים אליי יחסית, חיים איתי בביתי, אני אוהבת אותם ולפעמים אף מכה בהם... אבל נבל... המממממ... נבל לא יצא לי לשמוע כבר הרבה הרבה זמן, אז קשה לי לשייך אותו למקום כזה או אחר... ולמה את שואלת? יש משהו שאת רוצה להגיד על זה? אז יאללה, שוטי.
אילה ב"כוננות ספיגה"...

אלדד-ב

New member
ביטוי עצמי או תרפיה ?

נהניתי לקרוא את דברייך, אילה... לפי מה שתיארת את מבטאת עצמך, רגשותייך, תחושותייך, בעזרת ריקוד. הריקוד מאזן אותך, מאפשר לך לזרום, ובכך האם אין הוא כלי תרפיה ? בואי נאמר, תרפיה שלא במודע.... את מגיעה לאיזון אנרגטי, לאיזון מערכתי ובכך מונעת חוסר איזון שעלול לבוא לידי ביטוי פיסי או רוחני כשברון לב, כאב, מחלה, או מה שלא יהיה... בכל מקרה, אני חושב שהביטוי העצמי קשור לאיזון אנרגטי. ושכלים לביטוי (כמו ריקוד, נגינה, ריצה וכו..) הם גם כלים תרפיים. מה את אומרת?! אלדד.

אילה , הצלחת להרקיד אותי...

אילה יקרה, התחברתי אל הריקודים שבאמצעותם את מרקידה את נשמתך... הצלחת לעורר לריקודים האלה גם את נשמתי... ועל כך תודה לך, פרי מגדים.

למעלה