הריון ללא אמא

• פותח הנושא fox28
  • פורסם בתאריך

fox28

New member
הריון ללא אמא

לא כתבתי פה מזמן...
אמא נפטרה לפני 13 שנה....
לפני שנה הייתי בהריון ונאלצתי לעבור לידה שקטה בשבוע 24.
עכשיו אני בהריון ועתידה ללדת בדצמבר....
קשה עד בלתי אפשרי לעבור את ההריון ללא אמא... כואב לי האין הזה.. בגלל שאין אמא אין מי שתלווה אותי בליה ( צריכה לחפש דולה) אין מי שתעזור לי אחרי הלידה (צריכה דולה אחרי לידה).. הרבה אין והכי כואב- שאמא לא תכיר את הנכד שלה.
איך מתמודדים עם הכאב הזה?

שרה5555

New member
בהחלט כואב

שלום לך, שמי שרה, אמנם עדיין רווקה, איבדתי את אימי לפני 3.5 חודשים והמחשבה להביא ילדים שאימא לא נמצאת, שאימא לא רואה את נכדיה, אימא שמחכה לראות זאת, זה כאב שאי אפשר לתאר. שיהיה לך הרבה בהצלחה.

אשבל1

New member
מאחלת לך הריון קל ולידה קלה ושמחה

אני מאוד ממליצה על הספר של הופ אדלמן "אימהות ללא אם" , הספר מחולק לשלבים, של הריון, לידה וכו'....

Hen137

New member
תשמחי על הטוב, תשלימי עם הרע

אני לא מומחית גדולה בלהתמודד אבל נראה לי שהמחשבה שהיא נמצאת במקום טוב ורואה אותך, גאה בך ומלווה אותך בכל הבדיקות ובע״ה גם בלידה יכולות לסייע. פשוט נסי לדמיין אותך איתה בשיחות יומיומיות, אם הייתן חברות קרובות אני מניחה שתוכלי אפילו לדעת מה הייתה אומרת על דבר כזה או אחר. לי זה עוזר קצת. הריקנות לא מתמלאת..

באחלט אחד הצמתים הכואבים באובדן

בשלב ההריון והלידה, במיוחד של הראשון, לרוב מתחזק הקשר לאם. פתאום מבינים את האהבה העצומה הזו, שלא ניתן להבין עד שיש לך ילד משלך. אבל כשאין אמא בתמונה זה קשה שבעתיים. החיסרון אכן בולט עוד יותר. מסחינה פרקטית, בלידה מה עם בעלך? מעט מאוד נשים בוחרות שאמא תהיה בחדר לידה. לגבי השלב שאחרי, מלבד דולה בתשלום יש עוד אופציות. מה לגבי חברה טובה, או קשר עם שכנה מבוגרת שמתפקדת על בסיס סבתא. מחברות שעברו לחול שמעתי ששם זה קורה, משפחות צעירות מתחברות עם כאלה שעברו בגיל מבוגר וש ני הצדדים מרוויחים.

cvbty

New member
היי מבינה את כאבך

אני איבדתי את אמא שלי לפני 15 שנה ויש לי ילד בן 5 כיום בלידה בעלי היה איתי לי היה הכי קשה אחרי הלידה פתאום הייתי אם תינוק קטן ולא ידעתי מה לעשות איתו
איך לטפל בו הייתי בהלם מוחלט אמא שלי היתה כל כך חסרה לי שתסביר לי שתהיה איתי הבנתי כמה קשה להיות אמא
בזמנו חמתי עזרה לי בחצי השנה ראשונה כמובן שזה לא היה אותו הדבר אבל זה עדיף מכלום
אם את רוצה דולה תיקחי לך דולה גם שתתמוך בך אחרי הלידה כי זה מאוד חשוב התמיכה וההסברים בטיפול בילד
אני מבינה לליבך זה מאוד קשה להיות בלי אמא במיוחד ברגעים כאלו שצריכים אותה ובמיוחד כואב שהיא לא מכירה את הנכד שלה
אבל את יודעת אם הזמן החיים ממשיכים גם בלעדיה היא תמיד תהיה חסרה לי וזה חור שאף אחד לא יוכל למלא והיא תמיד תלווה אותך ותמיד תיזכרי אותה תחשבי על הדברים הטובים שאת זוכרת בה
מקווה שאיכשהו עזרתי במשהו אם תיצטרכי עוד משהו אשמח לעזור ולענות

mykal

New member
איפה את גרה?

אין לי אמא, והקושי קיים תמיד בכל שלב בחיינו.
אבל אני אמא וגם סבתא--מוכנה ל'אמץ' אותך,
ללות איתך את ההריון והלידה ולעזור עם הילד עד שתהיי בטוחה ומשוחררת.
מקוה שיועיל לך.

mykal

New member
אני מחיפה,

אבל יש לי אחות מקסימה באזור שלך,
ואם תרצי אדבר איתה.
אגב, היא יותר נחמדה ממני. והיא בטוח תסכים אפילו תרצה.
אם את רוצה, תכתבי במסר ואתן לך פרטים.

מאי 282

New member
וואו מייקל,הודעתך מרגשת עד דמעות

את מדהימה,עם לב רחב,כל הכבוד לך,אשרייך!

כל יום כל דקה..

התמודדות שלא נגמרת. פתאום עולה דמותה של אמא כי מישהו אמר משהו או עשה משהו.. גם אני כמוך לא זכיתי שאמא תכיר את ילדי וזה קושי שהוא באמת יומיומי, לפחות אצלי.
אני אמורה ללדת בנובמבר (תאומים) ויש לי ב"ה עוד שניים בבית.
אין ספק שתקופת ההריון היא תקופת געגועים "מוגברים". הרי הכל מועצם בהריון. אני מרשה לעצמי להתפרק יותר-לבכות יותר, לכתוב יותר נותנת לעצמי לבטא ולהוציא ולא לשמור בפנים הכל..
שיהיה המשך הריון משעמם ורק טוב

למעלה