הריון לאחר הפלה

הריון לאחר הפלה

רציתי לשאול האם אתן יודעות אם נכנסים להריון ישר אחרי הפלה (כמובן אחרי שמקבלים מחזור) האם עלולים להיוולד ילדים עם מומים? האם לא כדאי לחכות חודשיים-שלושה כדי שגוף "ינקה" את עצמו ?

t u t11

New member
לבוביק

ההמלצות‮ ‬של‮ ‬הרופאים‮,‬‮ ‬כפי‮ ‬שנאמר‮ ‬לי‮ ‬לאחר‮ ‬ההפלה‮,‬‮ ‬זה‮ ‬לחכות‮ ‬למחזור‮ ‬שלאחר‮ ‬הדימום‮ ‬מההפלה‮.‬ לאחר‮ ‬המחזור‮,‬‮ ‬הגוף‮ ‬‮"‬ניקה‮ ‬את‮ ‬עצמו‮"‬‮,‬‮ ‬אפשר‮ ‬לעשות‮ ‬בדיקת‮ ‬בטא‮ ‬כדי‮ ‬לוודא‮ ‬שאכן‮ ‬הערכים‮ ‬ירדו‮,‬‮ ‬ולהתחיל‮ ‬מחדש‮.‬‮ ‬בהצלחה‮!‬

לתות ולכל האחרות

זה גם מה שאני יודעת, אבל היום שמעתי שלפעמים אם נכנסים להריון אחרי המחזור הראשון שלאחר ההפלה עלולים להיוולד ילדים עם מומים, ולכן כדאי לחכות קצת יותר זמן. האם יצא לך להכנס להריון ישר אחרי הפלה? אשמח לשמוע עוד דיעות.

t u t11

New member
לא שמעתי

את‮ ‬הדיעה‮ ‬לגבי‮ ‬המומים‮.‬‮ ‬דווקא‮ ‬כן‮ ‬שמעתי‮ ‬שקל‮ ‬להכנס‮ ‬להריון‮ ‬נוסף‮ ‬לאחר‮ ‬הפלה‮ ‬כי‮ ‬מפלס‮ ‬ההורמונים‮ ‬בגוף‮ ‬עדיין‮ ‬גבוה‮.‬‮ ‬לא‮ ‬יצא‮ ‬לי‮ ‬לצערי‮ ‬להוכיח‮ ‬את‮ ‬אמיתות‮ ‬התאוריה‮ ‬הזאת‮.‬‮ ‬מה‮ ‬שכן‮,‬‮ ‬כשאמרתי‮ ‬אותה‮ ‬לאחר‮ ‬ההפלה‮ ‬שלי‮,‬‮ ‬הרופאים‮ ‬במחלקת‮ ‬נשים‮ ‬באיכילוב‮ ‬שללו‮ ‬אותה‮ ‬מכל‮ ‬וכל‮,‬‮,‬‮ ‬אין‮ ‬שום‮ ‬הנחות‮ ‬והטבות‮ ‬בתנאים‮.‬‮.‬‮.‬‮.‬

נועם@בת

New member
לא ידוע לי על מומים בהריונות

אחרי הפלה. הרופאים ממליצים לחכות מחזור אחד, אבל זה כדי להקל על האשה לא בגלל מומים. בכל מקרה תתיעצי עם רופא נשים. נועם

Yosepha

New member
עד כמה שידוע לי זה לא מחשש מומים אל

אלא בגלל סיכון לאבד את ההריון העתידי. אבל זה תלוי מתי התרחשה ההפלה ובאיזה גיניקולוג את שואלת. אם ההפלה התרחשה בשליש הראשון, לא ידוע לי על המלצה לחכות יותר ממחזור אחד. אם מדובר על השליש השני (הפלה לא יזומה או לחלופין הפסקת הריון יזומה בלידה מוקדמת או בשאיבה), הדיעות חלוקות, אבל לא בגלל מומים בעובר אלא בגלל סיכון לאיבוד ההריון העתידי. כל המומחים שהתייעצתי איתם המליצו לחכות לפחות שניים שלושה מחזורים. טענתם היא שלמרות שלא התפרסמו סטטיסטיקות, יש ריבוי מקרים של הריונות דוקא מיד לאחר הפלה מאוחרת/לידה/גרידה בשליש השני, שהסתיימו אף הם בהפלות מוקדמות או preterm labor, ויתכן שיש קשר לרירית של הרחם שצריכה זמן להיבנות אחרי פעולה כזאת. בקיצור, לא יודעים בודאות, אבל מכיוון שכמה מומחים מהשורה הראשונה המליצו לחכות, והנסיון שלהם עשיר, יתכן שזה לא רק על מנת להקל על האשה אחרי הפלה, אלא גם למנוע מפח נפש בעתיד.

למעלה