הריון

סיגל ה9

New member
הריון

במהלך שנים של טיפולי פוריות ולאחר מספר הפלות בשלבים מוקדמים מאד עברתי בדיקות דם שהעלו- RF מאד גבוה (370), אנטיקרדיולפין מעט מוגבר ,C3 מעט מוגבר,בטא 2 גליקופרוטאין-מוגבר, LAC -moderate (אבל ללא סימנים ללופו!), ANA חיובי בכייל 1:40. נוגדני אנטי ד.נ.א , RO, LA -תקינים. אובחנתי כבעלת APLA ואני מקבלת קלקסן. כרגע נקלט הריון
ואני בשבוע 6. אני סובלת מהזעות לילה מאד חזקות שליוו אותי בתקופת הטיפולים ועושה רושם שמתגברים כעת. (כמו כן לאחר החזרת העוברים לרחם התעוררו כאבי פרקים מהם אני סובלת לעיתים אך חלפו עם התחלת לקיחת הקלקסן). אני מאד מוטרדת מתופעת ההזעות החזקות המופיעות רק בלילה. אגב -TSH תקין. האם יש להזעות אלה קשר לבדיקות שציינתי,לבעיות ה- APLA או לראומטיזם? חיפשתי חומר באינטרנט והזעות כאלה הוזכרו בהקשר של מחלות זיהומיות. האם APLA נחשבת מחלה זיהומית? אני אובדת עיצות כי ההריון הזה יקר מאד, רופא המשפחה לא יודע להתייחס לתסמינים האלה, הראומטולוג שמכיר את המקרה שלי בחו"ל ועוד אין לי רופא מעקב להריון. האם מוכרים לך תופעות כאלה בהקשר לכל הבעיות שהזכרתי? תודה מראש על כל עזרה.

הריון

לסיגל מזל טוב על ההריון ! הטיפול בAPLA כולל בדרך כלל שילוב של CLEXANE ו ASPIRIN - אין הזעות לילה בהקשר הזה או בהקר הראמטולוגי- אני מניחה שזה קשור לשינויים הורמונלים של ההריון ללא משמעות אחרת. אין סיבה להילחץ וכדאי להתיעץ בהמשך עם הגינקולוג שמכיר אותך

למעלה