הריון

מצב
הנושא נעול.

אסתיניק

New member
הריון

הריון
מהן זכויותי בעבודה כאשה הרה? הבנתי שמגיע לי מס' שעות מסויים לבדיקות כון שמחודש חמישי אסור לי לעבוד שעות נוספות. תודה.

Charlotte Chamb

New member
היעדרות בעת הריון

הריון
מהן זכויותי בעבודה כאשה הרה? הבנתי שמגיע לי מס' שעות מסויים לבדיקות כון שמחודש חמישי אסור לי לעבוד שעות נוספות. תודה.
היעדרות בעת הריון
יש חשיבות למקום בו את עובדת. יחד עם זאת - זה מה שקובע החוק לעניין היעדרות מהעבודה: רשאית עובדת להיעדר מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה, לשם פיקוח רפואי במשך חודשי ההריון ובדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון הנעשים על ידי רופא נשים או הנעשים בתחנה לבריאות האם והילד שאישר משרד הבריאות (להלן - התחנה), לרבות בדיקות שגרתיות כאמור הנערכות מחוץ לתחנה על-פי הפניית התחנה. (2) תקופת ההיעדרות מהעבודה כאמור בפסקה (1) לא תעלה על אחת מאלה: (א) לגבי אשה העובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה, יותר מארבע שעות ביום - 40 שעות במשך חודשי הריונה; (ב) לגבי העובדת עד ארבע שעות ביום, שבוע עבודה מלא כנהוג במקום עבודתה - 20 שעות במשך חודשי הריונה. עבודה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית ועבודת לילה (א) עובדת שהיא בחודש החמישי להריונה תודיע על כך למעבידה, ומשעשתה כן, או משנודע על כך למעביד בדרך אחרת, לא יעבידנה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית מהחודש החמישי להריון ואילך (ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), רשאי מעביד להעביד עובדת בהריון, בשעות נוספות, אם העובדת הסכימה לכך בכתב ומסרה למעבידה אישור רפואי של רופא מומחה ביילוד ובגינקולוגיה, כי אין מניעה להעבידה בשעות נוספות, ובכפוף לתנאי האישור.

מצב
הנושא נעול.
למעלה