הריון זו לא מחלה!!!

m i l i s h

New member
הריון זו לא מחלה!!!

הי בנות, רציתי לשתף אתכן במקרה לא נעים שהיה לי השבוע. הצטרפתי כמדריכה לקבוצה שמטיילת בארץ במשך 10 ימים ולפני ששכרו אותי לעבודה הודעתי במייל לאחראית שאני בהריון בשבוע 26. האחראית לא קראה עד הסוף את המייל ושכרה אותי לעבודה בלי להיפגש מראש. ביום הראשון של התוכנית כשכל הקבוצה כבר הייתה על האוטובוס, פתאום אמרו לי איך יכול להיות שלא אמרת לנו שאת בהריון?!? ואז התחיל לו מחול של שדים. בהתחלה ניסו לשכנע אותי שאני לא יכולה לצאת כי אני מסכנת את עצמי ואת העובר. זה בעיקר הגיע מהאחראית שגם היא בהריון ופשוט צעקה עליי שאני חסרת אחריות ואיך אני מעיזה לעשות כזה דבר לעובר שלי (ואני חושבת שזה דווקא הגיע ממקום של חוסר מסוגלות שלה!). אחר-כך ביקשו ממני אישור רפואי כי אחרת הביטוח לא מכסה אותי.ואז בגלל שכבר היינו צריכים לצאת לדרך ואי אפשר היה לעכב את הקבוצה הוחלט שאני אצא ואדאג לאישור בהמשך היום. בהמשך התקשרתי לרופאה שלי שלמרבה הצער והפליאה לא הסכימה לתת לי את האישור.... היא אמרה שלדעתה אני יכולה לעשות את כל מה שבתוכנית אבל היא לא מוכנה לקחת על זה אחריות. מפה לשם, שיגעו אותי לגמרי, אני עשיתי מאמצים גדולים להצליח ולתפקד כמדריכה של הקבוצה למרות השיגועים ואם לומר את האמת כולם היו בכזאת היסטריה והתייחסו אלי כאילו אני לא נורמלית על זה שאני לא רוצה להיות כל היום במיטה עם הרגליים למעלה. אני חייבת להגיד לכם שלמרות ההריון ואולי אפשר לומר דווקא שבזכותו עשיתי חיים משוגעים עם הקבוצה! הרגשתי שלא רק שאני מסוגלת לעשות כל מה שאני רוצה בלי בעייה, עוד מעבר לזה שגם התינוק מרוצה מזה מאוד. בקיצור בסוף הכל הסתדר פחות או יותר לטובה למרות שאני ממש התעצבנתי מההתייחסות ההיסטרית הלא ברורה הזאת. ובשורה התחתונה, אני מעודדת אתכן לא להתייחס לכל ההיסטריים מסביבכן. אנחנו יודעות הכי טוב מה אנחנו יכולות ומה אנחנו לא יכולות לעשות ולא צריך להקשיב לכל מה שאנשים מפוחדים מטיפים לנו מסביב!!!

norah1

New member
מסכימה לגמרי

אבל צריך לקחת בחשבון להיות אחראיות ואם עייפים אז פשוט לנוח. הריון תקין לא צריך להגביל לא בעבודה ולא בפעילות פיזית מבוקרת. אני גם לא כל כך מאמינה שהמוח נהיה הריוני והופך לג'לי, אם ממשיכים להיות פעילים פיזית ואינטלקטואלית אין צורך שההריון ישתלט על כל תחומי החיים. אני בגישה שההריון והתינוק באים להשתלב לתוך משפחה וחיים קיימים. הכל במידה! והסטריה כמובן לא עוזרת בכלום בחיים
אז אפשר לצפצף על פרויד בגדול!!

Sabrina 2003

New member
אוי התמימות שיש בך...

מצטערת, אני לא מתכוונת להשמע מגעילה או לנזוף בך או לחנך אותך או שום דבר כזה. אני באמת באמת שמחה בשבילך שאת מרגישה טוב וזה נפלא והלוואי על כולנו. העניין הוא, שאני לא רוצה לראות הודעה שלך בעוד יומיים בסגנון "אוי, נפלתי... מה אתן חושבות? יכול להיות שזה עשה נזק לעובר?..." תביני, הסיכון שאת לוקחת הוא לא רק שלך. אני לא יודעת מה טבע העבודה, אולי את רק הולכת איתם ואין בזה שום דבר מסוכן וכרוך במאמץ. ואז אני מבינה את השאננות הזאת שלך וההרגשה שכלום לא יכול לקרות מללכת עם קבוצת מטיילים במקום מסודר ובטוח רק את מכירה את גבול היכולת שלך. אבל אם יש מאמץ בעניין, קחי בחשבון שאם חלילה חלילה חלילה (טפו טפו טפו, מלח מים שום...) יקרה דבר הכי קטן לעובר, או אפילו לך (כמו נפילה קטנה) את תצטרכי להתמודד עם רגשות האשמה, והם לא קלים. תאמיני לי, הם בלתי נסבלים ואני אומרת את זה אך ורק מתוך אכפתיות. אני לא אומרת לך לא לעבוד בזה ולהפסיק להדריך טיולים היום. אני אומרת לך שתקחי עוד דברים בחשבון וחלקם הוא שאולי האחראית שלך אומרת לך את מה שהיא אומרת כי יש לה ניסיון אחר משלך. שאולי יש סיבה שהרופאה לא רוצה לקחת אחריות על דבר כזה. שאולי יש משהו, ולו הכי קטן במה שהן אומרות לך. וד.א. - הריון זאת לא מחלה? יש בנות שעבורן הוא כן, בגלל שלך קל אל תזלזלי באלו שקשה להן.

m i l i s h

New member
קצת תקווה...

תודה על התשובה ובעיקר תודה על האיכפתיות אבל אני חייבת להגיד לך שהתשובה שכתבת לי מאוד מתאימה לחתימה שלך
את צודקת בהרבה דברים וגם אני לא הייתי רוצה לכתוב את המודעה... נפלתי ומה דעתכן על זה. אבל, כמה פעמים לצערנו קראנו מודעות כאלו בפורום שהתוכן שלהן היה נפלתי ואז מתברר שזה בכלל היה במדרגות בבית. דברים קורים בכל מקום ובכל זמן. לפעמים דווקא הדברים שאנחנו חושבים שהם הכי פחות מסוכנים הם אלו ששם נמצאים בעצם המספרים הגדולים - תחשבי כמה אנשים נהרגים לצערנו על הכביש... ובכל זאת רובנו יוצאים אל הכביש כל יום. אין ספק שזה מאוד בטוח לא לעשות כלום אבל... קודם כל גם בלא לעשות כלום יש סיכון שמשהו יפול עליך מאיפשהו וגם אני אישית מעדיפה לעשות דברים במקום לשבת בבית ולפחד שמשהו עלול לקרות. חוץ מזה, אנחנו צריכים לזכור שאין לנו שליטה על הכל, וכולנו לוקחים סיכונים כל הזמן. תחשבי כמה בנות עושות מי-שפיר בלי שתהיה לכך הצדקה רפואית. תחשבי שבמקרה הזה הסיכוי להפיל עובר בריא גדול מזה של להוליד ילוד חולה. ובכל זאת אני לא שופטת את מי שמחליטה לעשות זאת. בקיצור, מה שאני אומרת זה שאני בטוחה שכל אחת פה היא הכי איכפתית כלפי עצמה וכלפי העובר שלה ואנשים צריכים להבין שאת עושה את החישוב שלך והם לא יכולים להחליט בשבילך אם את אחראית מספיק או נורמלית מספיק. ולאלו שההריון שלהן לא תקין... אני מאחלת המשך קל והצלחה רבה. לדעתי הן חייבות לפעול בהתאם להנחיות הרופאים. אך מי שאין לה הנחיות אחרות מהרופא שתעשה חיים משוגעים אין סיבה להתנוון בבית.

bestat1

New member
העיקר שנהנית

וזה הכי חשוב. הריון הוא בהחלט לא מחלה אבל אני (שבוע 27) החלטתי להוריד הילוך למרות שזה מאוד קשה לי ויש לי המון קוצים בישבן, מכיוון שמזג האוויר הישראלי החם לא ממש מוסיף להריון. לפני איזה חודש כשהיו החמסינים, התארחתי אצל חברים וישבנו במשך היום בגינה. אח"כ חזרתי לביתי עם זוג רגליים בצקתיות לתפארת מדינת ישראל. מאז החלטתי שלא עוד והצעתי נישואין למזגן שבביתי, בקניונים, באולמות הקולנוע ובבתי הקפה! וויתרתי על הזמנה לטיול בנגב (אלור! בחום הזה?) וגם על הכנרת. אני חושבת שאסתפק בלבקר בים בשעות אחה"צ או במקלחת שבביתי

הסיוט הכי גדול מבחינתי

שהבנים יצאו להפליג בשבת, הראו לי אצבע משולשת והשאירו אותי מאחור על הספה עם הרגליים למעלה - ואת הבת שלי על תקן שומרת ראש... היה עצוב ברמות מטורפות
אפילו לשבת במרפסת ולראות את הנוף של הים לא הצליח לעודד אותי מה גם שכשהם חזרו, דאגו שהמלח יספג לי טוב טוב בפצעים

Sabrina 2003

New member
כמו שאמרתי

רק את יודעת מה הגבול שלך. בסה"כ קצת צרם לי שהרגשתי שאת אולי לא במודע מזלזלת במה שהאחראית והרופאה אמרו לך. נכון שאין לנו שליטה על הכל, ואני לא מאמינה שכשאנחנו בהריון אנחנו בובות חרס ואסור לנו להתקרב לכלום ולאף אחד להתקרב אלינו. אבל אני מאמינה שאנחנו צריכות להיות מודעות יותר לדברים ולסיכונים וכן להזהר יותר. כמו שיש בנות שלא יאכלו סושי במסעדה, יש בנות שלא יטוסו, יש בנות שלא יצאו להפלגה ויש בנות שלא יצאו לטיולים. הכל לגיטימי ובסדר וכל אחת קובעת גבולות לעצמה. אף אחד לא צריך להגיד לך שאת לא אחראית או לא נורמלית - אלו החיים שלך והגוף שלך וההריון שלך ושל בן זוגך לעניין, אבל זה בסדר אם מנסים להזהיר אותך, קבלי את זה בהבנה.

או שכן, או שלא...

בשבוע 26 התחילו לי צירים מוקדמים. המלצת הרופא שלי היתה: לנוח שבועיים. אחרי שבועיים - שוב לנוח שבועיים. שאלתי - מה זה לנוח, והתשובה היתה - לא להתאמץ יותר מדי, לא לעשות פעילות גופנית וכדומה. כשעבר חודש, אמרתי לו שכל ימי המחלה שלי לפי החוזה נגמרו, אני עובדת בישיבה מול המחשב ושאלתי האם אני יכולה להמשיך לשבת מול המחשב בעבודה, והרופא שלי אישר. 3 ימים אחרי זה - הגעתי למיון ולאישפוז בשכיבה שנמשך 5 שבועות! ככה שאין לסמוך על התחושה בלבד. אין גם לסמוך על הרופאים...

למעלה