כן ולא
בהריון לא הייתי מתחילה את התזונה הנכונה לאנדו באופן נוקשה. ממש לא. זה מסוכן פשוט בגלל שזה שינוי קיצוני, סביר להניח שתרדי במשקל, בהתחלה נוצרים חסרים בברזל וויטמינים ולוקח זמן עד שלומדים מה לאכול כדיי לספק לגוף את כל מה שהוא צריך.
אבל - כן אפשר לעשות שינויים מסויימים. לא להוריד דברים, אלא להוסיף דברים.
למשל - לשלב יותר פירות, ירקות, אגוזים... נניח לאכול סלט פירות עם אגוזים לארוחת בוקר (או אפילו כקינוח). או לאכול שיבולת שועל עם בננה, צימוקים, קוקוס...
לאכול דגים ועוף יותר מאשר בשר אדום - למשל ארוחה של דג, אורז וירק או עוף, תפוחי אדמה/בטטה וירק... וכו'.
לשלב קטניות חומוס, שעועית וכו' בסלטים ותבשילים. באופן כללי להוסיף סלט או ירק מתי שאפשר.
לשתות פחות קפה (ממילא זו ההמלצה בהריון), במקום מתוק לאכול פירות יבשים או משהו כזה.
להחליף יוגורט ממותק ביוגורט טבעי ביו.
אלו דברים בריאים ולא באמת שינוי קיצוני. כל דבר בריא שתוסיפי לתפריט בסופו של דבר יוריד מהכמות של משהו פחות בריא שהיית אוכלת.
לגבי לחם, ביצים, מוצרי חלב, בשר וכו' (מהם מומלץ להמנע בדיאטת האנדו)- לא הייתי נמנעת לגמרי בשלב זה. פשוט מפחיתה - נאמר מוותרת על קוראסון או גלידה, אבל כן אוכלת פרוסת לחם עם גבינה. אפשר להחליף פסטה רגילה בפסטה מתירס שהיא בסדר לאנדו ואין בהחלפה הזו משהו שיפגע בהריון.
גם שינויים קטנים יכולים לעזור. אז ההמלצה שלי היא לא להמנע מכלום, אבל לבחור באופציות הטובות יותר.
הריון זה לא זמן טוב לדיאטה. בטח לא לדיאטה דרסטית כדוגמאת דיאטת האנדו.
אבל אני חושבת שהשינויים הקטנים האלו יכולים להועיל ולא יזיקו.
תמיד אפשר לפנות לדיאטנית. חשוב שזו תהיה דיאטנית שמכירה את דיאטת האנדו (לי דיאטנית רגילה בקופה פשוט אמרה שהדיאטה לא בריאה כי אין בה מוצרי חלב וכו' אז שהיא נגד והיא לא יכולה לעזור לי). ושוב, נראה לי שכדאי לעשות את זה אחרי ההריון כי גם דיאטנית שמבינה באנדו סביר שממש לא תמליץ על שינוי דרסטי כרגע.
ליאת.