הריון עם אפילפסיה

מורי126

New member
הריון עם אפילפסיה

היי האם יש פה מיהי שעברה הריון עם אפילפסיה ולקחה את התרופות טופותרים?
אם כן איזה בדיקות עוברים בהריון בסוג כזה?
איך העובר מתפתח ביחס לכדורים
אשמח לשמוע כל דבר על הריון עם אפילפסיה בבקשה עזרו לי

חייםלוי

Member
מנהל
אני מכיר נשים רבות שעברו הריון עם אפילפסיה

מלבד מקרה אחד שבו תרופה (קלונקס) לנזקים לעובר ואח"כ תיקנו אותם אצל הילד. הוא בריא היום. הרי נשים עם אילפסיה הרות, יולדות ומגדלים ילדים בריאים וחמודים.
צריך לפני כניסה מתוכננת להריון לדבר עם הגניקולוג/ית והנוירולוג/ית ושהם יהיו מתואמים. חשוב גם לקחת כמה חודשים לפני חומצה פולית.
בערך על טופירמאט בויקיפדיה כתוב: "במרץ 2011 הודיע FDA לרופאים ולחולים על סיכון מוגבר לשפה שסועה אצל תינוקות שנולדו לנשים שטופלו בטופמקס בזמן ההיריון" (את הערך אני תרגמתי מויקיפדיה האנגלית)

googit

New member
בוקר טוב

בהמשך למה שכתבת, עברתי הריון עם אפילפסיה, ילדתי תאומים בריאים בשבוע 37,
הוחלפה לי התרופה לפני ההריו מטגרטול (בגלל עניין השפה השסועה) ללמיקטל, הרגשתי מצויין איתה, היה לי הריון מקסים,
אם אתה רוצה לדעת/לשאול את מוזמנת לכתוב לי גם לתיבה הפרטית או פה.

googlt

n3o3a3

New member
אצלי...

היי,
אני כרגע בהריון (שבוע 34) וחולת אפילפסיה (מגיל 12).
אני אמנם לא מטופלת בתרופה שציינת אבל אני מטופלת ב-2 תרופות אחרות (טופמקס + אוספולוט).
חשוב לפני שנכנסים להריון או ממש בתחילתו אם לא הספקת להתייעץ עם הנויורולוג שלך על שינוי תרופתי + לשלוח את כל הפרטים למרכז לייעוץ טרטולוגי בירושלים ולדבר איתם כדי שייתנו לך את כל המידע שברשותם על התרופה שאת לוקחת (כולל אחוזים למומים ואילו ממומים + אילו בדיקות כדאי ואולי חובה לעשות במהלך ההריון ועל מה לשים יותר דגש...).
בנוסף תצטרכי לעשות את הבדיקות האלו שוב אם תרצי להניק.
נועה

n3o3a3

New member
אם אפשר על הדרך לשאול...

כמו שאמרתי אני לקראת סוף ההריון ולוקחת קלונקס + אוספולוט.
מישהי פה במקרה הניקה עם התרופות האלו?
(ביררתי מול כל הגורמים המומחים ושמעתי את ההמלצות שלהם אבל הייתי רוצה לשמוע ממישהי שעברה את זה).

guligirl

New member
שלום מור

אני כרגע בהריון ונוטלת טופמקס (המקבילה הלא-גנרית של טופותרים).

בעיקרון, לא עוברים בדיקות מיוחדות, אלא פשוט מעקב נוירולוגי צמוד יותר במהלך ההריון.
החשש הכללי בהריון עם אפילפסיה (בלי קשר לסוג התרופה) הוא שהעייפות המוגברת בהריון ושינויי ההורמונים, במיוחד בשליש הראשון, יוציאו את הגוף מאיזון ויגרמו להתקף, ולכן המעקב הצמוד יותר.

ספציפית לגבי טופמקס/טופותרים - עפ"י המרכז הטרטולוגי, המחקרים שנעשו לגבי התרופה קטנים מידי, לא ממצים ומבחינה מדעית לא ניתן להצביע על קשר סיבתי ברור בין התרופה לבין מומים שונים. אבל - מקריאת המחקרים הללו באינטרנט, נצפתה עלייה סטטיסטית (לעומת כלל האוכלוסיה) במקרים של שפה שסועה (0.014 אחוז מהלידות, לעומת כחצי מכך בכלל האוכלוסיה) ושינוי מקום השופכה (כ-5%, אצל זכרים בלבד, והקשר הזה טרם הוכח וודאית). גניקולוגים מתבקשים לשים לב לדברים האלה באולטראסאונד.
קחי בחשבון ששני המומים האלה נחשבים יחסית קלים וניתנים לתיקון בניתוח לאחר הלידה. לא מדובר כאן בשום מום קוגנטיבי, מום בלב, מום בריאות או משהו מהסוג הזה.

המומים הללו, אם מתפתחים, מתפתחים בשליש הראשון להריון, כך שאם צריך העלת מינון אחרי השליש הראשון זה כבר לא משפיע על התפתחות העובר. החשיבות היא בשליש הראשון, לכן אני בחרתי לנוח ולא לעבוד במהלך השליש הראשון כדי לא להסתכן בכך שיהיה צורך בהעלת מינון במהלך השליש הראשון.

כפי שצויין כאן, חומצה פולית מאוד חשובה ומאוד עוזרת למנוע מומים מכל מיני סוגים, ומומלץ להתחיל לקחת חומצה פולית עוד לפני הכניסה להריון.

יודעת שזה אפשרי

אני מטופלת אצל מירי נויפלד שמתמחה בטיפול בנשים שרוצות להרות וללדת הסובלות מאפילפסיה. חשוב להגיע להיריון כשאת מאוזנת עם טיפול תרופתי נכון.
לי נאמר שאין בעיה להיכנס להיריון עם האפילפסיה (מאוזנת ללא התקפים מזה חמש וחצי שנים) וכשאני מושתלת כליה, אז ברפואה של היום הכל אפשרי!!!!!

שיהיה בהצלחה!

אימרי53

New member
אני עברתי הריון עם אפילפסיה

היה לי הריון מקסים וילדתי בן בשבוע 41 + 5.
היו לי שלושה התקפים תוך כדי ההריון, ובכל זאת הילד יצא בריא לחלוטין (שוב - ב"ה!!!).
אני מטופלת בלמיקטל, והתרופה עובדת נהדר, בלי שום תופעות לוואי.
הסיבה שבגללה היו לי התקפים תוך כדי ההריון הייתה שהמינון לא הספיק כשעליתי במשקל, ולכן הד"ר שאצלו אני מטופלת העלה לי את המינון כל פעם. אי אפשר היה לדעת כמה אני אצטרך בכל שלב.
עשיתי בדיקות של כמות הלמיקטל בדם שלי במהלך ההריון בבית החולים שיבא, וכשהתוצאות הגיעו - היה קצת יותר קל לקבוע את המינון הנדרש, אבל עדיין - לא לגמרי.
לגבי ההנקה - אני יודעת שאין בעיה אם לוקחים את התרופה תוך כדי ההריון, כי העובר מקבל את התרופה בדיוק כמוך במהלך כל ההריון, והכמות שלה בדם שלך ובדם שלו זהה.
לכן, כשתניקי אותו - לא תהיה בעיה, כי הוא כבר מכיר את התרופה הזאת.
כשהייתי בבית החולים לאחר הלידה, אמרו לי שהלמיקטל לא מסוכן לתינוק, אבל שבכל זאת כדאי לשים לב אם יש לו פתאום פריחה משונה או בעיות נשימה. אם כן - הולכים לרופא, והוא יחליט האם זה בגלל התרופה. אם כן - להפסיק להניק.
בהצלחה!

למעלה