הריון חשוב

סיגלית21

New member
הריון חשוב

אני בשבוע 12 ואני ממש בלחץ כל כמה זמן אתם עושות בדיקת אולטרסאונד לוודא שאכן הכל תקין ושקיפות עורפית באיזה שבוע

את כבר צריכה לעשות את השקיפות העורפית

ניתן לעשות את השקיפות עד שבוע 13+6.

מאד מבינה את הלחץ

אבל אין ברירה צריך אורך רוח. אני טיפסתי על הקירות בין אולטרסאונד אחד לשני. אבל בקרוב יהיה לך את השקיפות העורפית ואחר כך את אמורה לעשות סקירה ראשונה, כך שיצא לך לראות את הבייבי די הרבה.

עוגי555

New member
חיבוקיתוש ענתה לך 12-16

אבל מה שיותר חשוב, האם אין לך רופא מעקב?
את גם יכולה להכנס לאתרים כמו מכבי ולעקוב שבוע שבוע מה עלייך לעשות, סימפטומים וכו׳

סיגלית21

New member
שבוע 12

יש לי מרפאה אני גרה בקנדה זה קצת שונה מהארץ וגם הבדיקות לכן , אני יודעת שבארץ עושים הרבה יותר בדיקות אתמול אכן עשו לי שקיפות עורפית ובינתיים ברוך השם הכל בסדר לקחו גם בדיקת דם שהתשובות יגיעו מאוחר יותר ,אבל הבנתי שבנתיים זה נראה בסדר במידות הבדיקה ארכה 5 דקות טכנאית עושה את כל המדידות ואז יושבים עם הרופא האם בארץ זה גם כך ?
הרופא אמר שבדיקה הבאה בעוד 4 שבועות לבדיקת דם נוספת איזה בדיקה זו? ואמר שאני בריאה לחלוטין והתורמת בגיל 29 כך שאין מה לחשוש והוא גם לא ממליץ על מי שפיר בכלל אם הכל תקין !!

מתי אדע את מין העובר בבדיקה הבאה?

בארץ בדיקת שקיפות עורפית נעשית ע"י רופא

היא אכן אורכת רק מספר דקות. בארץ גם עושים סקירת מערכות מוקדמת בין השבועות 13-17, וסקירה מאוחרת מורחבת נעשית בין השבועות 20-24. בדיקת הדם היא ככל הנראה התבחין המשולש, שנקראת גם חלבון עוברי. את התוצאה של הבדיקה הזו ניתן לשקלל עם השקיפות העורפית ומקבלים מספר שאומר מה הסיכוי לתסמונת דאון. אם אני לא טועה השיקלול נעשה באופן פרטי ולא ע"י קופת חולים. בארץ גם ניתן לעשות באופן פרטי במקום התבחין המשולש בדיקה שנקראת תבחין מרובע, שבה בודקים עוד חלבון, והשיקלול של הבדיקה הזו עם השקיפות העורפית נותן תוצאה יותר ודאית. עם תורמת בת 29 אם הכל תקין ממש לא הייתי עושה מי שפיר.

סיגלית21

New member
תודה על תשובתך אכן זו הבדיקה שאמרת כאן הם שול

שולחים את כל הנתונים למעבדה כולל בדיקות הדם ואז אחריי השכלול הם מודיעים על התוצאה אז כנראה זו הבדיקה ואם אמרו לי להגיע בעוד 4 שבועעות זא אהיה שבוע 16 אז אולי הזמינו אותי לסקירה מוקדמת אשל ואתעניין תודה מראש

למעלה