הריון עם אפילפסיה

tolyz

New member
הריון עם אפילפסיה

שלום לכולם,

בעבר שאלתי לגבי היריון עם לקיחת טגרטול.
דיברתי עם רופאה מהמרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות, שאמרה שלכל אישה (בלי קשר לחולת אפילפסיה או לא) יש סיכון של 3%-4% למומים בעובר.
בלקחית טגרטול, הסיכוי עולה בערך ל6%-9%.
היא המליצה לנסות לעבור (בהתייעצות עם הנוירולוגית, כמובן) ללמקטל, שמחזיר את הסיכון ל3%-4%.

אבל- ניתן להניק עם טגרטול, ואי אפשר להניק עם למקטל.

אני מאוזנת כבר מעל 10 שנים עם הטגרטול. זו התרופה היחידה שאי פעם לקחתי.
אני תוהה, עכשיו כשיש לי את המידע הנ"ל, כמה קריטיים העוד 3%-5% סיכון האלה שנוספו? האם בשביל אחוזים כאלה כדאי לנסות לעבור (שוב, עם התייעצות עם הנוירולוגית) לתרופה שאני לא מכירה, לא יודעת איך אגיב לה והאם היא תטיב או תחמיר?
הנטייה שלי היא להישאר עם הטגרטול, ולא רק משום שזה מה שהמליצה הנוירולוגית בפגישה האחרונה.

מבולבלת.

googit

New member
שלום לך

גם אני סובלת מאפילפסיה ועברתי הריון תאומים,
לפני ההריון קבלתי טגרטול, כשתהחלנו את התהליך הכניסה להריון שהיה אגב תחת המרפאה להריון בסיכון גבוהה (ממליצה לך להיות תחת השגחה של בי"ח במקרה הזה), הומלץ לי לעבור ללמיקט בגלל הסיכון במומים בנטילת הטגרטול, עברתי הריון מדהים עם הלמיקטל, הרגשתי מצויין, ללא התקפים כלל,
לאחר הלידה חזרתי לטגרטול.
גם אני לפני ההריון התרופה היחידה שקבלתי היתהטגרטול, לא היו תופעות לוואי מלבד עליה במשקל ותאבון חבל"ז.
כל אחת הנוטלת תרופות כלשהן יש לה סיכוי למומים וגם לאלו שלא, כך שאף אחד לא יכול להבטיח כלום, אבל אם אפשר לנסות למנוע זאת, למה לא??
אינני יודעת מי הרופאה שלך, אבל הייתי ממליצה לך לתהייעץ גם בפורום להריון בסיכון גבוהה, או להתייעץ עם עוד רופא,
בהצלחה
googit- מנהלת פורום ליצנות רפואית

היי

עברתי הריון עם תאומים תחת טגרטול.
לפני 8 שנים שעברתי את היעוץ הטרטוגני המקיף- לטגרטול היה מחקר מאוד גדול, וידוע על המומים המולדים בקרב העוברים שבעיקר כוללים מומים כמו חך שסוע, ספינה ביפדה, ומומים בלב- הדרך לנסות להתגבר היה ע"י לקיחה מוגברת של חומצה פולית (מנה כפולה) ומה שיותר חשוב כול המומים הללו ניתן לאתר בבדיקות סקירה במהלך ההריון.

נב- לפני שמונה שנים לא היה ידע על הלימקטל, לכן הומלץ לעבור לטגרטול.

למען הדיון- אני כול ההריון הייתי בחרדה תמידי- כי עברת המון בדיקות לוודא שההריון תקין שאין ממומים לילדות שהכול בסדר.
אני סירבתי להניק (למרות שהיה קשה לי עם זה) כי אני לא הייתי מוכנה לחשוף אותן לתרופות שלא לצורך.
הנירולוג שלי הסכים עם החחלטה שלי אז- משום שזה היה חושף את הבנות שלי לדקירות מיותרות ובדיקות דם.

אני מציעה לך לקחת את המידע שקיבלת מהמרכז הטרטוגני ולגשת לנירולוגית שלך ולעשות החלטה משותפת.

למעלה