הריון

שירת חן

New member
הריון

האמת, נשבר לי כבר מהטיפול הרפואי בצבא.

אני קצינה בכירה, הרבה שנים במערכת ועדיין לא הצלחתי להתרגל, להסתגל ולמצוא את הדרך לפעול מול גורמיה רפואה בצה"ל.

למזלי עד היום לא באמת נזקקתי להם אז היה לי פחות בעייתי.

אולי יש כאן חכמים ומנוסים ממני שיוכלו לסייע (בעיקר חכמות ומנוסות).

אני בהריון בשעה טובה ובמזל טוב.

כל נושא מעקב ההריון והבדיקות ההכרחיות דרך צה"ל הוא פשוט סיוט.

ניסיונות לקבוע תור למעקב הריון או כל בדיקה במרכז לבריאות האישה בצריפין או בבי"ח מתקבלות בתורים לא הגיוניים של עוד חודש, כשחלק מהבדיקות מחוייבות להתבצע בזמן הקרוב (ישנן בדיקות, כידוע לכן, שנדרש לבצע אותן בשבועות מסויימים) ועל כך יש לחיילת הלא סימפטית מהצד השני להשיב "אין מה לעשות עם זה".

גם כשכבר הצלחתי להגיע לרופא, בשבוע דיי מתקדם כבר, הוא נתן לי הפניות לבית חולים אזרחי לביצוע שקיפות עורפית וסקר ביוכימי וכשהתקשרתי לבית החולים להזמין תור הסתבר שבבית החולים הזה בכלל לא מבצעים את הבדיקות הללו!
הוא גם אמר לי "אני ממליץ לך לעשות הכל פרטי", באמת תודה, ואתה תממן?
ושלח אותי לפתוח תיק מעקב הריון אצל האחות, שנמצאת בחופשת לידה ולכן לא נמצאת ואין לה מחליפה, אז כמובן שלא פתחו לי תיק...

בקיצור, בצער רב קיבלתי את המלצתו ואני אכן עושה את הכל באופן פרטי, אבל זה כבר מגיע לסכומיים אסטרונומיים של 10000 ש"ח עד כה ועוד היד נטויה.

אמנם יש לי ביטוח פרטי, אבל הם מכסים עד 3000 ש"ח וזה כבר לא מדגדג לסכומים שאני מוציאה.

השאלה אם אפשרי לקבל החזר מצה"ל על הבדיקות או חלקן, או לפחות על מעקב ההריון שהייתי אמורה לעשות דרך הצבא ואני עושה פרטי כי האחות במרפאה הצבאית בחל"ד ואין מי שיחליף אותה...

ואם כן, כיצד עושים זאת?

הרי בסופו של דבר, זה שאני משרתת בצה"ל לא אומר שאני אמורה להיות מופלית לרעה לעומת אישה בהריון בכל מקום עבודה אחר באזרחות שזכאית לפנות לרופא פרטי ולקבל מימון (גם אם חלקי) מהקופה, לא?

sayar3

New member
שלום-

קודם כל אני מאחל לך הריון קל ולידה קלה ומוצלחת.

עכשיו לענייננו:
אתחיל מהסוף-גם בחיים האזרחיים אישה לא מקבלת מימון לכל הטיפולים אלא רק השתתפות כמקובל בביטוחים המשלימים למיניהם.גם את מקבלת השתתפות באם תחליטי לעבוד דרך רפואה פרטית גם אם היא מוגבלת בסכום כפי שציינת. (גם באזרחות הכל מוגבל בסכום...אין הבדל )
אני כותב לך מנסיון כי אשתי שהיא אזרחית מן המניין עברה סדרות טיפולים בהריון האחרון לפני מספר חודשים-אף אחד לא מימן לנו את הפניה לרפואה פרטית (ופנינו) למעט ההשתתפות של הביטוח המשלים.הפעלנו ביטוח-וקיבלנו החזר חלקי.אין ביטוח במדינת ישראל שיממן לך את כל הבדיקות ואת כל מה שאת רוצה לעשות (הרי מעטות הבדיקות שהן חובה-הרוב הן רשות) דרך רפואה פרטית.
לגבי התורים-תאמיני לי-המצב באזרחות לא טוב יותר.כל נסיון של אשתי לקבוע תורים (גם דחופים שגבלו שסכנה של העובר) לקחו שבועות ארוכים.
עכשיו לגבי הטיפול הצבאי-
אם אינך מרוצה מהטיפול במרפאה הצבאית אני ממליץ לך פשוט להחליף מרפאה.זה מאוד פשוט.אני גם ממליץ לך לכתוב מייל לרע"ן רפואה בפיקוד אליו את שייכת ולכתב את הגורמים האחראיים על טיפול האישה במקרפ"ר.גם אם לא ,תזיזי" דברים אולי זה יעזור לאחרות בעתיד.

deathcaster

New member
לאשתי יש כללית פלטינום

למעט סכום של 57 ש"ח לסריקת מערכות ובדיקות גנטיות טרם ההיריון שעלו 80 ש"ח ולמעט בדיקת מי שפיר שאינה חובה- לא שילמנו על אף בדיקה.

אילו בדיקות אתם הייתם צריכים להפעיל ביטוח עבורן?

האמת היא שאנחנו דחפנו בכוח להתקבל לטיפול צמוד של מנהל היחידה להיריון בסיכון גבוה ב"שערי צדק". וזה היה צעד מצוין (קופ"ח כללית מימנה את הרוב).

deathcaster

New member
אמממ....

באיזה בית חולים לא מבצעים שקיפות עורפית?!

ומה זה "סקר ביוכימי"?

שימי לב, בשבוע 33 את צריכה לעשות בדיקת GBS (סטרפטוקוקוס מקבוצה B), בדיקה מאוד חשובה שצריך לעשות אותה בזמן. (למזלי בחברה שלי מייצרים את הבדיקה שנמכרת לרוב קופות החולים בארץ, אז אני ביצעתי אותה לאשתי
)

SAYAR3 צודק. תתלונני. יש מוקד פניות במקרפ"ר. תדרשי לעבור מרפאה. ומה זה "אין מי שיחליף אחות שבחל"ד"? מעקב היריון זה משהו שגם פקידה יכולה לעשות בסה"כ לרשום מדדים שחובש בודק על כרטיס.

את בצבא, תהיי יותר מיליטנטית. אומרים לך תשובה שלא מוצאת חן בעינייך שם במרכז בריאות האישה, שבי שם ואל תזוזי עד שתקבלי טיפול הולם.
אני במקומך הייתי הופך שולחנות (לא בעצמי, אסור לך לסחוב משאות כבדים).

שיהיה בהצלחה ורק בריאות!

raky

New member
ותגובה קצרה מהצד המטפל

היי.
אני אומנם בורג קטן במערכת הרפואה הצבאית, אבל חי מדי יום את הטיפול הרפואי בחיילים.

בתקופת הקיצוצים בצבא ישנו מחסור עצום בגורמים מטפלים ביחידות עורפיות. רוב המשאבים מופנים (בצדק) ליחידות הלוחמות ונוצר מצב שבו פשוט אין מי שיטפל.
הדבר לא מפחית מהדרישה לטיפול ביחידות עורפיות אלה וחיילים עדיין פונים ומבקשים את אותה רמת השירות שהיו רגילים לקבל לפני 5 שנים כשהיה עודף של גורמים מטפלים.
כיום אפילו ימ״מ קשה לקבל שלא לדבר על תוספת תקנים.

חברים - אין מטפלים. אין מי שיחליף את האחות בחל״ד, את הרופאה שיוצאת להפניה ואת השיננית שמסופחת לר״מ 2. זה המצב ועד שלא יתווספו תקנים וכוח אדם הוא לא הולך להשתנות.

אז הרופא המליץ לעשות את הבדיקות באופן פרטי? כי הוא מבין שאין לו משהו אחר להציע.

אם תהפכי שולחנות יכול להיות שמישהו יחליט להימנע מהסצנה ויכניס אותך שלא בתורך לבדיקה אצל הרופא. אבל אם כולם יהפכו שולחנות זה לא יקצר את התורים אלא רק ייצור אנטגוניזם אצל הצוות המטפל שנמתח עד קצה יכולתו כבר כעת.

ממליץ לך לנסות לפנות למרפ״אות אחרים - באר שבע, חיפה, ירושלים. העומס בהן קטן יותר ויש יותר סיכוי לקבל תור בזמן הקרוב.

לא תומך בהפיכת שולחנות.

deathcaster

New member
בוודאי שאינך תומך בהפיכת שולחנות

לו היית אישה בהריון שהולכת לפספס את השבוע בו היא צריכה לעבור בדיקת שקיפות עורפית ולא עושה זאת בגלל שאין מחליף לאחות בחל"ד ..... אולי היית חושב אחרת.

raky

New member
סביר להניח

בכל מקרה, זה לא סותר את העובדה שיש למצב הזה כמה צדדים.
אף אחד לא עושה דווקא.

deathcaster

New member
בוודאי שצד אחד עושה דווקא

הצד שצריך שירותי רפואה ולא מקבל אותם וזה הצד היחיד שחשוב.

הרי (אני מניח שאתה גם בשירות קבע), כשאתה מקבל משכורת ב-1 לחודש, אתה לא אומר תודה למופ"ת. אבל אם לא תקבל את אותה משכורת, זה ממש לא יעניין אותך אם במופ"ת יש מחסור בכ"א או שהפקידה שמזרימה לך את השכר נמצאת בחל"ד או לא.
גם לא יעניין אותך אם האפסנאי יצא לחופשה באילת אם אתה צריך להחליף מדי עבודה. ואם השכן שלך מתחבר להוט פיראטית וכתוצאה זה דופק לך את האינטרנט בבית, זה ממש לא יעניין אותך אם להוט אין זמינות של טכנאים באיזור מגוריך.

שירות צריך לקבל, אם לא מקבלים צריך להתלונן ואם זה לא עוזר אז צריך להפוך שולחנות. כלקוח... זה לא מעניין כמה צדדים יש למצב הזה, רק הצד שלך חשוב.

raky

New member
לא מסכים עם הטיעון שלך.

אם מופ״ת עובדים בסדר גם מערכת הרפואה צריכה.
אבל אם מופ״ת תקוצץ לקצין אחד, או יהיה אפסנאי פיקודי בלבד ואני אצטרך להמתין שבע שעות בתור ע״מ להחליף את המדים - מאוד תעניין אותי התקינה ביחידות אלו. כי אני לא מקבל שירות בצורה ראויה. ולא משנה כמה שולחנות אהפוך, התור לא יהיה קצר יותר.

לפי התיאורה שלך כולן תהפוכנה שולחנות. (ביטוי מאוד וולגרי ולא חביב בעיניי) ואז יהיו הרבה שולחנות הפוכים אך אותה כמות של נותני שירות.

במילים אחרות - הכל טוב ויפה והגברת אכן צריכה לקבל את כל סל השירותים שמגיע לה. והיא תקבל אותם. אבל היות והמערכת עובדת בתת ספיקה - זה ייקח זמן.

אגב - זה לא שהיא לא צריכה להתלונן - אדרבה, שתתלונן! כמו שמנהל הפורום אמר - אולי זה לא יעזור לה, אבל אולי כן יעזור לבאות אחריה. רק שאת התלונות יש להפנות למעלה ולא כלפי נותני השירות.

שירת חן

New member
כל נושא השולחנות...

חברים,

קודם כל, חשוב לציין שאני ביחידה קדמית ולא עורפית, לגביי ההתייחסות לשירותי הרפואה ביחידה קדמית ועורפית וכך הייתי בכל שירותי.
אני מציינת שטרם הודעתי למפקדי, או לכל אחד אחר ביחידה על ההריון, כך שזה אפילו יותר מסובך כי להתייעץ אני לא כ"כ יכולה (מה גם שרוב הסובבים אותי גברים...).
לרופא היחידה שלי, שהוא מקסים ואנחנו חברים טובים, סיפרתי רק אתמול, אבל אין לו יותר מדיי איך לסייע בנושאי הריון או כל ידע בזה, לאור העובדה שהוא רופא ביחידה קרבית ואני בערך הראשונה שפונה אליו בנושא כזה...כל מה שהוא יכול לעשות זה לדבר עם ראש תחום רפואת נשים, וזה מה שהוא יעשה מחר, מקווה שיעזור.

אני לא בעניין של להפוך שולחנות, לצערי ולשמחתי (תלוי מתי), זה לא הסגנון שלי. אני מאוד מיליטנטית כשצריך, אבל במקרה הזה, אני מאמינה שגורמי הרפואה בצה"ל אינם האוייב שלי. הם לא יודעים להתמודד עם נושא הריון בצה"ל - כן. אין להם תקנים - כן. אין להם תודעת שירות כלל - כן. אבל אם זה מכוון - אני רוצה להאמין שלא.
מצידי שיעבירו את בטיפול בזה למיקור חוץ (חבל שאני לא משרתת בקריה או בתל השומר ונמצאת תחת "חסות" קופות חולים אזרחיות, היה לי יותר פשוט בחיים).
לא ממש אכפת לי איך יעשו את זה, אבל שיוודאו שאני מקבלת את הטיפול המגיע לי ושאני ובוודאי שהעובר שלי, לא נפגעים בגלל הקשיים, האובייקטיבים והלא אובייקטיבים, שלהם (אני לא מספרת לאף אחד על הקשיים שאני נתקלת בהם לאור קיצוצים, לא משתמשת בזה כתירוץ לחוסר תפקוד ולא פוגעת, אפילו לא ב - 1% בתפוקה שאני צריכה לספק לצה"ל, גם אם הדבר עולה בבריאות שלי, בשעות השינה שלי ובחיי הפרטיים ואני מצפה לאותו הדבר מצה"ל ומכל אחד ממשרתיו, בכל תחום).

ולענייננו, כבר הבנתי שאעשה הכל באופן פרטי, מעקב הריון כבר התחלתי פרטי, שקיפות עורפית כבר עשיתי באופן פרטי ולמזלי יש לי חברים טובים גם באזרחות כך שפרופסור מקסים בתחום מסייע לי, אבל הוא לא יכול לעשות זאת בחינם.
כל מה שאני מבקשת זה לקבל את אותו המימון שמקבלות נשים באזרחות, שבוחרות לקבל את שירותי ההריון מרופא פרטי וזוכות להשתתפות מהקופה. ז"א - השתתפות בעלות בדיקת השקיפות העורפית, הסקירות וכל הבדיקות שכן כלולות בסל.
לדוגמא, אני יודעת שמי שתחת קופת חולים זכאית לארבע פגישות מעקב הריון אצל רופא פרטי ע"ח הקופה. על שקיפות עורפית משלמת סה"כ 80 ש"ח ואת היתר הקופה משלימה. אלו דברים שאני עד כה שילמתי עליהם 800 ש"ח. אני יודעת שסקירה ראשונה אמורה לעלות לי בפרטי בסביבות ה - 1000 ש"ח, בעוד חברותיי שביצעו זאת בפרטי קיבלו מימון מהקופה ושילמו סה"כ 114 ש"ח וכו' וכו'.
בקיצור, בחישוב שעשיתי לגביי הבדיקות הבסיסיות שכן כלולות בסל ועולות לכל אזרחית מן השורה בהגזמה 1000 ש"ח מכיסה הפרטי, לי הדבר עתיד לעלות 10000 ש"ח.
השאלה, אם יש אפשרות לזכות באותו מימון בדיוק כמו שהקופה נותנת באזרחות למי שפונה לרופא פרטי, גם דרך הצבא? ואם כן, כיצד עושים זאת?

למעלה